МИГ – Троян, Априлци, Угърчин публично представи дигиталния хъб

ЕКИПЪТ НА МИГ – ТРОЯН, АПРИЛЦИ, УГЪРЧИН ОТНОВО ИЗНЕНАДА ПРИЯТНО СВОИТЕ СЪГРАЖДАНИ С ПУБЛИЧНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДИГИТАЛНИЯ ХЪБ ПО ВРЕМЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯ

През изминалата седмица екипа на Сдружение МИГ – Троян, Априлци, Угърчин предизвика публичен фурор от възгласи и възхищение при демонстрация на виртуалното съдържание на дигиталния хъб. Иновативното представяне на местните забележителности се осъществи на проведената заключителна конференция в гр. Троян, която е част от поредицата информационни събития, в изпълнение на дейности по проект „Дигитална местна общност - иновация за живи селски райони! Това е твоя Live! Дигитален хъб и мобилно приложение за промотиране на характерни за местните територии и общности ресурси.

Партньорската инициатива се реализира с още 3 местни инициативни групи:  СНЦ „МИГ - Лясковец - Стражица“ – водеща организация по проекта,  СНЦ МИГ - Белене - Никопол и СНЦ МИГ - Самоков“.

В продължение на месеци наред, екипът на МИГ посещаваше както известни, така и недотам популярни обекти на територията си, които старателно дигитализираше посредством закупеното по проекта оборудване. Тук е мястото да изразим и огромната си благодарност и признателност на младия експерт в бранша – Марин Илчев от гр. Априлци, които е живял и работил в столицата и в чужбина, но е предпочел да се завърне в родното си градче, за да разгърне със свежи сили своите умения и компетентности. Любовта и ентусиазма на младия балканджия допринесоха изключително много за създаването на качествено и професионално виртуално съдържание на Дигиталния хъб - smartruraldigital.eu, изготвен в рамките на проекта, посредством специално закупените за тази цел фотоапарат и дрон.

По време на конференцията се презентираха както много популярни, така и недотам известни обекти и субекти от териториите на местните инициативни групи – партньори по проекта. Времето никога не е достатъчно за атракциите, на които са богати селските ни райони, но които са и недостатъчно популяризирани. Тук, на териториите на МИГ-овете все още имам какво да покажем, да ви изненадаме и дори да ви очароваме.

Всички физически и дигитални продукти, изготвени по проекта, са брандирани с първата по рода си запазена Европейска дигитална марка Smart Rural Digital", издадена от СЛУЖБА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ EUIPO.

„Селските“ територии на местните инициативни групи имат обусловена необходимост от нов подход за популяризиране, за по-широко представяне и сприятеляване с т.нар. „градско“ население. Проектът осигурява безплатна възможност за местните общности от над 100 населени места за участие и популяризиране посредством Дигиталния хъб и профила ни в социалните ни мрежи.

За повече информация, ни СЛЕДВАЙТЕ в:

Facebook - https://www.facebook.com/SmartRuralDigital,

Instagram - https://www.instagram.com/smart_rural_digital/,

Youtube - https://www.youtube.com/@SmartRuralDigital и

TikTok - https://www.tiktok.com/@smart_rural_digital.

Очаквайте в най-скоро време следващите ни публикации и бъдете активни участници  в предстоящите мероприятия! С общи усилия ще постигнем по-голяма популярност на атрактивните си територии, защото има какво да покажем и с какво да се гордеем! Екипът на МИГ – Троян, Априлци, Угърчин изказва своята най-сърдечна и искрена благодарност към всички, които с готовност и всеотдайност съдействаха за реализация на проектните дейности. 

Бъдете здрави и все така активни и всеотдайни на българския бит и култура!  Благодарим ви от все сърце!

МИГ – ТРОЯН, АПРИЛЦИ, УГЪРЧИН

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |