Иванка Джабраилова спечели конкурса за управител на НИХЗИ

* Тримата недопуснати кандидати заради оценка под 4.50 – Анелия Дякова, Стела Димовска и Иван Хаджийски, ще оспорват

Тема с продължение

НА 15 МАРТ, както вече ви информирахме (виж „Тръгна поредният конкурс за управител на НИХЗИ - Орешак“ – бел ред.), се състоя първият кръг от конкурса за управител на общинското дружество „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) - Орешак“ ЕООД – за проверка на представените от кандидатите документи. И четиримата претенденти, вр. и. д. Иванка Джабраилова, художникът Иван Хаджийски и по-малко известните Анелия Дякова и Стела Димовска, и двете с икономически дипломи, бяха допуснати до участие. А същинският кръг по представянето на бизнес програмите за развитие на дружеството за следващия 3-годишен период и събеседването с кандидатите се състоя ден по-късно – на 17 март.

СПОРЕД публикуваното в сайта на Община Троян официално съобщение трима от кандидатите са получили оценка по-ниска от много добър 4.50 и според регламента на конкурса нямат право за участие в класирането (т. 8.4 „Въз основа на крайната оценка се извършва класиране на кандидатите. Класират се кандидатите, получили средноаритметична оценка от разработката и от проведеното събеседване не по-ниска от мн. добър 4.50“). Оценката е средноаритметична от представянето на концепцията и събеседването с кандидата, а отпадналите са Стела Димовска, Анелия Дякова и Иван Хаджийски. Цифрово изражение на оценката на тримата не бе обявено, посочено е само, че г-жа Димовска е със „задоволително представяне“, а г-жа Дякова и г-н Хаджийски – с „добро представяне“. Единственият кандидат, преминал бариерата от 4.50 („много добро представяне“), е досегашният вр. и. д. управител Иванка Джабраилова.

СЛЕДВАЩАТА стъпка е комисията по избора, ръководена от ресорния зам.-кмет Розалина Русенова, да уведоми Общинския съвет за резултатите от конкурса и победителят г-жа Джабраилова да получи назначение от кмета Донка Михайлова. По наша информация обаче и тримата отхвърлени кандидати са недоволни от получените оценки, обвиняват комисията в тенденциозност и смятат да оспорват резултатите.

Т21

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |