Станимир Краевски е новият лидер на „Продължаваме промяната“ в Троян

* Досегашният общински партиен шеф Николай Тодоров остава член на партията, но напуска групата на ПП-ДБ в Общинския съвет; поради „несъгласия с новоизбраното общинско ръководство на ПП и областния лидер“, се твърди в заявлението му от 4 октомври т. г.
Партийно строителство
Новият председател на ПП в Троян Станимир Краевски и областният лидер на партията Искрен Арабаджиев, Троян, 14 октомври 2024 г.
НА ПРОВЕДЕНО събрание на общинската организация на партия „Продължаваме промяната“ (ПП) в Троян е било избран „нов председател и ново общинско ръководство“. Това научихме от изпратеното ни в края на миналата седмица (18 октомври) писмено съобщение от областния координатор на ПП и бивш народен представител от коалиция ПП-ДБ от нашия избирателен район Искрен Арабаджиев. Начело на ПП Троян вече е Станимир Краевски. А досегашният партиен лидер, председател на групата на ПП-ДБ в троянския Общински съвет и лице на коалицията в района Николай Тодоров е „призован да напусне групата на ПП-ДБ в Общинския съвет поради разминавания в политиките, които ПП желае да реализира в общината“. Съобщението завършва с миролюбивото „Общинската организация благодари за свършеното до момента и му пожелава успехи в бъдещите инициативи“; което подсказва, че троянски войни в ПП не се очакват.

ПОТЪРСИХМЕ за коментар вече бившия лидер на ПП Троян Николай Тодоров, който потвърди оттеглянето си от ръководния пост, както и напускането на групата на ПП-ДБ в Общинския съвет. Но подчерта, че той, по собствено желание, е подал оставката си за напускане на групата още преди две седмици (на 4 октомври), а решението му е продиктувано от „несъгласия с новоизбраното общинско ръководство на ПП и областния лидер на партията“. „Оставам член на ПП, каузата е добра, но имам сериозни разминавания с г-н Арабаджиев. Оставам независим общински съветник и нямам проблеми с двамата от досегашната ми група – Паулина Раева и Свилен Андреев. Ще продължа активно работата си по важни обществени проекти“, допълни г-н Тодоров.

Факсимиле на заявлението на Николай Тодоров за напускане на групата на ПП-ДБ в Общински съвет Троян, 4 октомври 2024 г.
И НЯКОЛКО думи за Станимир Краевски, новата водеща фигура на „Продължаваме промяната“ в Троян. 43-годишен е, от Троян, женен, с две деца, доста време е живял в Англия, а през последните пет години работи във „Велде България“ (Троян) – като преводач и след това като счетоводител. Завършил е Техническия университет в Габрово. На последните местни избори бе кандидат за общински съветник от листата на ПП-ДБ и в предизборната кампания заяви: „Попадайки в редиците на ПП-ДБ се срещнах с изключителни млади и стойностни хора, образовани, интелигентни, хора с хъс, мечти и желание за промяна хора, които като мен са живели и работили в чужбина, попили са културата и стремежа на съвременните демокрации за растеж и развитие, готови на всичко да се борят и отстояват своите каузи в родният ни град! Млади хора, които са се уморили да гледат до болка познатите ни почти едни и същи нищоправещи лица.“

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |