Националното изложение има нужда от подкрепа, а не от конфликти

* „Община Троян счита, че всички груби нападки спрямо избрания кандидат и представители на Общината са неетични, тенденциозни и неоснователни“

Тема с продължение Позиция
След кратката протоколна информация за резултатите от провелия се на 15-17 март конкурс за управител на общинското дружество „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) - Орешак“ ЕООД, подписано от председателя на конкурсната комисия и зам.-кмет на Троян Розалина Русенова (виж „Позицията на Община Троян за конкурса за управител на НИХЗИ“ – бел. ред.), получихме и по-подробното становище на Община Троян.

НЕ Е В ПРАКТИКАТА на Община Троян да отговаря на компромати и обиди. Но във връзка със станалите вече няколко публикации, свързани с конкурса за управител на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата - Орешак, задаваните въпроси от граждани и прехвърлянето на границата на приемливото поведение, намираме за нужно да изразим позицията си.

КОНКУРСЪТ за управител е проведен съобразно изискванията на чл. 68 от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия и Решение 309/28.02.2021 г. на Общински съвет - Троян, като в конкурсната комисия участваха трима представители на Общинския съвет, избрани с гласуване като представители на групите на ГЕРБ, БСП и ДПС и четирима представители на Община Троян – зам.-кмет, в ресора на който е културата, зам.-кмет, в ресора на който са общинските фирми, директор на дирекция „Общинска собственост и икономика“, в ресора на който са общинските фирми и началникът на отдел „Правен“. Комисията единодушно одобри начина на провеждане на конкурса, в това число и системата на оценяване. Оценката на кандидатите бе определена като средноаритметична от оценките на всички членове на комисията. Всички членове на комисията дадоха най-висока оценка на избрания кандидат Иванка Джабраилова.

СИСТЕМНИТЕ публични нападки на Иван Хаджийски спрямо Община Троян и персонално спрямо кмета започнаха отпреди няколко години, когато работна група от експерти на Община Троян не прие  искането му да изработи за Националното изложение силиконови фигури на твърде висока стойност при директно възлагане към самия г-н Хаджийски. Аргументите за отказ са свързани със законосъобразността на такова възлагане и неприложимостта на въпросните силиконови фигури към идеята за развитие и на популяризиране на художествените занаяти чрез НИХЗИ. Очевидно разочарован, г-н Хаджийски започна писане на поредица от компромати, от свое име и от името на други хора. По-късно член на неговото семейство оглави неправителствена организация, която организация създаде и сайт с цел да промени Троян. Действията на организацията и сайта на този етап се свеждат до писане на компромати. Следва кандидатурата на г-н Хаджийски за управител на Националното изложение в първия етап от конкурса. Във втория етап освен г-н Хаджийски в конкурса участва и друг член от семейството му. Обща е и оценката на членовете на комисията за избор, че участниците от семейството на г-н Хаджийски се представят добре в художествено-творческата част на концепциите си и слабо в икономическата.

ОБЩИНА ТРОЯН счита, че всички груби нападки спрямо избрания кандидат и представители на Общината са неетични, тенденциозни и неоснователни. Днес Националното изложение в Орешак има нужда от подкрепа, а не от конфликти. Защото Троян се е гордял и ще продължи да се гордее с него.

28 март 2021 г.

Община Троян

Начало

Още по темата:

6 коментара:

КОРЕКТЕН каза...

А защо допускате да има компромати? Нали евроетикета за 4-ти път изисква прозрачност. Публикувайте концепцията на г-жа Иванка Джабраилова, какво толкова.!!!!!!! Вие и без друго си правите каквото си поискате. А дали е законово изпипано - не е , но дано има административно дело, та да се види......Поредната зле свършена работа от общински юрист, а от там се подвежда й кметът.

Unknown каза...

Община Троян в моите очи е като едно едро космато куче пълно с паразити. Кучето е хубаво-планинско,спор няма. Но паразитите го мъчат. Този път да кажем е изчешило един от тях и се е отръскало от Хаджийски. Наричайки го публично-паразит! Но каква е разликата между него и много други удобно настанени в общинската козинка,пиейки данъкоплатска кръвчица. Да вземем примерно зам. Кметът. Този виден млад икономист ,чийто най-голямо достижение е ,че е син на майка си. Регионалната НАП шефка!!.. Мама е изградила добри контакти,замитайки нередностите на доста хора, а синчето(което не може на две кози сеното да раздели) ги капитализира чрез кариера. Моя близка бе освободена като банков мениджър, за да може очилатко да се намърда. „Даже ми подава потната си ръчичка за здрасти”-споделя младата дама. И така от пост на пост- та до зам. кмет! Та може ли да ми разясни Общината поне едно достижение на този „перспективен млад икономист”?! Или просто взима детето от градина и слуша съвета на мама: -„..няма да се караш с никой,стоиш си,храниш кучето и не пипаш нищо. Ако има нещо тя Донка ще ми каже!..”

Anna42 каза...

Аз само да попитам не се ли изисква кандидатите да имат определен образователен ценз или специалност? Доколкото разбрах, спечелилата госпожа е учителка. Смятам, че един художник или икономист би се справил по-добра. И аз искам да стана шеф на хирургията в болницата, ама съм инженер. Дали ще ме вземат?

Unknown каза...

....щом уволнен за рушвети митничар е Началник на „земеделие и гори” значи няма невъзможни неща за г-жа Михайлова!

Unknown каза...

Внимание,внимание! Гражданско недоволство се надига по всяка алергична тема. Бързо да се върне Радостина Петкова за Началник на милицията,за да може да издирва в нет пространството и притеснява нахалниците както по рано! Това не се търпи. То бива,бива демокрация,ама тва е свободия. Добре си беше „слънчев бряг”, пък и наблизо.....

Unknown каза...

Пък и тоя Маринов иска много пари,че да трие коментарите! Най добре на следващото заседание на ОС Троян да му национализираме вестничето. И да сложим Радион Букарев да го оздрави с някой кредит чрез жена му!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |