Френски побратими в Троян за Петковден

* Делегацията от  Виньо на Сена бе водена от кмета Томас Шазал, а от Перн ле Фонтен – от председателя на тамошния Комитет за побратимяване Кристиан Верморел * В знак на дългогодишното партньорство и приятелство представители на трите града символично засадиха „Дърво на приятелството“ в центъра на Троян
Гости Отзвуци
За Петковден, празника на Троян, градът ни посрещна скъпи чуждестранни гости – делегации от побратимените ни френски градове Виньо на Сена (Vigneux-sur-Seine, до Париж) и Перн ле Фонтен (Pernes-les-Fontaines, на Лазурния бряг), водени съответно от кмета Томас Шазал и председателя на местния Комитет за побратимяване Кристиан Верморел. Как премина неколкодневната визита на френските ни приятели разказват домакините от Община Троян. Т21
ЗА ДА УВАЖАТ празника на града ни, Петковден, 14 октомври, приятели от двата френски града, побратими на Троян – Виньо на Сена и Перн ле Фонтен, ни гостуваха по покана на общинското ръководство. Четиричленната делегация от Виньо на Сена бе водена от кмета Томас Шазал, който за пръв път идва в Троян. А партньорите ни от Перн ле Фонтен бяха тук, за да отбележим и 20-та годишнина от подписването на партньорството между нашите два града и ги водеше Кристиан Верморел, председател на тамошния Комитета за побратимяване.

На Петковден, централния площад, Троян, 14 октомври 2024 г.
На преден план – част от френските ни гости на празничната сесия на Общинския съвет, Троян, 14 октомври
ЗА НЯКОЛКОТО дни на своята визита гостите успяха да усетят от духа на града и посетиха някои от най-значимите ни обекти – Троянската света обител „Успение Богородично“, Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства, Националното изложение на художествените занаяти в Орешак. Видяха се със свои приятели от троянския Комитет за побратимяване и от Сдружение „Посока Европа“, проведоха официални срещи с ръководството на Община Троян и бяха част от официалните чествания за Петковден.

ГОСТИТЕ от Перн ле Фонтен имаха срещи с керамици и посетиха Националното училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“. Дадоха и пресконференция за местните медии, пред които разказаха повече за зародилото се преди 20 години партньорство с Троян, както и за бъдещите планове и възможности за сътрудничество.

ЧЛЕНОВЕТЕ на двете френски делегации благодариха на Община Троян за посредничеството и възможността да се запознаят помежду си и заедно, тримата партньори, да мислят за разширяване на досегашните си връзки в сферите на културата, занаятите, участие на артисти в различни прояви, обмена на деца и младежи и на различни добри практики.

Символичното засаждане на „Дърво на приятелството“
В ЗНАК на дългогодишното партньорство и приятелство представители на трите града символично засадиха дърво, което нарекоха „Дърво на приятелството“, в парка пред Информационно-културния център в центъра на Троян. Предстои да бъдат разписани идеите, които се зародиха по време на визитата, и начертан план за тяхното изпълнение.

17 октомври 2024 г.
Община Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |