11 осмокласници от „Климента“ получиха парични премии

* Дарителската инициатива е на голямата троянска фирма „Октопод инвест холдинг“ ЕАД; отличените ученици – с най-добри резултати от приемните изпити за математическата паралелка
Дарители

След връчването на премиите, СУ „Св. Климент Охридски“, Троян, 5 ноември 2020 г.

ГОЛЯМАТА троянска фирма „Октопод инвест холдинг“ ЕАД, собственост на семейство Светла и Светлозар Дичевски, която наскоро сключи договор за подкрепа с троянското СУ „Св. Климент Охридски“ („Климента“, както ласкаво го наричат ученици и приятели), раздаде парични премии на 11 ученици.

ОТЛИЧЕНИТЕ са от 8.а клас с класен ръководител Стоян Борджуков – профилираната математическа паралелка, станала емблематична за това най-младо и модерно троянско училище. И са с най-високи резултати от приемните изпити за паралелката, т. е. изпитите по математика и по български език и литература от националното външно оценяване след 7. клас. Дарените суми варират от 250 лв. до 350 лв., общо 3100 лв. 

ВРЪЧВАНЕТО на пликчетата се състоя на 5 октомври в присъствието на родителите на 11-те ученици, учители и директорката на СУ „Св. Климент Охридски“ Иванка Цекова. Важни са не бележките, а реалните знания, които ви правят силни и конкурентни, това е и смисълът на нашата подкрепа, заяви в приветствието си дарителката г-жа Дичевска.

ПРЕМИИ за най-добрите от 8.а клас ще има и в края на първия срок и края на учебната година, според показаните резултати. А дарителската инициатива на „Октоппод инвест холдинг“ ЕАД ще продължи през всичките пет години на гимназиалния етап (8.-12. клас). Фирмата е подкрепяла и други добри училищни каузи, например националното дебатьорско състезание, организирано от клуба „Дебати“ на „Климента“ и проведено на хижа „Амбарица“ в Троянския балкан през 2018 г.

Т21  


Още за СУ „Св. Климент Охридски“ (Троян):

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |