За Доброто – добри думи!

* „Те са моите две мили дъщери – винаги засмени, отзивчиви, пословично точни. Деница с осанка и вид на светица, Марина –
 родена манекенка…“

Васка Ангелова
Читателите ни пишат
Поредно читателско писмо с благодарност за социалната услуга Патронажна грижа, организирана от Община Троян в подкрепа на най-уязвимите ни съграждани – възрастните и самотните. А когато оценката е от ползвател на услугата, както в случая с нашата приятелка Васка Ангелова, тежи най-много.

КАЗВАМ се Васка Ангелова – пенсионерка; някога – банкерка. Връстница съм на националното радио, с което тази година празнуваме юбилей – 85 години.

ВСЯКО време със своите проблеми. Днес възрастните хора – при извънредната обстановка, епидемията, пандемията от коронавируса – са с още по-много проблеми. Предвид създалата се кризисна ситуация Община Троян създаде Патронажна грижа „Компонент 3“ – за обслужване на възрастните хора над 65 години, самотни, в невъзможност за водене на независим самостоятелен живот, хора с увреждания и карантинирани.

ИСКАМ да разкажа за това, на което съм непосредствен участник. Служителките, които обслужват района, в който живея, са: Деница Руменова Канова и Марина Драгомирова Панова. Те са моите две мили дъщери – винаги засмени, отзивчиви, пословично точни. Деница с осанка и вид на светица, Марина – родена манекенка, винаги облечена като фотомодел. Веднага след обаждането ми по телефона – пристигат, усмихнати, засмени, в очакване на кажа моето искане, може и написано четливо. След като всичко е изпълнено – пак усмихнати, засмени пристигат и ясно и подробно споделят за направеното.

ЗА МЕН
Деница и Марина са като от Корпуса за бързо реагиране! Аз лично съм много, много доволна. Вярвам, че и другите обслужвани са доволни. Приемете моите искрени благодарности и похвали! Бъдете живи, здрави и все така мили и добри! Браво! Браво! Браво! Изказвам похвала и на Община Троян за социалния проект Патронажна грижа „Компонент 3“ – за хубавото начало и навременната грижа за възрастните хора и хората със специални потребности. За Доброто – добри думи!

м. юли 2020 г., Троян
С почит и уважение: Васка Ангелова

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |