Поздравителен адрес за Венелин Иванов от Община Троян

* Доайенът сред действащите треньори в града ни, свързан вече над половин век с изконния троянски спорт – ориентирането, навърши 80
* Кметът Михайлова: „Наистина са малко хората, които на 80 години дават толкова много за Троян, за спорта, за децата“
 
Юбилярят с благодарствения адрес от Община Троян

Юбилейно

„ИСКАМ да те поздравя със забележителния юбилей, който посрещаш в такава страхотна кондиция. Наистина са малко хората, които на 80 години дават толкова много за Троян, за спорта, за децата. За нас винаги си бил човек, който е своеобразен пример и с духа си, и с волята си, и с отдадеността си на спорта на Троян“, с тези думи кметът Донка Михайлова се обърна към именития спортен деятел, треньора по ориентиране Венелин Иванов. А това се случи на тържествената, макар и камерна церемония „с маски“, състояла се в кметския кабинет днес (5 януари), на която присъстваха още ресорният зам.-кмет Розалина Русенова и отговорникът за спорта в общинската администрация Тодор Комитов. Както стана ясно, поводът бе скорошната 80-годишнина на г-н Иванов, на когото от името на Община Троян бе връчен поздравителен адрес.

„ДА ТИ ПОЖЕЛАЕМ още дълги години занапред да отдаваш толкова на спорта и децата на Троян, защото това е необходимо и на тях, а със сигурност и на теб самия. И ще ти кажа, че винаги ще имаш нашата подкрепа. Честит юбилей!“, завърши кметското поздравление. След официалната част срещата продължи делово – с разговор по проблемите пред спорта в общината, свързани с ограниченията и неяснотите около коронавируса; като един от въпросите, търсещи и засега ненамерили окончателно решение, е дали да се състои традиционният февруарски национален крос „По стъпките на Левски“, чийто основен организатор е Спортен клуб по ориентиране „Хемус“ (Троян) и персонално Венелин Иванов. 

***

КРАТКО припомняне. На 21 декември м. г. една от забележителните спортни личности на Троян – Венелин Иванов, треньорът на подрастващите в СКО „Хемус“, благодарение на когото този изконен и донесъл ни толкова много слава троянски спорт (спортното ориентиране) продължава да е със силни позиции и днес, доайенът сред действащите треньори в града ни, свързан вече над половин век с любимото ориентиране, всеотдайният до крайност, чиято кауза са подрастващите и създаването не само на спортисти, но и на личности, изповядващият философията, че спортът не е самоцел, а път към човешката хармония – навърши 80 години.

Кметът Михайлова връчва поздравителния адрес на Венелин Иванов, 5 януари 2021 г.

ЮБИЛЕЯТ, както научихме от самия него, минал в тесен семеен кръг, без обичайната шумотевица при такива случаи. Не разбрахме и ние, макар че Венелин е дългогодишен сътрудник на вестника ни и, смеем да твърдим, добър наш приятел. Попитахме го защо си е замълчал, отговорът му: „Не обичам да съм под прожекторите, за мен важното е да съм с моите състезатели“. „Простихме“ му, всички знаят, че е така. Но използваме повода, макар на патерица, да му кажем – да си ни жив и здрав, приятелю, и ентусиазмът ти да не секва никога, защото си нужен, на твоите момичета и момчета от клуба, на ориентирането и на Троян. За много години!

Т21 


Още по темата:

1 Коментара:

ABC каза...

Абсолютно заслужена награда!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |