За всяко отсечено дърво ще бъдат засадени две нови

* „Дърветата, които са избрани от експертите, са с кълбовидна форма от вида шестил, каталпа или акация и са с компактна корона
 и коренова система“
Улица „Стефан Караджа“
Опасни дървета по ул. „Стефан Караджа“
ОБЩИНА ТРОЯН утвърждава своята позиция по отношение на зелените площи в града, както и намерението на мястото на всяко отстранено старо дърво да бъде засаждано ново.

САМО преди месец ви информирахме за 40 нови дръвчета в града, които вече се развиват, а 20 от тях остават спомен от сватбеното тържество на младо троянско семейство. И както вече споменахме, все по-често в града се откриват стари, изсъхнали дървета и такива, при които е започнал необратим процес на гниене – всички те са предпоставка за инциденти. Въпреки привързаността към тази зелена растителност, в някои случаи трябва да се предприемат действия по премахване на опасните дървета и подмяната им с нови по-подходящи видове.

В ХОДА на ремонтните дейности по троянската улица „Стефан Караджа“ са констатирани подобни случаи, както и дървета, чиято коренова система е превзела тротоарите и е невъзможно реализирането на ремонтните дейности, а заедно с това и спокойното придвижване на майки с колички и пешеходци. Което поражда напрежение сред живущите в района. Голямата част от тях настояват за подмяна на растителността с подходяща за градски условия.

УЛИЦАТА е един от най-дългоочакваните обекти в квартала. В ход е процедурата по премахване на част от тези дървета, като за всяко премахнато дърво ще бъдат засадени по две нови. Дърветата, които са избрани от експертите, са с кълбовидна форма от вида шестил, каталпа или акация и са с компактна корона и коренова система. Тези видове няма да създават проблеми за къщите в близост, за тротоарните настилки и за подземните комуникации. Засаждането на новата зелена растителност по ул. „Стефан Караджа“ предстои през есента.

Станислава Вачева, PR на Община Троян

 Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

На улица "Раковски" до ловното беше пълно с дървета .... май само едно е останало !?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |