Две яки музикални новини с адрес Троян

* На 23 май, в навечерието на най-светлия български празник, в града ни гостува Плевенската филхармония с виртуозите Веско Ешкенази и Вероника Тодорова * На 24 септември на троянския площад ще финишира националното турне на „Фондацията“
 * И от нас – ЧРД на Вероника!
Предстоящо
Ешкенази, Вероника и Милтиядов след репетиция
ДВЕ яки музикални новини с троянски адрес научихме от кмета Донка Михайлова, съобщени бяха в профила й във фейсбук.

ПЪРВАТА е, че на 23 май, в навечерието на празника на първоучителите св. св. Кирил и Методий, в Троян ще гостува виртуозният тандем Веско Ешкенази (цигулка) и землячката ни Вероника Тодорова (акордеон). Двамата ще са фронтмени в концерта „В света на музиката“ на Плевенската филхармония под диригентството на младия Георги Милтиядов. Ще имаме удоволствието да чуем както класически произведения (Йохан С. Бах, Моцарт), така и филмова музика и джаз.

Премиерата на „В света на музиката“ ще е в Плевен днес, 19 май, рождения ден на Вероника (ЧРД и от нас! – бел. ред.). И за пръв път световноизвестната акордеонистка ще изпълни собствена композиция – „Dance of the river“ (Танцът на реката), вдъхновена от набиращия популярност фестивал „Jam on the river“ (фестът, чийто организатор е самата тя, тази година ще се проведе за четвърти път, на обичайното си място – голямата поляна край с. Дебнево, Троянско, 12-13 август – бел. ред.). Авторската композиция на  Вероника ще звучи и в Троян на 23 май.

На сцената е „Фордацията“
ДРУГАТА новина е, че голямото тазгодишно турне на рокаджиите от „Фондацията“ (The Fodation), което отбелязва 55-годишнината на легендарната беге банда „Щурците“ и е под надслов „Щурците на 55“, ще завърши в Троян на 24 септември с голям концерт на площада. Турнето стартира на 10 юни в Летния театър във Варна и ще премине през Кюстендил, Нови хан, Бургас, Тутракан, Пловдив, панагюрище, Созопол, за да стигне до Троян.

„Фондацията“ е основана през 2013 г. от Дони и в състава й са „щурец №1“ Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански. През близо десетилетната си съществуване освен на родна сцена бандата е свирила в Канада, САЩ, Дубай, Русия, Япония, Германия, Франция, Великобритания, Испания, Италия, Кипър, Израел, Австралия, Нова Зеландия… В Троян ще е за пореден път – през 2020 г. на Петковден (14 октомври), празника на Троян, групата направи страхотен концерт от час и половина на централния троянски площад.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |