Даря Заричинова: Как да останеш безучастен!

* „Пак напълнихме улиците на София. Мирното шествие изрази шумно отношението си към войната пред Руския културно-информационен център. С викове „Оставка!“ беше „поздравена“ БНТ... Накрая всички се събрахме пред МОЧА“
 
Даря Заричинова сред шествието, София, 7 април
Войната на Путин срещу Украйна
Със Заричинови – Даря и Нико, известните рекламисти, чийто Тур клуб „РеМарк“ прави и е направил много за представянето (у нас и по света) на Троян и Троянския край, софиянци, но с дълбоки троянски корени и пристрастия (тя от Априлци, той от Черни Осъм) – се видяхме на митинга концерт в подкрепа на Украйна в София на 27 март (виж „Нахуй, путьо!“  – бел. ред). С тях бе и именитата им роднина – сестрата на Даря, известната юристка съдия Нели Куцкова. Тогава научихме, че двете щерки на Заричинови – Данита, която е в ядрото на редица национални екологични каузи, и Мирела, живееща в Англия и участвала онлайн, са сред основните организатори на провелото се няколко дни по-рано, 24 март, грандиозно протестно шествие по софийските улици в подкрепа на борещия се за свободата си украински народ и отбелязващо месец от началото на агресията на Путин срещу Украйна. 
 
Заричинови и Нели Куцкова на митинга концерт, София, 27 март
Данита заедно с Мирела бяха сред основните организатори и на поредното столично шествие в подкрепа на справедливата украинска кауза, състояло се 7 април и преминало, неслучайно, покрай Руския културен център на ул. „Шипка“. По-долу ви представяме разказа на Даря от мястото на събитието. 
 Т21
Началото на хилядното шествие в подкрепа на Украйна, София, 7 април 2022 г.
Шествието вече е пред Руския културно-информационен център на ул. „Шипка“ 34
ЗАВЪРШИЛА съм руска гимназия и като познавач на руската култура и изкуство до скоро считах себе си за русофил. Но с тази братоубийствена война, която Кремъл започна, ме направи убеден защитник на украинския народ. Руската пропаганда е чудовищна по размерите си и неслучайно много хора се поддават на нея – и в Русия, и в България. Но когато се сблъскаш на живо с трагедията на милиони жени и деца, напуснали домовете си, не можеш да си безпристрастен. Сълзите на майките, когато разказват за преживения ужас, страхът в очите на децата, отправени към небето, когато чуват шум на прелитащ над София самолет… Как да останеш безучастен!

НЕ, ТОВА не е фотошоп, а жестоката действителност. „Имам много близка приятелка в Москва – ми казва Наташа от Киев.  – И тя ме пита: ама защо сте избягали в България, нали ви освободихме?!“ Не разбирам как хора, които не са срещнали нито един бежанец, се изказват толкова гръмко и компетентно в защита на агресора. Лесно е да се мрази, трудно е да се помага. Ние сме от тези, които се опитват да помагат – с храна, с пари, с дрехи, с подслон, с морална подкрепа, с информация на руски език. И с участие в мирните шествия в подкрепа на Украйна. С тях няма да нахраним бежанците, но ще покажем на българското правителство и на целия свят, че има българи, които не са безразлични и неутрални, които проявят емпатия и състрадание, които са на страната на жертвите и осъждат агресора.

ПЪРВОТО
Шествие с над 12 000 души беше на 24 март, после Концертът, организиран от Захари Карабашлиев и Васко Кръпката на 27 март. На 5 април получихме покана от организаторите на „Ние не сме неутрални“ – известните музиканти Котарашки и Васко Груев, Вера Стаевска (с троянски корени), Данита и Мирела Заричинови (и те с троянски корен) и др. Всички са българи  – КК (Костадин Костадинов, депутат и лидер на ПП „Възраждане“ – бел. ред.) лъже, че организаторите са чужденци! Имахме притеснение, че според прогнозата за 7 април цял ден ще е дъжд и че е ваканция. Но въпреки това пак напълнихме улиците на София. Мирното шествие изрази шумно отношението си към войната пред Руския културно-информационен център. С викове „Оставка!“ беше „поздравена“ БНТ заради факта, че предоставя твърде много ефирно време за фашистки послания. Накрая всички се събрахме пред МОЧА (Монумента на окупационната червена армия, известен и като Паметник на съветската армия – бел. ред.), където с минута мълчание беше почетена паметта на убитите украински граждани. Беше изпълнен украинският химн.

Арт инсталацията пред Руския културно-информационен център, онагледяваща убийствата и изнасилванията на мирни граждани в украинския град Буча, София, 7 април 2022 г.
МНОГО лошо впечатление правят непрекъснатите абсолютно лъжливи нападки на ПП „Възраждане“ към нас, отразяването на техните малобройни сборища, а пренебрегването на нашите от някои медии.

8 април 2022 г., София
Даря Заричинова
Снимки: Жечко Вичев, Нели Генкова-Маринова

Още по темата "Войната на Путин срещу Украйна":

14 коментара:

Илиян Пеевски каза...

Жалко лицемерие с нацистки привкус. Стотици жители на ДНР и ЛНР днес нямат нито дъщери нито синове. Бяха избити последните 8 години от украинската нацистка измет. За тях няма кой да напише. Няма да напишат и за 15 000 избити жители на ДНР и ЛНР. Няма да напишат и за 300 лаборатории за смърт в нацистката Украйна. Лицемерите 8 години гледаха безучастно и си правеха оглушки. Днес правят поръчкови митинги и крякат като обезумели. Пълна ОТВРАТ!

r3d33ms каза...

Ти осем години да не си водил партизанска война с "нацистите" в Украйна бе Ернесто?

Илиян Пеевски каза...

Преди няколко часа укро нацистите убиха целенасочено над 50 мирни жители на гарата в Крематорск, а над 100 души тежко са ранени. Подобно звррство извършиха преди няколко седмици в град Донецк. Всеки ден тази античовешка фашистка измет стреля и избива цивилните граждани на Украйна а други използва като жив щит подобно главорезите от Идил.
Както сте се досетили, лицемерна и фашизираща се Европа нищо не вижда.
Скоро ще има ли друг митинг в подкрепа на украинските нацисти и връхлитащия ни европейски фашизъм?

PUTINKAPUT каза...

Съдбата на диктаторите: Саддам беше обесен, Чаушеску застрелян, Сталин умря в пикоч, говна и повръщано, Кадафи ритан и застрелян, Милошевич осъден и умря в затвора.
Ако зависи от американците Путин ще бъде съден като военнопрестъпник и ще умре в килия.
Залагам, че Путин ще бъде удавен в помийна яма от своите.

Unknown каза...

Истината е една. Просто трябва да се свърши с фашистка Украйна.Росия с теб сме.

r3d33ms каза...

Не и ако зависи от австралийско/троянския Ернесто Гевара!

PUTINKAPUT каза...

В Украйна фашистите са 2 % и нямат представители в парламента. В Германия са 3 %. В България са 5 % и имат представители в парламента. Има и няколко скрити процента в БСП. В Русия са 80 %. Надеждата за лечение е наритване в Сибир, пълна изолация от нормалния свят, тотална мизерия поне за 30 - 40 години докато изтрезнеят от великоруския имперски шовинизъм.

Илиян Пеевски каза...

Реплика на коментар 4.
И кой определя кой е диктатор и кой не е? Защо всички държавници на суверенни държави, които защитават интересите на народите си и не позволяват да бъдат окрадени ресурсите им или пък териториите им да бъдат ползвани като плацдарм за чужди военни операции биват обявявани от т.нар. запад за диктатори? Да, съдбата на подобни държавници винаги е една и съща - те биват убивани, а държавите им буквално попилени. /справка Либия, Ирак, Сирия и т.н./ Днес Ирак и Либия са превърнати в държави призраци с бедстващо население, а високия им стандарт на живот преди да бъдат "демократизирани" е само сън. Днес те са ограбени, размазани и без бъдеще. И всичко това от т.нар. демократичен запад, който един Господ знае защо са решили, че ще натрапват своите "ценности" на другите народи по света.
Днес за диктатор е обявен Орбан. Ами не слуша самообявилите се за господари брюкселски чиновници и си гледа интереса на унгарците. Не случайно днес в Унгария бензина е най-евтин, а газта е в пъти с по-ниска цена и запазиха нивото си на стандарт на живота в най-голяма степен. А как е в нацистка Европа? А как е във фашизиращата се България?
Колкото до Путин - хайде стига с тези първосигнални идиотщини които преповтаряте от евро-фашисткия менстрийм. Запада хабер си няма от Русия поради което води грешна до малоумие политика към Русия. Това са думи на Хенри Кисинджър, един от най-изявените американски политици, анализатори и ...русофоби. Рейтинга на Путин вече е над умопомрачителните 83%, а най-кошмарните сънища на Кисинджър се сбъднаха - умниците от Вашингтон тласнаха Китай и Русия в братска прегръдка. Дори и Индия се присъедини, макар да е китайски враг. А най-големият удар дойде от арабския свят, който отсвири американците и се залепи към Китай и Русия.
Това е положението! Светът се променя необратимо. За съжаление украинския народ стана изкупителна жертва, но няма как да е друго, след като си станал прокси на чужди господари и на всичко отгоре си допуснал фашизма да се развихри в държавата ти. Нещо, за което в България допринася сем.Заричинови§Ко и сия троЕнска пронацистка газетка, която блести чрез най-добрите практики на гьобелсовата и комунистическата пропаганда.

PUTINKAPUT каза...

Алооооо, Ловеч, елате да приберете един путинист, че пак размириса на немита пута. Лесно ще го познаете: дребен, злобен, разчорлен и с откровено налуден поглед. Плещи простотии. Зъбките му са изтъркани от гризане на камъни, но може да пробва да ви ухапе. Страда от наполеонов комплекс. Вземайте го и го въдворете където му е мястото.

Донка Михайлова каза...

Много грозно изказване. Засрами се ако можеш.

PUTINKAPUT каза...

Сега в Русия има голяма борба за две неща. Първото е някаква поне малка военна победа за 9 май, която поне малко да замаже пълното осиране в Украйна. Второто е руснаците да не получат купонна система за 9 май, а малко след това.
Иначе някаква малка част от руснаците може и да прогледнат.
Може и да не прогледнат.

Донка Михайлова каза...

Не знам за 9 май ,но знам ,че за 6-ти в България по-малко от 5% пенсионери евентуално ще помиришат агнешко месо. И това ще им е за годината.

Дон Педро каза...

Дето се пишеш Донка Михайлова..., ама много си зле

r3d33ms каза...

А дОно ама надали ...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |