Ловешко-троянски протест блокира пътя София - Варна

* Ивайло Георгиев: „Гоним ги, изриваме ги и идват хора, на които им пука за България; и си правим една прекрасна държава.
 Защото няма кой друг, нас чака!“
Оставка
ОКОЛО 50 души – основно от Ловеч, сред тях и четирима троянци, протестираха в четвъртък вечерта, 6 август, на главния път София – Варна при разклона за Ловеч и Троян (пътен възел Абланица). Началото бе малко след 19:00 ч. и продължи около час с периодични затваряния на пътя за по 3 минути. 

Началото на протеста, пътен възел Абланица, 6 август 2020 г.
ИСКАНИЯТА бяха за оставка на правителството, премиера и главния прокурор – същите, които вече 29 дни се поставят на протестите в София и други места в страната и от българите в десетки градове в чужбина. Вееха се национални знамена, звучеше химнът, кънтяха скандирания и сирени. Колоните от автомобили, образували се при затварянията, разбиращо изчакваха, а при преминаването си покрай протестиращите немалко от тях надуваха клаксоните в знак на подкрепа.

Протестиращи и полиция – добронамерено
20-ТИНА полицаи, ръководени от началника на Областната дирекция на МВР – Ловеч комисар Милен Маринов охраняваха протеста, като отношенията между двете групи бяха коректни и ако не приятелски, поне добронамерени. Забелязахме един от униформените в разговор с протестърка, носеща голям плакат с ликовете на Пеевски, Борисов, Гешев, Доган и Божков и надпис „Мутри вън!“; попитахме го съмишленици ли са – въпросът явно го притесни и отрече.

Словото на Ивайло Георгиев
ИНИЦИАТОРЪТ на протестната акция – младият психолог Ивайло Георгиев, ловчалия, живял в чужбина, сега работещ в ловешката психиатрична болница, пръв взе думата, а казаното предизвика бурни овации. Ето думите му: „Лошото при нас българите е, че протестираме на парче. През 2012-та протестирахме срещу ЧЕЗ, през 2013-та срещу назначението на Пеевски за шеф на ДАНС, след това протестираха земеделци, животновъди, доктори, учители, на няколко пъти протестираха и полицаите. Протестирахме за достоен живот и достойни заплати. През 2020-та – няма достоен живот, няма достойно заплащане, няма промяна. Промяната, която сега настъпва, е, че го няма това протестиране на парче. Тук има всякакви хора – леви, десни, от различни съсловия и всякакви професии. И протестираме не за следствието, а за причината. А причината е мафиотското управление, корупцията, това, че определена шайка хора ни принудиха да се евакуираме в чужбина и всеки да се спасява, както може. Ние сме срещу тях – срещу Борисов, срещу Гешев, срещу Доган и всичките бивши мутри на ДС. Гоним ги, изриваме ги и идват хора, на които им пука за България; и си правим една прекрасна държава. Защото няма кой друг, нас чака!“.

Жана вее знамето
А ЖАНА, също ловчалийка, завърнала се наскоро след три години в Англия, рижа, красива и млада, и вееща огромно българско знаме, добави своите основания – прокудиха ни, напълниха със сълзи очите на родителите ни, но се върнахме и този път няма да им се дадем. Плакатът й издаваше същата решимост да се стигне до края: „Всеки ден ще е така, до победата!“.

Виктор и Виктория
ТУК БЕ и емблемата на троянския протест Христо Доков. Заедно с една любопитна троянска двойка – Виктор и Виктория Трифонови, дядо и внучката му, кръстена на него. Той е един от малцината троянски протестиращи, още от първите дни, тя живее в София, но работи дистанционно и е в Троян отскоро. „Чудя се защо толкова малко троянци протестират – доволни ли са, не мога да ги разбера?! Но със страх и ослушване нищо няма да стане“, коментира Виктор. Очаква се протестите на пътен възел Абланица да продължат, научихме от организаторите.

Т21

Още по темата:

3 коментара:

Комуниста каза...

Да живее Бойко , долу БСП

Троенец каза...

Да живее,да живее,колко да живее...г-н комунист???

Anna42 каза...

Да не би да е Дънкан Маклауд?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |