Троянски учителки споделиха наученото по „Еразъм +“

* „Млади, технологични и готови да споделят, те подчертаваха, че игрово базираното обучение се харесва на учениците“
Диалог
Двата училищни екипа, обменили впечатления
НА 17 ЮЛИ СУ „Св. Климент Охридски“ (Троян) беше домакин на събитие, организирано съвместно с другото голямо троянско училище – СУ „Васил Левски“. Два училищни екипа, участвали в обучения по програма „Еразъм +“ през 2019 г. – съответно в Прага и Любляна, се събраха, за да обменят впечатления помежду си и пред колеги. Събитието беше уважено от двамата училищни директори – Иванка Цекова и Ангел Балев. Тук беше и преподавателката Валентина Маринова – неуморен помощник и мотиватор, на която до голяма степен се дължи троянската активност в писането и изпълнението на различни училищни проекти.

Директорите Иванка Цекова и Ангел Балев
ПРОЕКТЪТ, в който участваха учителите на СУ „Св. Климент Охридски“, е свързан с преподаването на учебни предмети на английски език, а този на учителите от СУ „Васил Левски“ – с въвеждане на ИКТ (информационни и комуникационни технологии) в класната стая. Чрез уъркшоп и презентации колегите запознаха аудиторията с различни обучителни игри и платформи. Млади, технологични и готови да споделят, те подчертаваха, че игрово базираното обучение се харесва на учениците. В свободна дискусия се обсъждаше адаптиране на показаното към конкретни ситуации и полезността му в условия на дистанционно обучение.

УЧИТЕЛИТЕ си пожелаха през следващата учебна година да покажат наученото в открити уроци в реални класни стаи, както е заложено по проектите.

Нели Генкова,
СУ „Св. Климент Охридски“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |