Съдят ни за клевета – дървото не било убито, а болно?!

* Собственикът на т. нар. Виенска сладкарница Христо Ковачев иска 10 000 лв., защото сме разгласили невярното твърдение, че надуваемият замък е виновен * Интересно защо като панаирджийското съоръжение не е виновно, кметът разпореди премахването му?! * Пак се опитват да ни запушат устата
Тема с продължение
Генадий Маринов: „Ако някой е болен и го отровят, болестта ли ще е виновна за смъртта му?!“
ЗА ТРЕТИ път бизнесмен се смята оклеветен от материал в Т21 и ни съди, вестникът и мен лично (Генадий Маринов) като автор и издател. Докладчик по делото е троянската съдийка Антоанета Симеонова и то ще се гледа на 2 септември в Троянския районен съд.

ПРИПОМНЯМЕ. Първият път бе през 2011 г. за шеговитото отразяване на един очеваден факт – че в Троян има автомобил с особен регистрационен номер, разчитан по един будещ усмивки начин (виж „Троянският „ОВ4444АР“ и „Адв. Кашъмов: „Клевета може да има само при неистински факти” съответно в бр. 17 и бр. 32 на Т21 от 2011 г. – бел. ред.). Вторият път – през 2014 г., когато троянският представител на фирма, изпращаща работници в Англия и налъгала и прибрала парите на стотици българи, без да им осигури обещаната работа, се почувства оклеветен; защото дадохме думата на измамените над 50 троянци и те го посочиха като главен виновник и основен „схемаджия“ (виж „Излъганите за Англия: „Опира до съд или бой“ и „Опитват се да ни „страхуват” – да, ама не!“ съответно в бр. 17 и бр. 48 на Т21 от 2014 г. – бел. ред.). И в двата случая делата бяха наказателни, като освен това имаше парични искове за по 10 000 лв. Спечелихме и двете дела, защото бяхме прави и съдът го оцени.

Христо Ковачев
СЕГА, през 2020 г., влизаме в трето подобно дело. Този път ни съди бизнесменът Христо Ковачев, собственик на т. нар. Виенска сладкарница, пак за 10 000 лв. – защото сме го били оклеветили, че неговият надуваем замък, който години наред бе разпънат в зелената общинска площ в съседство на сладкарницата, е убил величественото дърво (смърч), притиснато от споменатото панаирджийско съоръжение (виж „За едно предизвестено убийство в центъра на Троян“ в бр. 6 на Т21 от 2018 г.; и „Премахват (ли) надуваемия замък на Виенската“ и „Няма сила срещу беззаконията в Троян“ съответно в бр. 25 и бр. 27 от 2020 г. – бел. ред.). Според г-н Ковачев това дърво било болно, както и останалите дървета от редицата, така пише в тъжбата му до съда, та затова го отрязали – интересно защо само него, а не и другите. Мисля си и друго – ако някой е болен и го отровят, болестта ли ще е виновна за смъртта му. И още нещо – защо (ли) след поредната ни статия Община Троян премахна надуваемия замък, за което бяхме уведомени с официално писмо, подписано от кмета (виж „Най-после Община Троян прекрати едно беззаконие“ в бр. 28 от 2020 г. – бел. ред.). И още – защо бяха многобройните отворени писма и жалби на граждани все за същото, поредното публикуваме в настоящия брой (виж „Всяко търпение и всяка толерантност си има граници“ в бр. 33 на Т21 от 2020 г. – бел. ред.).

НАПОМНИХ за предишните дела и по друга съществена причина – и те, и сегашното са свързани със свободата на словото; или да го кажа директно – с опита да се запушат устата на един вестник. Това е по-важно от всичко останало! И използвам случая да благодаря на големия български адвокат Александър Кашъмов, който е доказал, че умее да брани свободата на словото, че отново е мой и на Т21 защитник.

17 август 2020 г.
Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Наши публикации по темата:

Читателски писма по темата:

Становище на еколожката на Община Троян Таня Рогачева:

Официално становище на Община Троян, подписано от кмета Михайлова:

7 коментара:

Комуниста каза...

А първото дърво по Васил Левски до онзи новия строеж какво му беше? Защо го отрязаха? Еколожката на общината да се размърда малко.

Троенец каза...

Освен размърдване е нужен и акъл!

UNKNOW каза...

Абе Генадий, ти каква фурнаджийска лопата си. С дървото на Васил Левски ситуацията беше подобна, но там ги защитаваше. И там уж било болно. Ето цитирам те: "интересно защо само него, а не и другите. Мисля си и друго – ако някой е болен и го отровят, болестта ли ще е виновна за смъртта му."

troyan21 каза...

Бъркате! Няма как да ги защитавам Може би имате предвид казаното от бизнесдамата и другите комшии, подали жалбата, цитирани са коректно.

Емил каза...

Не се давай, да те плюят, Комши! Неправдите из Троянско - бол , и Само Ти се бориш за истината да достигне до всички ни. С теб сме!

r3d33ms каза...

Защо обособените градинки около другите дървета имат зелена трева,а около мястото където е било "болното дърво",всичко е отъпкана пръст? Някой ще потърси ли отговорност на "фамозния" собственик за своеволието,или само на забележки ще го караме?
Цирка на 10 метра от общината,хората реват от години и се оплакват,Донка ще изпращала проверка.Нема такъв смех !

Троенец каза...

Как не са се сетили да направят комисия и една подкомисия за всеки случай и да се таралянкат една- две години с разследването!????????

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |