Новата калинелска база за 20 млн. лв. – открита

* Лентата прерязаха областният управител Ваня Събчева и троянският градоначалник Донка Михайлова * Инж. Марин Радевски: „Сложихме точка на един петгодишен процес“ * Отец Марин: „Благодарение на това, което той прави, много хора в Троян имат хляб“
Придобивки
И по време на церемонията товаренето на тирове от новия склад не спираше, 12 декември 2019 г.
НА 12 ДЕКЕМВРИ официално бе открита новопостроената производствена база на „Калинел“ ЕООД, най-голямата троянска фирма, европейски лидер в производството на възглавници и олекотени завивки и основен доставчик на мегаконцерна ИКЕА. За която база наскоро ви информирахме (виж „Новият склад на „Калинел“ – най-големият и най-модерният в Северна България“  – бел. ред.) – склад за готова продукция с капацитет 25 000 палети, най-големия в Северна България и вероятно най-модерния в страната, по-малък склад за суровини и нов производствен цех на площ 8000 кв. м, най-големия за фирмата досега, плюс административна част. Сред присъстващите на церемонията бяха много хора, свързани с мащабното дело – представители на немската фирма „Шефер“, изградила големия склад, на строителната фирма, архитектът, представители на двете банки, кредитирали строителството, ОББ и „Алианц банк“, партньори, приятели, журналисти. За значимото събитие бяха пристигнали областният управител на Ловеч Ваня Събчева и заместникът й Илиян Тодоров, кметът на Троян Донка Михайлова, председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков. 

 Кметът Донка Михайлова и областният управител Ваня Събчева прерязаха лентата
СОБСТВЕНИКЪТ и управител на „Калинел“ ЕООД инж. Марин Радевски покани г-жа Събчева и г-жа Михайлова да прережат лентата. Като преди това очерта накратко параметрите и същината на новата фирмена придобивка. 

Инж. Марин Радевски и трите му дами – щерките Катерина и Пламена и съпругата Калина
СРЕД присъстващите бяха и три много специални дами – съпругата на собственика Калина и двете му щерки Катерина и Пламена, възпитанички на университета в Манчестър, които вече са част от екипа на „Калинел“. Г-жа Радевска получи и един сериозен подарък от големия шеф – танцова зала, разположена в новата административна част, разбира се, придобивката няма да е за лична употреба. „Тя отдавна искаше такава зала, бях и обещал и го изпълних“, коментира г-н Радевски; „Това наистина е изненада!“, бе реакцията на съпругата.

Словото на собственика; долу – гледки отвътре
„СЛОЖИХМЕ точка на един петгодишен процес – три години и половина мислихме как точно трябва да го направим и година и половина бе реализацията. Ние имахме нужда от този склад, тъй като работим по лятна програма и произвеждаме около 125-130 хил. палети с готова продукция, част от която трябва да съхраним до м. март-април, когато започваме ударни продажби в цяла Европа, САЩ, Канада и други страни“, обобщи в началото на словото си инж. Марин Радевски. След което сподели как е узряла идеята – с дясната си ръка, изпълнителния директор на фирмата Красимир Крантовски, посетили не една и две страни, сред тях Италия, Австрия, Германия, огледали много складове и така оформили концепцията си. И резултатът вече е налице – новият ултрамодерен и изцяло автоматизиран склад за готова продукция с височина колкото десететажен блок, 28.5 м, застроена площ от 2000 кв. м и капацитет да се товарят по 14-15 тира, т. е. по около 1100 палети, в рамките на работния ден.

„СМЕЯ да твърдя, че по отношение на модерността и софтуера, който използваме, нашият нов склад е по-добър от новия склад в Божурище на световноизвестната мебелна фирма „Юск“. Ние решихме да не си играем на дребно и взехме най-добрия изпълнител – немската фирма „Шефер“, която произвежда най-добрите складове, половината от складовете на ИКЕА са дело на тази фирма. Скъпо ли беше? Да, скъпо беше, всичко това струва 20 млн. лв.: 8 млн. лв. собствени средства, два банкови кредита за общо 10 млн. лв. и европейска субсидия от 1,5 млн. лв. - 50% от общата стойност от 3,142 млн. лв. на една нова линия за производство на възглавници с пух и перушина, реализирана по европейска програма“, каза още г-н Радевски.

Водосвет и благослов от отец Марин
И КАКТО се полага, бе отслужен водосвет – за успех на новата придобивка на „Калинел“ ЕООД. Отслужи го наместникът на Троянската духовна околия отец Марин, който благослови собственика с думите: „От много години виждаме как Марин Радевски успява в своите начинания. Но не само за себе си, дори бих казал – не за себе си, а по-скоро за всички, за целия ни град. Много хора по един или друг начин получават някакво богатство, с което да се разпореждат, и ако те не са стойностни хора и нямат в себе си божествената искрица, много бързо това богатство заминава в празното. Но хора, които носят божествената искрица, които имат дух силен, посветен на хората, те преуспяват; и пак казвам – не толкова за себе си, а за другите. Благодарение на това, което той прави, много хора в Троян имат хляб. Нека Бог да му дава сили да успява и преуспява на полза роду!“.

Собственикът като гид в новата база
СЛЕД официалната част всички присъстващи имаха възможността да разгледат новата база отвътре и да наблюдават процеса на живо и отблизо, като гид им бе лично г-н Радевски.

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Unknown каза...

Много е ГОлем инж.Марин Радевски!А този ,които му работят са още по-ГОлеми ха-ха

S.Iliev каза...

Номер 1, вижда се, има жлъч в твоя МАлък КОментар, но не си прав... Това, което е направил г-н Радевски в гр. Троян, никак не е МАлко, тъкмо обратното - то е най- ГОЛЯМОТО като бизнес постижение в цяла Ловешка област !!! Ако си толкова ЕРбап и КУРназ, опитай да създадеш успешен бизнес не за 1000 човека, както е при М. Радевски, а да речем, само за десетина (10) човека, пък тогава ни кажи дали е ГОлем ???

Unknown каза...

До номер 2. Дори и циганите, които му работеха едно време вече са в Англия. А той вкарва виетнамци защо вече никой не иска да чуе за Калинел. Не е ли така!?

S.Iliev каза...

До № 3. Това е друга страна на въпроса(бизнеса), но понеже не съм запознат в подробности, не мога да коментирам... Но по принцип, ако работниците в Калинел, най-общо казано не са доволни, то значи има проблем... Ако съм те засегнал, извинения !

Unknown каза...

Няма от какво да се засегна. Всички знаем заради, кого и защо в Троян толкова години нямаше голяма верига хранителнителен магазин Хайде нема нужда!

Дедо Спас каза...

Аз очаквах Тиквоний Банкянски с двете подлоги Ники и Томи да кацнат на стадиона, да се качат на джипа и с още 2 коли пазванти (ако не знаете думата, четете превода на Под игото на български) от НСО да кълцат с ножиците. Поне досега откриваха половината цехчета на нашите турски братя из цяла България. А то кво, Ваня Събчева. Тя защо не е в ареста за оная маскария на река Вит на Боаза?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |