Той е „Троян Волей“

* „В името на отбора, на клуба, на волейбола. И през цялото време мислеше не какво да вземе, а какво да даде“
Троянци
Анатоли Пенев
ТЕЗИ редове са за Анатоли Пенев: скритата причина за успехите днес (и не само) на ВК „Троян Волей“, Троян.

12 ЮНИ 2018 Г. Далеч преди да е дадено началото на волейболния клуб в Троян, едно момче взима важно решение да промени живота си. В името на една кауза – „Троян Волей“. Да смени града, средата си. Живота си! Живеещият в София троянец, прочел апела за създаването на клуб по волейбол в града, праща кратко, но съдържателно изречение: „Правим го, нека да действаме!". Стотици пътувания от София до Троян за тренировки на децата по три пъти седмично, връщания в столицата в късните часове на единия и в ранните на другия ден. В името на едни хлапета. Тези на „Троян Волей“. През всичките 4 месеца в началото – без заплащане. В името на отбора, на клуба, на волейбола. И през цялото време мислеше не какво да вземе, а какво да даде. 
 
2 АПРИЛ 2022 Г. Нещата вече са различни, а картината е по-пъстра от всякога. Трудът се отплаща във всеки един двубой. Почеркът е налице. Маестрото, както са започнали да го наричат, изсвири своята волейболна симфония. Тази на победата! През тези четири години Анатоли Пенев загуби много в личен и професионален план. Имаше разочарование в очите му след пораженията, но нито за секунда не се отказа от тях, своите момчета - волейболистите. Имаше тежки препятствия, но ги забравяше в момента, в който влезе в залата. Днес дългите нощни пътувания обратно към София вече са отминал спомен. Но едно остава същото - този плам в очите, този хъс, желанието да става все по-добър. И да дава. От знанията си. От себе си.

АНАТОЛИ ПЕНЕВ
не е треньор в „Троян Волей“. И никога няма да бъде. Той е основоположник и двигател на волейбола в града. Той е „Троян Волей“.

2 април 2022 г.
Калоян Кюркчиев

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |