Марешки: Ще изпълним задачите, които българите ни възложиха

* „Време е да покажем на хората, че има надежда, че има депутати, които  могат да носят достойно това звание! Нека никога повече български политик да не се кланя на задкулисни господари“

ПИ 2021 Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ

Веселин Марешки

– Г-н Марешки, на Благовещение вдигнахте на крака целия парламент, за да аплодирате лекари, учители, полицаи. Успяхте да направите невъзможното  – обединихте всички в последната минута на мандата. Кое ви накара да го направите?
– Накара ме силата на ВОЛЯ да обединява. Ние стъпваме на стабилна база – почтеност, професионализъм, просперитет, семейство, Родина. Така сплотяваме и патриотичния вот в България. В края на мандата исках да аплодираме българския народ именно от тази зала. Аз смятам, че народът е работодател на депутатите, той ни дава задачите. Политиците трябва да изпълняват. Затова и мотото на нашата кампания е „Гласувайте ни задачи!”.

– Каква е равносметката на ВОЛЯ дотук?

– Парламентарната група на ВОЛЯ приключи със самочувствие и удовлетворение своя първи мандат. С работата си, с поведението си опровергахме всички фалшиви новини за нас, които опонентите ни тиражираха постоянно. Показахме на всички българи, че може да има различни депутати. Такива, каквито хората искат да видят отдавна –честни и почтени родолюбци.

Работихме съвестно, всеотдайно, компетентно, без да се изтъкваме и без да ревнувахме, когато останалите си присвояваха идеите ни. Предлагахме много прагматични мерки, полезни за българите, но другите не ни подкрепяха. Сега виждам, че повтарят същите неща като техни предизборни обещания. А те можеше отдавна да са факт. Ето с това ние от ВОЛЯ не се примирихме  - бавната скорост в парламента. Хората очакват решения сега, не след години. Ако сме повече, ще наложим съвсем други темпове на работа.

– Кое отличи ВОЛЯ в парламента?
– Парламентарната група на ВОЛЯ не внесе нито един лобистки закон. Както и нито един закон, който да е в ущърб на българите. Бяхме лоби само на  майките, децата, семействата, на образованите и предприемчиви българи! Нямаме нито едно назначение на държавен пост с цел личен и партиен интерес! Не се замесихме в нито един партиен скандал! Нямаме нито един депутат дори със съмнение за корупция! Преди четири години казваха, че бързо ще разцепят групата ни, ще ни напазаруват. Не се учудвахме. Останалите така са свикнали – в парламента да влизат не успели и независими хора, а послушни партийци, готови да продадат не само партията си, но и България. Примери има много. ВОЛЯ приключи първия си мандат по-сплотена и по-мотивирана. Защото отвътре видяхме недъзите на системата, срещу която се борихме отвън. Сега още по-добре знаем как да я променим.

– Какви са първите мерки, с които ще се заемете в следващия парламент?
– Готови сме още от първия ден да започнем работа по основните точки в програмата ни. Вече няма човек, който да не знае, че ние ще въведем безплатни лекарства за ученици до 18г. и пенсионери над 65г., ще увеличим пенсиите с минимум 200 лева и ще осигурим достъп до справедливи цени на горивата за всеки, в цялата страна. С бизнеса, буквално с революция,  промених два ключови сектора. По наши изчисления, два милиарда лева, от откриването на първата ни аптека до днес, са останали в българите, благодарение на моята бизнес формула. С инструментите на държавата такава промяна може да се случи във всички сфери. Имаме вече разписани програми за подкрепа на образовани и пълнолетни родители, за малкия и среден бизнес. Няма да допуснем никакви джендър идеологии да сриват устоите на християнското семейство. В нашия патриотичен отбор са легенди на спорта – Димитър Пенев, Петър Жеков, Георги Младенов. С тях даваме заявка и за възраждане на спорта в училищата, както и на професионалния спорт. Готови сме да работим здраво, бързо, ефективно, за да покажем разликата между нас и останалите, които са се изреждали да управляват и са показали колко могат.  

– Каква оценка давате на предизборната кампания?
– Нашата кампания е оригинална и позитивна. И това се оценява от всички. Целта ни е да убедим избирателите, че само ще спечелят, ако ни дадат шанс. Но по принцип ние от Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ не чакаме да се зададе кампания и избори, за да свършим нещо добро за хората. Работим 24 часа, защото така е в реалния живот, където се оцелява и просперира само с много работа. В парламента е същото, само работодателят е друг. Там народът назначава. Мисля, че тези, които се фокусираха върху негативизъм, фалшиви новини, очерняне на конкурента, не печелят нищо. Заляха билбордовете ни с боя, разрязаха ни рекламните шатри. Явно е дело на наши опоненти, които губят избиратели и затова от завист и безсилие падат толкова ниско.

– Какви хора трябва да влязат в новото Народно събрание?
– Първо ще ви кажа какви не трябва да влизат. На първо място всички безродници, които проповядват чужди идеологии и прокарват чужди интереси. С тях трябва да се махнат мързелът, лицемерието, безотговорността. Време е в Народното събрание мнозинство да са почтените патриоти, родолюбците с чисти помисли и чисти сърца.

Искам да подчертая, че ние сме се погрижили за собственото си добруване преди политиката. Сега искаме да помогнем на всички българи да живеят по-добре. Това също е ново за политическия живот у нас, защото обикновено на политиката се гледа като на средство за лично облагодетелстване. Знам, че някои партийни функционери трудно ще ме разберат – те чакат само привилегии и субсидия, платена от данъците на бизнеса и от хората! Те нямат представа как се създават и пазят работни места, как се плащат заплати! Те знаят само как да получават наготово, на гърба на целия народ. Но е време вече такива политици да ги изпратим в историята завинаги, а тези, които преди години изгонихме като мутри от парламента, никога повече да не допуснем да се върнат.

Време е българите да имат достоен живот в собствената си страна. Време е да покажем на хората, че има надежда, че има депутати, които  могат да носят достойно това звание! Нека никога повече български политик да не се кланя на задкулисни господари. Глава се свежда само пред Родината и народа. Защото за нас България е над всеки и над всичко!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Начало

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |