Късопишковци вилнеят из Троян!

* При Белодробната болница, при ограничение 40 км/час (с колкото карах) и при непрекъсната осова линия, забраняваща изпреварването, ме разминаха с бясна скорост, продължавайки да бибиткат и да се репчат
Предизвикано
Онези с БМВ-то на кръстовището за болницата, ул. „Христо Ботев“, Троян, 12 април
НАСКОРО стана дума за предупреждението към местните дрифтаджии – бабаитите, дето въртят многокубиковите си таратайки по кръстовища, улици и къде ли не из града ни, застрашавайки здравето и живота на невинни хора – отправено от трибуната на Общинския съвет от троянския полицейски шеф гл. инсп. Ивайло Славков. И в тази връзка ги титулувах „късопишковци“ (по Манол Пейков), защото е ясно, че пишат късо, ако изобщо могат да пишат плюс очевадното им отсъствие на обществена отговорност (виж „Полицай №1 на Троян размаха пръст на дрифтаджиите“ – бел. ред.).

НА ПОДОБНИ късопишковци се натъкнах около 13:00 ч. днес, 12 април.  Бяха двама в някакво овехтяло сребристо БМВ с транзитни номера, шофьорът и един до него, и не дрифтираха, но фучаха с мръсна газ по главната ул. „Васил Левски“ в района на жк „Младост“. Случката е следната. Зареждах както винаги на любимата си бензиностанция „Йоана“ – любима ми е заради нейния основател и собственик Иван Краев, лека му пръст, убеден съм, че ако всички бизнесмени в България бяха като него, страната ни щеше да е по-друга, работяга, земен, честен (нищо че от една измислена комисия го обвиниха в някакви несъществуващи грехове и се опитаха да му съсипят бизнеса), с размах, голям троянец. Но да се върна на онези с БМВ-то. Излязох с малкото си опелче много внимателно от бензиностанцията, със завой наляво (към центъра), и всичко бе повече от спокойно – в насрещната лента нямаше никакви автомобили, а в моята (дясната) идваше въпросното БМВ, но то бе на достатъчна дистанция, поне 60-70 м, и съвсем спокойно се включих в движението.

ИЗНЕНАДВАЩО обаче онези отзад започнаха да надуват клаксона, да пресветват с фаровете и ръкомахат заканително – един вид, направил съм (им) нещо непростимо. А „непростимото“ бе, че споменатите примати праскаха сигурно с около 80-100 км/час и им се наложи да намалят. После, по ул. „Христо Ботев“, веднага след кръстовището при Белодробната болница, при ограничение 40 км/час (с колкото карах) и при непрекъсната осова линия, забраняваща изпреварването, ме разминаха с бясна скорост, продължавайки да бибиткат и да се репчат. Всичко стана много бързо и затова не успях да заснема веднага автомобила им, хванах ги чак при кръстовището за болницата (виж на снимката).

КАЗВАМ всичко това, защото не бива да си траем на изцепките на късопишковците, автомобилните и тем подобните. Иначе ставаме съучастници в простотията и идиотията им. Помпим я.

12 април 2024 г.
Генадий Маринов
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |