Хаджийски и Калистерски – аут, ловчалията Чехларов остана сам

* Комисията с председател зам.-кметът Русенова декласира двамата троянски кандидати, мотивите не са обявени * На 7 януари е събеседването с претендента за шеф на НИХЗИ - Орешак, нужна му е оценка над 4.50
Тема с продължение
Иво Чехларов

ПО ИЗНЕНАДВАЩ начин стартира днес – 5 декември, вторник, 9:00 ч. – конкурсът за избор на управител на троянското общинско дружество „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата“ ЕООД (с. Орешак). Според регламента в този начален ден трябваше да се отворят пликовете с документите на кандидатите и да се установи изрядни ли са те, тоест да се определи кой от претендентите ще бъде допуснат до същинския следващ кръг – събеседването и защитата на представената управленска програма за периода 2021-2023 г.  

КАКТО вече ви информирахме (виж „Трима са кандидатите за шеф на Националното изложение на занаятите - Орешак“), кандидатите бяха трима: троянският художник Иван Хаджийски, колегата му от Ловеч Иво Чехларов и икономистът Христо Калистерски, председател на троянския клон на дружество „Традиция“. А прогнозите бяха, че ловчалията (всъщност г-н Чехларов е старозагорец, но от години живее и работи в Ловеч) няма шанс, защото е външен (нетроянец) и същинската битка ще е между троянците Хаджийски и Калистерски. Случилото се обаче разби на пух и прах тези прогнози – в кратко обявление от закритото заседание на комисията, започнало в 15:00 ч. следобед (сутрешното разглеждане на документите бе публично и в присъствието на журналисти – бел. ред.) и публикувано в сайта на Община Троян в 15:33 ч., се съобщаваше, че единственият допуснат до участие по-нататък е Иво Чехларов.

Иван Хаджийски, Христо Калистерски

МОТИВИ за решението не бяха посочени. Като вероятната причина за отстраняването на Хаджийски е пропускът му да представи един от изискваните документи – декларация (приложение №2), което стана ясно при отварянето на пликовете и бе признато и от г-н Хаджийски (единственият присъствал кандидат). Защо е отстранен г-н Калистерски ще научим от официалното становище на комисията, което би трябвало да се оповести след приключването на конкурса.

КАКВО следва оттук нататък? Да се твърди, че Иво Чехларов е бъдещият шеф на НИХЗИ – Орешак, ще е твърде прибързано. Защото не бива да забравяме, че според регламента (т. 9.3), ако при събеседването и защитата на управленската си програма кандидатът не получи оценка над 4.50 по шестобалната система, конкурсът се прекратява/анулира. И не е изключено, а според някои наблюдатели е и по-вероятното, да се случи точно това, т. е. конкурсът да се провали. Което пък ще означава, че сегашният временен управител Радион Букарев ще продължи да е начело до обявяване на следващия конкурс; и през това време ще се търси подходящият кандидат.

Розалина Русенова и Цвета Димова отварят пликовете на кандидатите, 5 януари 2021 г.

ДА КАЖЕМ и кои са хората в 7-членната комисия по избора, конструирана на квотен принцип според решение на Общинския съвет от м. октомври – четирима представители на Община Троян (общинската администрация) и трима общински съветници. Председател е ресорният зам.-кмет Розалина Русенова, другите от общинската администрация са икономическият зам.-кмет Ангел Ангелов, юрисконсултът Цвета Димова и директорът на дирекция „Общинска собственост и икономика“ Борис Бояджиев. Общинските съветници са инж. Петко Пенков, юристът Младен Мондешки и икономистът Владислав Кардашимов. Както споменахме, събеседването с вече единствения кандидат ще се състои на 7 януари, когато трябва да стане ясен и окончателният резултат от конкурса.

Т21

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |