Еуфория в баскетбола – СУ „Васил Левски“ национален шампион, „Чавдар“ отстрани „Видабаскет“

* Исторически триумф на троянските момчета (11.-12. клас) и титла на България, купа и златните медалите; тържество за шампионите в зала „Чавдар“  * При мъжете – довършихме видинчани и
 продължаваме напред
Баскетбол, сезон 2022/23
Заслужено признание и награди за шампионите
Е, И ТОВА ако не е успех - здраве му кажи! За първи път троянски отбор и то от моето училище, където съм учил, където учиха децата ми, където учат и внуците ми, училище с баскетболни традиции, печелило много отличия в училищни национални първенства, включително сребърни медали, тази година постигна своя апогей - републикански първенци, купа и златни медали във възрастта 11.-12. клас. Адмирации, момчета и учителю Скубарев!

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
НО ДА СЛЕДВАМЕ хронологията на този исторически успех. Преди месец на регионалния кръг в Габрово учениците от СУ „Васил Левски“ (Троян) не срещнаха съпротива от другите участници, спечелиха зоната и се класираха за финалите в Разград. Там от 30 април до 3 май в изключително оспорвана надпревара с участници от Видин, Разград, Пловдив, Бургас и Троян (група А) и Хасково, Силистра, Шумен, Исперих и Варна (група Б) се игра в групите по системата всеки срещу всеки. След три победи и една загуба отборът на СУ „Васил Левски“ (Троян) се класира за полуфиналите, където в драматичен сблъсък победи с 4 точки считания за фаворит отбор на Силистра и така се класира за финала. Там момчетата надминаха себе си, сразиха другия претендент за първото място – отбора на Математическата гимназия  (Ботевград), и заслужено триумфираха с купата и златните медали.

И КАКТО сподели мениджърът на отбора г-н Скубарев – горд съм, щастлив съм, мъжки момчета, от всички съм доволен! Все пак от други източници научавам, че основната тежест на първенството са изнесли на плещите си Михаил Кръстев - несменяем плеймейкър и върл защитник, братята близнаци Георги и Христо Бойнови - основни реализатори, Славян Лишев, Пламен Гурлевски - властелин в подкошието, Борислав Георгиев, Цветомир Пенков, Мариян Станев и Илия Маринов.

Мениджърът на отбора, учителят по физическо Николай Скубарев, описва борбата за златните медали. Адмирации!
ТУК му е мястото до наблегнем на факта, че настоящият успех не би бил възможен без основния принос на БК „Чавдар“ (Троян), където се подготвят тези момчета и където трупат опит в различните възрастови гарнитури, било то юношески формации или дори мъжкия Б отбор („Чичковците“), много важен момент за развитието на всеки играч. Поздравления към ръководството на клуба и треньорите в него.

ЗА ТОЗИ толкова значим успех на училищния отбор на СУ „Васил Левски“ беше подготвено и се осъществи тържествено награждаване по време на плейофния мач между мъжките отбори на „Чавдар“ (Троян) и „Видабаскет“ (Видин), играл се в неделя, 7 май, в Троян. От името на БК „Чавдар“ подаръци на шампионите поднесе президентът на клуба Петър Лалев, а от името на общинското ръководство това сториха ресорният зам.-кмет и бивш дългогодишен директор на училището Розалина Русенова и председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков. Горд със своите ученици беше и директорът Ангел Балев, присъствал на церемонията.

КАТО ХРОНИКЬОР на баскетболните събития в Троян вече над 40 години, за да не бъда критикуван от следящите тези събития, трябва да призная, че съм пропуснал едно също така  важно постижение – републиканска титла на другото голямо троянско училище СУ „Св. Климент Охридски“ през 1996 г.; но на възраст до 8. клас, което по значимост е несъизмеримо със сегашния успех. И тъй като тогава не бях вече в системата на спорта, не мога да цитирам имената на участниците.

Аплодисменти от вярната троянска публика
ПРЕДИ и след тържеството на училищните шампиони многолюдната публика в зала „Чавдар“ се наслади на втората победа на „Чавдар“ над „Видабаскет“, с която се затвори серията и с 2-0 победи нашите продължават в следващата фаза. За изразителното 99:77 своя принос дадоха основните играчи – капитанът Радослав Кочев, нанизал 23 точки, Камен Пенчев, също 23 т., Красимир Маринчешки с дабъл-дабъл, 19 т. и 15 борби, Мариян Хубанов и Цветослав Острев с по 8 т. Какво по хубаво от такива победи в края на сезона, да се надяваме, че и в следващия етап, когато „Чавдар“ се изправи срещу по сериозни противници от другите региони, ще покаже това си лице и ще донесе нови успехи. Да бъде!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
Сезон 2022/2023

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |