Браво! Така се прави!

* Извадиха коренището и засадиха ново дръвче. Малко, красиво и радващо ново дръвче! Сложиха му и защитна оградка, както си е редът *  Благодаря на всички „замесени“ в това хубаво дело – от мое име и от името на съкооператорите от ул. „Стара планина“ 19
Поздравления
Дървото е срязано, 19 февруари 2024 г.
ТАКА се прави! Макар че в началото реших, че пак я караме както някога, т. е. – няма (в случая) дърво, няма проблем. Историята е следната. Преди месец и нещо, на 19 февруари, изненадващо едни хора от „Комунални услуги Троян“ ЕООД – с резачки и друга техника, се появиха пред блока ни на ул. „Стара планина“ 19 (в отсечката между ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Христо Ботев“). И без да се церемонят срязаха и разпарчадосаха едно от дърветата на тротоара, точно под прозореца ми и край зелената градинка, която поддържаме с толкова любов и старание (нищо че собственици на кучета откъде ли не се опитват да я превърнат в кучешка тоалетна, но това е друга тема – бел. моя).

НА ПРЪВ поглед – лошо, дървото си изглеждаше съвсем читаво и помислих, вероятно не само аз, че е пречило на боклукчийските камиони, тъй като бе непосредствено до площадката с контейнерите за смет и за да не им „мъти водата“, са го резнали. Звъннах веднага на еколожката в общинската администрация Таня Рогачева. Тя ми обясни, че дървото е обследвано, имало вътрешно гниене и затова е взето решение да се премахне. И изпревари напиращото ми питане на мястото ще бъде ли засято ново, както би трябвало, ако милеем за зелената система на града ни и изобщо за градската среда. Да, ще бъде, от съответния вид и според всички изисквания. Благодарих на г-жа Рогачева, но някъде в съзнанието ми си стоеше някакво съмнение – че като нищо ще си останем без ново дърво.

МИНА време и съмнението се усилваше. Но не бях прав! Преди броени дни, точно в Седмицата на гората, 1-7 април, т. е. в най-подходящото (и като символика, и като метеорология) за залесяване време, от комуналното дружество пак дойдоха. Извадиха коренището и засадиха ново дръвче. Малко, красиво и радващо ново дръвче! Сложиха му и защитна оградка, както си е редът. 

Новото дръвче е засадено, 5 април 2024 г.
БЛАГОДАРЯ на всички „замесени“ в това хубаво дело – от мое име и от името на съкооператорите от ул. „Стара планина“ 19. Браво! Така се прави!

5 април 2024 г.
Генадий Маринов

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |