Излъганите за Англия: „Опира до съд или бой”

* Според ужилените с по 1200 лв. нашенци в основата на схемата е Красимир Кръстев от Троян * 24-годишният Кристиян: „Планирана измама! Всичко е една огромна пирамида... Говоря, въпреки че ме е страх за живота ми”
Крими
В офиса на Т21, 25 април 2014 г. - Росица Рачева и Кристиян Костов разказват патилата си
ГОЛЯМ скандал гръмна миналата седмица около посредническата фирма „Великобритания 2014” ЕООД, изпращаща българи на работа в Англия. Собственикът на фирмата – габровецът Андон Гинев, бе бит от излъгани хора в Русе, броили му предварително по 1200 лв., но невидели ни работа в Англия, ни връщане на сумите. Репортажи за случилото се бяха излъчени по някои от големите телевизии, появи се и информация (по БНР), че въпросният Андон Гинев и фирмата му са разследвани от икономическата полиция в Габрово и има образувано досъдебно производство.

ЧУ СЕ СЪЩО, че сред потърпевшите от „Великобритания 2014” има и голяма група троянци, над 50 човека; Нова телевизия дори анонсира, че ще излъчи подробен материал за излъганите от Троян, който обаче, кой знае защо, не бе показан. Ужилените ни съграждани потърсиха и нашето съдействие и на два пъти проведохме срещи с техни представители в редакцията на Т21.

„ПЛАНИРАНА измама! Всичко това е една огромна пирамида”, сподели 24-годишният Кристиян Костов. Младият мъж е напуснал работа и е продал ценни вещи, за да събере сумата. Други от групата са напуснали работа, има хора взели бързи кредити с висока лихва, има и цели семейства от по 3-ма и 4-ма човека, изгорели с парите вкупом. Колко точно са потърпевшите от Троян, не е съвсем ясно, но според Кристиян и друг от ужилените от „Великобритания 2014” – 40-годишната Росица Рачева (двамата са неформални говорители на пострадалите), става дума за около 100 души. Някои са имали късмета да им върнат парите, но техният брой е твърде малък.

И СЕГА ИДВА „най-интересното”. Според ужилените, с които разговаряхме, в основата на троянската измама стои не собственикът на „Великобритания 2014” Андон Гинев, а неговият троянски партньор Красимир Кръстев. Именно той (Кръстев) събирал парите, той залъгвал потърпевшите с обещания и ги уговарял по телефона, той обещавал, че ще връща сумите и давал повторни лъжливи обещания и оферти за работа. В негово лице измамените троянци виждат главния виновник са случилото се и смятат, че той е отговорен за измамната схема. „Красимир Кръстев се крие като мишка. А другарчето му Андон Гинев каза по телевизията, че не бил мишка, а мъжкар – и който си поиска парите по телефона, веднага му се връщат, дори нямало нужда от писмена молба”, коментира Кристиян, който се чуди как г-н Кръстев спи спокойно и не се ли притеснява за семейството си, което живее в Троян. 

НО ВМЕСТО връщане на парите последвали... нови писмени покани за работа в Англия, разказаха ни потърпевшите. Като този път поканите били заверени при троянски нотариус. „С тази нотариално заверена покана един вид ни принуждават да тръгнем и ако не се съгласим, автоматично губим парите си”, обясни Кристиян. Но как да се тръгне, като във въпросните покани нямало посочен работодател в Англия, нямало яснота за схемата на вътрешен транспорт, което е много важно, нямало информация колко ще ти струва квартирата и т.н. Един вид – поредната нечестна игра с едничката цел да ти отмъкнат парите.

„ВСИЧКО опира до съд или бой. Но ние, като цивилизовани хора, искаме да си вземем парите, търсим си правата. Имам обаче чувството, че още сме под робство, хората се страхуват, не смеят да говорят. А човек, който не си търси правата, все едно не съществува, няма го на този свят”, призна 24-годишният троянец. Досега (25 април) в полицията в Троян били подадени над 13 жалби и броят им растял. Въпреки че някои от излъганите не подавали жалба, защото таели някакви надежди да си получат парите и се опасявали да не би жалбите да попречат.

Документът на Росица Рачева за дадените от нея 1200 лв. на Великобритания 2014 срещу... консултантски услуги; ясно се вижда, че за получател се е подписал Красимир Кръстев
ТУК ИМА и друг тънък момент от схемата – перфектно изготвените от юридическа гледна точка договори, според които след 6 месеца губиш правото да си върнеш парите (VI. Срок на договора, т. 3: „След изтичане на 6 /шест/ месеца изпълнителят /Великобритания 2014” ЕООД/ усвоява всички внесени до този момент суми за сметка на възложителя”). И още един тънък момент – договорът е за „имиграционни услуги, услуги за намиране на квартира, осигуряване на самолетни билети и транспорт” (V. Цена на услугата, т. 1), а не за осигуряване на работа. Тоест – взимат ти парите и ти обещават работа в Англия, а те прилъгват да подпишеш договор за друго. А на касовите ордери, подписани от фирмаджиите от „Великобритания 2014” при прибирането на парите (първо капаро 800-1000 лв. и после останалото до крайната сума от 1200 лв.), пишело „за консултантски услуги”.  

ПОПИТАХМЕ Кристиян и Росица никой ли от групата не е погледнал какво подписва, не са ли се усъмнили. „Попитах го (Красимир Кръстев) за тези „консултантски услуги” и защо не пише за работа в Англия, но той ми обясни, че това не било от значение, било формалност”, бе отговорът на Кристиян. В тази връзка бе допълнено, че според изнесена информация по разследването в Габрово фирма „Великобритания 2014” ЕООД имала право да изпраща хора в чужбина, но не била лицензирана да сключва договори с чужди работодатели. С други думи – всички приказки и обещания за осигуряване на работа в Англия са били лъжа. Лъжа, за да ти измъкнат парите. Че е точно така се доказва и от съдбата на някои от заминалите за Англия (имало и такива). Бяха ни дадени примери – няколко човека от Троян, които имали „късмета” да заминат, за цял месец работили само 3 дни и бедствали, тъй като останали без средства. Приятел на Кристиян пък след като стигнал в Лондон и нямало осигурена работа, го пренасочили към Малта, където също нямало работа и човекът бил в безизходица. „Схемата на „Великобритания 2014”, Гинев и Кръстев няма край”, споделил той.

Кристиян Костов: „Ще търся справедливост!”
КРИСТИЯН ни разказа и цялата хронология на измамата. В началото на тази година той научил от приятели, че троянецът Красимир Кръстев предлага работа в Англия чрез посредничеството на фирма „Великобритания 2014” на Андон Гинев. „Първата среща бе в началото на м. януари 2014 г. в кафене „Сара”, където Кръстев обясни, че капарото (минимум 800 лв.) трябва да се внесе до 10 януари. На следващата среща, в кафене „Нански”, г-н Кръстев поясни условията – ще се работи във фирма за пакетиране на хранителни продукти в Лондон, заплатата е по 6,50 паунда на час, наемът за квартирата ще е нищожните 33 паунда, фабриката е на 20 минути пеша от квартирата, ще живеем в къщи по 8 човека”, сподели началото на патилата си Кристиян. На тази среща в „Нанси” няколко човека, включително Кристиян, дали капарото и получили касови ордери за сумата (споменатите ордери, в които пише „за консултантски услуги”). До края на м. януари хората внесли и останалите пари, Кристиян дал своите пред дома си на ул. „Мизия” 26 в Троян в присъствието на майка си. Обещано било да се лети за Англия в периода от 15 до 25 март, като прибралият парите Красимир Кръстев заявил, че всичко ще е точно и че залага името си. Следва разтакаване и телефонни обаждания до хора от групата с различна информация и различни обещания. На 5 февруари Красимир Кръстев се обажда на Кристиян, като този път му предлага работа в Манчестър, но изискването е да се знае английски език; дотогава нямало такова условие, нещо повече – хората изрично били уверявани, че не им трябва „грам английски”. Кристиян обаче знае английски и се съгласява, но разтакаването продължава, както се каза – „схемата няма край”. Междувременно на 3 март в Троян пристига самият Андон Гинев, срещата е в „Нанси”, а той продължава да лъже хората – говори за безсрочни договори за работа (?!), за добри пари, показва и някакви есемеси уж от английски партньори, потвърждаващи договореностите и т.н. На 13 март, след като се е сблъскал с купищата лъжи, Кристиян обявява, че се отказва, а Красимир Кръстев обещава до 2-3 дни да му върне парите. Разбира се, нищо такова не се случва, и до днес.

КАКЪВ е изходът оттук нататък? „Всичко опира до съд или бой”, както каза Кристиян Костов. Младежът каза и още нещо: „Говоря, въпреки че ме е страх за живота ми и най-вече за сигурността на майка ми. Но аз рискувам, защото съм прав и ще търся справедливост”. Ние пък казваме, че съответните органи трябва да помогнат правдата да възтържествува и потърпевшите да получат възмездие, а другите – наказание.

Генадий Маринов

Още по темата можете да прочете в печатното издание на Т21 в
сряда (30 април) - разказ на ужилената Росица Рачева

104 коментара:

Анонимен каза...

На ход е Полицията и Прокуратурата в гр.Троян

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Изчакайте по пороен дъжд и го пуснете да плава в реката.......тези хора много рядко биват съдени а още по рядко връщат парите. Няма законов механизъм да им вземат такива големи суми пари ако те ги нямат в наличност.....

Анонимен каза...

Жалко за хората. Всеки от тях му е повярвал от зор, всеки е искал да отиде да работи, за да подобри бюджета си ... но очевидно само тези измамници са с подобрени бюджети ... Те са за арест, докато не върнат парите на хората. И кой е този красимир кръстев (с малки букви, защото не заслужава по-големи) - за пръв път го чувам, какво име залага, какви 5 лв?

Анонимен каза...

От морална гледна точка - да, прави са - дали са пари за ''обещана'' работа която не са получили. От юридическа гледна точка, са си наивни глупаци! Как пък никой не си прочете договора за какво подписва? Дори и в статията пише, че подписват 1200 лева срещу емигрантски услуги, уреждане на билет и т.н, нищо не се споменава за работа! Това какво са ви казали на уста няма доказване в съда. Ако държите да си изпълнят частта от договора - ми колко му е да запазят едно 30-40 самолетни билета, ще идете в Англия, ама после?
Че са измамници - такива са, да, ама защо никой не си прочете внимателно договора за какво плаща? Евала за юридическата работа, добър юрист се иска за да измисли цялото нещо как да го завърти законосъобразно.
От тук нататък - съд няма да помогне, само бой, ама бой пари не връща, нали? Ще го биете веднъж, ще го биете втори път, ама това са бая пари, на всеки по 1200 лева - не се връщат ей така. Успех от мен, ама ... следващия път малко повече внимание, че да няма прекарали се.

Анонимен каза...

Че е жалко за хората, жалко е, но какво ви е виновен Красимир Кръстев.. като той също е излъган от Андон Гинев, както и другите му служители от Севлиево, Габрово и т.н. И изобщо договорите изтекли ли са напълно, че да искате парите да ви се върнат на секундата?
Ако всичко беше измама, изобщо щяха ли да се връщат изобщо пари? Кристиян Костов, както и още хора от Троян, не са ли получили поне малка част от парите си? Защо никой не потърси хората, които вече са в Англия и рабтят, и са доволни, защото има и такива!!! Да ясно, че всички сме изнервени от това протакване, ясно е че нещо явно куца на Андон Гинев и не му се получават докрай нещата както бяха обещани, но защо си искате парите от посредниците му, като на тях самите .... ЕДВА ЛИ Е ПРЕДСТАВЕНА ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ по различна от вашата! Кристиян Костов, наистина бих искал да знам, имаш ли върнати поне малка чатс от парите??

Анонимен каза...

Красимир Кръстев живее на улица Стефан Караджа № 63- а, за информация на всички които го потърсят.

Анонимен каза...

Красимир Кръстев е номер 6 !

Анонимен каза...

И съд ще има и бой ще има. Две в едно дето му викат. Кръстев да не мисли, че хей така ще му се размине? Ще завлече 50 човека по 1200 лв.и нищо?Дали си вярва?

Анонимен каза...

към №6 чатсссс от парите не е като 1200 нали...

Анонимен каза...

Ей.. ама вие сте големи наивници!!! Какво да се размине на Кръстев, още ли сте на мнение, че той ви е взел парите??? И част от парите не е като 1200 лв., но не е и както е описано по-отгоре, че не са върнати никакви пари, нали? Свържете се с Андон Гинев и от него си търсете парите бе хора , нали към Великобритания ЕООД сте превеждали пари, търсете ги от там сега, не от Кръстев! ;)

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Ужилената майка - прочети коментар номер 5. Юридически всичко е честно - на съда не се надявай.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

http://www.frognews.bg/news_69226/Izlaganite_za_Angliia_Opira_do_sad_ili_boi!

Анонимен каза...

14,само че за да си тарикат се иска малко акъл,а на теб като ти гледам правописа на ниво първолак такъв ти липсва ...

Unknown каза...

Хората които заминаха на 17 март за Манчестър - са мой приятели работиха само 3 дена за цял месец - прехвърлиха ги в Малта без пукната стотинка - и гладуват :( с уважение Кристиян Костов - каквото сам казал не съм излъгал и мога да го докажа - П.С. Този дето плуе по публикацията е кандидат зета на Красимир Кръстев

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Не съм никакъв кандидат за семейство Кръстеви - дори не ги и познавам лично.
Нека майката вдовица не си позволява на говори за това кой е грамотен, и кой не - аз пиша на кирилица, а тя на шльокавица с четворки и шестици.
Относно правното ми (юридическо) образование - все още не съм завършил, но да - следвам юридическо образование в момента.
Относно нулевия ми акъл - това е нещо доста субективно.
Не защитавам никой - дори и не плюя по статията - дори напротив. Изказах мнение за наивността на порязаните съграждани.
Не мисля че някой ви изкарва че лъжете - пак прочетете първия ми пост (номер 5), морално - да, прави сте, обещали са ви нещо срещу дадена сума, и не са ви го изпълнили. Да, прави сте. Ама сте прави на приказки, пред закона - не, какво пише в договорите ви?
Ще ме прощавате за малко по-грубия език, но се възмущавам на подобни необразовани хора с претенции. Да не са ви взели парите на сила? Сами сте си ги дали, нали? И за какво сте ги дали? За консултантски услуги и т.н и т.н, къде пише нещо за работа?
Да бяхте чели малко...
Пак казвам - не защитавам никого, колкото са ви прецакали, толкова сте се прецакали и сами - всичко е бизнез, никой не го интересува кой напуснал работа, кой какви лични проблеми и драми има и т.н.
Така го виждам аз - напълно независим наблюдател.
Не живея в Троян вече седма година, но въпреки това посещавам сайта, че да се осведомявам какво става :)
Ако все още мислите че можете да постигнете нещо по ''правия'' път - прочетете постовете ми отново, ако все още мислите да ме обиждате на неграмотник, и акъл 0 и т.н - Be my guest, но човек като погледне от малко по-далеч, вижда контраста, нали? :)

Анонимен каза...

бизнес*

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

След така разказаната история и дадени мнения може да се добавят и още няколко интересни факта за едната от дъщерите на замесеният в измамата Господин, а именно раздяла на семейства и пръскане на връзки!!! В тази насока могат да се дадат много интересни примери!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
music news каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

покажете снимка тоя красимир .вероятността да измами и други е голяма.поне да го видим

troyan21 каза...

Напомняме трите правила при коментиране в сайта на Т21.

1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското!

2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.

3. Не се допускат нецензурни персонални обиди, както и смъртни заплахи, клетви и други подобни - заради елементарната културност и коректност.

Анонимен каза...

Кой ли е пък този анонимен,който е толкова добре запознат с нещата??
Краси май е почнало вече да ти пари под краката а?

Анонимен каза...

Малко настрани от темата. Хората си плащат, за да си намерят работа в чужбина. Защо не могат да живеят тук е главният въпрос. Малко разследваща журналистика ще е от полза.

Анонимен каза...

Вземете пример от хората в Русе.Въпросният Красимир,зет му и дъщерите им да гледат внимателно страхът от смъртта в очите на Гинев.Това ги очаква :

http://www.novini.bg/news/193494-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0.html

Анонимен каза...

Някои хора са направили толкова зло в близко минало, че с времето всичко ще им се връща - няма значение по какъв начин. С времето те няма да бъдат забравени, напротив - ще БЪДАТ СОЧЕНИ! /затова "кандидат зетя" да не знае много, както го нарекохте по-горе/

Анонимен каза...

http://m.blitz.bg/news/article/264819 Генчо медиите не мълчт, ме се сaмоизтъквaй!

Анонимен каза...

Не се обаждай ,бе тъпанар !

troyan21 каза...

До №35: За какво самоизтъкване говорите?! Ето какво е казано в началото на материала в Т21:

"Репортажи за случилото се бяха излъчени по някои от големите телевизии, появи се и информация (по БНР), че въпросният Андон Гинев и фирмата му са разследвани от икономическата полиция в Габрово и има образувано досъдебно производство....Нова телевизия дори анонсира, че ще излъчи подробен материал за излъганите от Троян, който обаче, кой знае защо, не бе показан".

Не измествайте проблема, тук не медиите са важни, а тези пострадали хора - да се чуе думата им и да се намери решение. И не е важно кой е писал, а какво е написано. А защо Нова на няколко пъти анонсира материал, без да го излъчи, те си знаят.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Нова група измамени за работа във Великобритания от скандално известния трудов посредник Андон Гинев, когото потърпевши от Русе пребиха преди дни пред камерата на Нова телевизия.
След репортажа над 50 души от Троян и близо толкова от велинградския район се оплакаха. Хората нито могат да заминат за Англия, нито могат да получат обратно парите си. Всеки от тях е изгорял с по 1200 лева. Излъганите заплашиха с линч трудовия посредник и го дадоха на прокурор.
Росица Ралчев от Троян попада на изгодна оферта за работа в Англия. Предлага се работа във фирма за опаковка на макаронени изделия, плаща се по около 6 паунда на час. Жената подписва договор през декември. Росица напуска работата си като продавачка, но и до днес не е заминала. За да тръгне, взима на заем 1200 лева, които сега връща.
Само в Троян над 50 души плащат на фирмата "Великобритания 2014" по 1200 лева всеки. Подписват и договори, според които трябва да заминат за Острова шест месеца след това. Никой обаче не е успял да си върне и част от парите, дадени на фирмата. Повечето от хората са взели парите или от банка, или от познати.
В село Света Петка 90% от хората са безработни. 30 от тях са потърсили спасение от мизерията и безпаричието във Великобритания. 39-годишната Нейле Пепелянова е сред тях. От 9 години е без работа и сама се грижи за 9-годишния си син, който е ученик.
Примамливата оферта за Великобритания обещава на шивачката Нейле 6 паунда на час във фабрика за пакетиране на ориз и олио. За да тръгне, жената плаща на фирмата-посредник 1200 лева. Работа няма, договори вече - също.
Група от Велинград трябвало да замине за Англия в началото на март, но фирмата-посредник отложила пътуването им с две седмици и ги пратила на курс по английски език. За последно чули посредника Андон Гинев преди месец и оттогава не могат да свържат с него.
Мъж разказа, че съпругата, синът и снаха му все пак успели да заминат за Англия, но като пристигнали се оказало, че освен самолетните билети, няма нищо осигурено. Подобно на измамените в Русе, и там хората искат линч за собственика на посредническата фирма.

Анонимен каза...

Пита се: Къде в тази държава е ПРОКУРАТУРАТА, МВР, ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА? И как така тези хора се подвизават без да им се търси отговорност от тези институции, на служителите на които заплатите плащаме всички ние от данъците си?!Кога ще се задействате господа или чакате да се организираме и да дойдем на митинг пред прокуратурата? Ще дойдем и медии ще поканим бъдете сигурни.

Анонимен каза...

До всички измамени от Великобритания 2014 за работа в Англия! Подайте жалби в районната прокуратура или в РУП Троян. Само така може да бъдена потърсена отговорност от Красимир Кръстев.Предлагам Ви да се съберем на 1 май на центъра на Троян до шадравана от 10 часа.Ще сформираме инициативен комитет, ще изпратим протокола с нашите искания до Главния прокурор на Република България и до местните институции имащи отношение. Исканията са да бъде потърсена отговорност от Андон Дончев и Красимир Кръстев. Само така имате някакъв шанс да си върнете парите. Не забравяйте 1 май, 10 часа, при шадравана на центъра на града ни!Каня също и Т 21 за да отрази събитието.Казвам се Марин Симеонов, баща на дете което също излъгаха за работа. Телефона ми е 0884704011.АЗ ЩЕ БЪДА ТАМ!!!

Анонимен каза...

Поздравления за "Троян 21 век"!.Тия мошеници трябва да бъдат разобличавани и излагани на показ.Да се гавриш с хора които едва свързват двата края е крайно отвратително!Независимо че потърпевшите са подписали наивно договори,с които вероятно трудно ще върнат парите си посредством съда.Точно тука е ролята на медиите.Още веднъж моите уважения към Т21 и автора на статията с обръщение към тях: Не спирайте до тука,Вие сте моралната опора на тия хора.

Анонимен каза...

Само много силното обществено мнение би накарало прокуратурата и милицията да си размърдат задниците. Но това няма да се случи защото няма кой да организира хората.

troyan21 каза...

До №40: Ще бъдем там, в деня на труда 1 май (каква символика!), 10:00 ч., при шадравана в центъра на Троян.

Анонимен каза...

Искам да ви попитам нещо, всички, които заплашвате с бой, смърт!!! и саморазправа. Някой вас би ли ви, за да ви вземе тези пари, че вие искате да си ги вземете чрез тези методи???

Анонимен каза...

Благодаря за подкрепата Т21. Ще очаквам Вас и всички потърпевши на 1 май от 10 часа при шадравана на града ни. Ще подготвя подписка до главния прокурор на Република България, до Омбудсмнана и председателя на Народното събрание.Тези които искат ще се подпишат на подписката, исканията на която са да се потърси отговорност от компетентните институции в държавата на фирма Великобритания 2014 в лицето на управителя и Андон Гинев и търсене на отговорност от регионалния и мениджър Красимир Кръстев от гр. Троян.

Анонимен каза...

Отново посочвам имената и телефона си-Марин Симеонов, тел. 0884704011. Очаквам Ви!Ако сме единни имаме шанс!

Анонимен каза...

Генчо достaтъчно мъчно ми е, зaщото знaм,че тези хорa сa в безизходицa и положението им е тежко.Ясно осъзнaвaм , колко притиснaти в ъгълa сa.Призовaвaм зa по широк отзвук,зсщо в Троян никой не искa инвестигрa в бизнес последните 20-тинa години.Кaквa е пречкaтa дс имa инвесртитори в този грaд и тези измъчени хорa дa гръгнaт с вирнaти и бодри погледи, с не дa тичaт и стрaдaт по чуждaтa чужбинa!!!

Анонимен каза...

44-ти, шубе,а ?Гледай клипа с Гинев,и очаквай същото и по тебе !

Анонимен каза...

А този Красимир в Троян ли е още?????

Анонимен каза...

48 - и да ни избиете всичките... парите не са в нас, просто не знам как да го обясня!!! Има голяма вероятност да се върнат, но нищичко не зависи от Красимир! Запознайте се какво точно означава посредническа работа!

Анонимен каза...

простата сметка 60х1200лв показва 72 бона - човека ще си обиколи света а пък вие си го търсете
да си запази хотел я в Турция,Гърция, където му скимне, да си поживее няколко месеца на спокойствие, пък като се върне всичко ще се е забравило, колкото и да ви е трудно да повярвате, да - ще забравите след няколко месеца.

Анонимен каза...

Ами нека Красимир излезе и да обясни нещата ако му стиска..!

Анонимен каза...

Къде да парите ?

Анонимен каза...

Марин Симеонов-Предлагам Ви примерна подписка за обсъждане и допълване.
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
ДО ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ: РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ГР. ТРОЯН

П О Д П И С К А
Уважаеми господа,

От началото на месец януари 2014г., представилият се за регионален мениджър г-н Красимир Кръстев на фирма „Великобритания 2014”ЕООД провеждаше кампания в гр. Троян за набиране на хора за работа в Англия. Сключиха се договори за консултантска услуга като кандидатите заплатиха лично срещу ордер или по предоставена от Красимир Кръстев банкова сметка сумата от 1200лв., на човек. Обещанията на Красимир Кръстев бе за работа във фирми в Лондон за ръчен пакетаж. Показано бе и удостоверение от Агенцията по заетостта за регистрация на фирма „Великобритания 2014”ЕООД под № 1649 / 26.11.2013 г. за извършване на посредническа дейност в чужбина както и снимков материал на поточни линии от цехове за пакетаж.
До момента 01.05.2014г. фирмата не е изпълнила поетите задължения от нейна страна въпреки изтичането на първия тримесечния срок. Също така не е възстановила сумите на подалите месечни предизвестия за прекратяване на договорите поради изтичане на първия договорен срок. Управителя на фирма „Великобритания 2014”ЕООД Андон Гинев не отговаря на повиквания на телефона си -0888826066. Регионалния мениджър г-н Красимир Кръстев от гр. Троян, също не възстановява внесените депозити и не отговаря на посочения от него телефон-0988812224 /гр. Троян ,ул. Стефан Караджа” №63 а/.
В излъчените репортажи по Нова телевизия от гр. Русе се видя как измамени граждани извършват саморазправа поради неизпълнени ангажименти от фирма „Великобритания 2014”ЕООД и невъзстановени внесени депозити. Средствата за масова информация изнесоха информация за измамени около 50 човека в гр. Троян и в гр. Велинград.
Молим за Вашата намеса за извършване на проверка от компетентните институции на дейността на фирма „Великобритания 2014”ЕООД в лицето на управителя и Андон Гинев и проверка на дейността на регионалния мениджър Красимир Кръстев с цел търсене на отговорност за причинени виновно вреди и възстановяване на внесените от гражданите суми.
С уважение: долуподписаните
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Анонимен каза...

Дано казусът се разреши и хората получат обратно парите си, защото живеем в бедни и трудни години, а посредникът от Троян и споменатата му дъщеря /за други "хубави" постъпки/ ще ги помнят и сочат всички в този град!!!

Анонимен каза...

Този същия Красимир Кръстев има друга жена и малко дете във Велико Търново и живее на ул. "Полтава" № 11 - близо до военното училище - кв. "Триъгълника" . Този човек няма дори страх и от Бога, щом е успял да излъже и това младо момиче! Откога многоженството в България е разрешено?

Анонимен каза...

Марин Симеонов: Благодаря на всички които ми се обадиха на телефона ми 0884704011, че са на работа и не могат да дойдат утре. След провеждане на срещата утре, за всички които са оставили своите координати аз ще намеря време за среща и ще имат възможност да се подпишат в подписката.Моля тези които четат Т21 да информират по телефона всички имащи отношения с тази фирма за утрешното събиране от 10 часа до шадравана на градския площад. Благодаря им предварително.

Анонимен каза...

Марин Симеонов: Преди 1 минута в16 часа и 40 минути днес 30.04.2014г. се свързах по телефона с г-н Красимир Кръстев. Информирах го за инициативата да се съберем на градския площад до шадравана в 10 часа на 01.05.2014г., и го поканих да присъства за да може да даде разяснения по дейността на фирмата относно поетите ангажименти за работа в Англия. Господин Кръстев прие поканата ми и поясни, че не е на територията на града ни и е възможно малко да закъснее.АЗ УТРЕ ЩЕ БЪДА ТАМ И ЩЕ ВИ ОЧАКВАМ!

Анонимен каза...

Аз пък казвам " Битият си е бит , еб.....ят си е е....ан".

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Линч!

Анонимен каза...

" Пита се: Къде в тази държава е ПРОКУРАТУРАТА, МВР, ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА?""
Те работят за такива измамници.Лично съм го преживял това преди 12 години и когато стигнах до най високо ниво на полицията за помощ се оказа ,че те работят за тях.Още тогава разбрах ,че това на държава не става и си изнесох със семейството ми чужбина.Така,че помощ от така наречените правораздавателни органи тези хора да не чакат.Сами ,ако намерят начин това ще е .Всичко друго в БГ е фалш и измама.

Анонимен каза...

Спомням си,че преди двадесетина години вървяха игрите с талони и прибраха сериозни суми пари,после някои банки направиха същото,като фалираха,Преди десетина години пък се появи добре организирана пирамида и прибра парите на стотина троянци,а сега и това.Значи нищо ново под слънцето.Нека потърпевшите да опитат всички възможности да си върнат пари и това да и бъде урок за напред в живота.Пари се губят,пари се и печелят,а живота продължава.

Анонимен каза...

Един съвет, ако приемете от човек минал по този път. Внесете вашата жалба в съда в Троян като начало, придружете я с необходимите първични документи. Няма проблем да я пуснете и до главния прокурор, но преписката ще се върне тук, в Троян за разследване. Жалбата до омбудсмана може да се подаде и по електронен път, но не разчитайте там да се случи нещо. В сайта му има подробна информация с какви случай се занимава той. Народното събрание...също е безсмислена кауза. Интересно е какво би могла да направи Инспекцията по труда, те са длъжни при жалба да направят задължителна проверка, но въпроса е какво точно е нарушено, според нашето законодателство. Добре е да се консултирате с адвокат, по възможност не от Троян. Желая Ви късмет!

Анонимен каза...

Честните хора са и доверчиви!
Годините на пирамидите-90-92-ра, бяха време, в което хората с чанти тичаха и внасяха огромни суми срещу някакви бележки, доброволно и с радост. Българина като види някаква бележка и печат се подписва дори без да гледа подробностите на написаното в нея.
Банките също се появяваха като гъбите-за една нощ. Обещаваха и в първите 1-2 месеца даваха добри лихви, които 94-95-та стигаха до 7% на месец. Хората също така си внасяха там парите без да мислят.
В един момент офисите на игрите на щастието-пирамидите затваряха врати, а и банките фиктивно фалираха. Обикновените хора обикаляха покрай затворените врати и разбираха, че са излъгани, и спестяванията от поколения назад са безвъзвратно загубени.
Заведоха се и дела от потърпевши/от пирамидите/, но резултата беше нулев. Фактът, че всички са си внесли сумите съвсем доброволно в законно одобрена от държавата дейност, ги правеше "виновни". Никой не си върна внесените суми. Събраните суми после се използваха за начален капитал на бизнес.
Не ми е известно колко от тези дейности са останали и до днес, но като се има в предвид икономическото състояние на държавата и Троян, ми е ясно.
Действайте, и дано успеете, но малко се съмнявам!

Най печелившите от пирамидите бяха висши полицаи, адвокати и прокурори. Сега не знам???

Анонимен каза...

Повече смисъл има да се присъедините към жалбата, която е в населеното място където е седалището на фирмата. Помислете и за НАП, нарушения на данъчното законодателство и ревизия на физическите лица-първични документи, такива с невярно съдържание, касова отчетност и т.н. всичко за което се сетите. В Троян има и икономическа полиция, по мое мнение служителите там ще Ви бъдат полезни, но трябва да им дадете необходимата информация..Не вярвам да постигнете нещо, но сте длъжни да опитате.

Анонимен каза...

Номер 56 вярно ли е това от каде знаеш ?

Анонимен каза...

Аз съм №56. Знам го със сигурност, че Красимир Кръстев има друга жена и малко дете и живее на ул. " Полтава" бл. 11 във Велико Търново. Аз съм жена и живея в съседния блок и съм го виждала с жена си да се разхождат с количката. Проверете, ако не вярвате, мисля, че живее на горните етажи на блока, но не знам точно в кой апартамент.

Анонимен каза...

Най-важен е страхът!А той е неизбежен,както и ,че велинградските помаци идват към Троян да си търсят парите от Кръстев.

Анонимен каза...

Аз съм жената отново от № 56„ Проучих къде живее Красимир Кръстев. Той живее във Велико Търново кв. "Триъгълника" на ул. "Полтава" бл.11 , вх. Б , ет. 7. Жената с която живее се казва Веселка, а малкото му дете от тази жена се казва Симона.
Търсете го! Информацията е достоверна. Красимир Кръстев е там в момента. Преди малко го видях!

Анонимен каза...

Всички потърпевши от цялата страна се съберете заедно и го линчувайте! По друг законен начин няма да си получим парите! Делата ще се протакат с години, знаем я нашата съдебна система! Андон Гинев е купил къща в Англия с нашите изстрадани парички и заминава с любовницата си да живее там .Красимир Кръстев е ипотекирал апартамента си , ще го продаде и ще духне с паричките ни, а ние тук ще чакаме с пръст в устата нашата съдебна система и прокуратурата да се туткат и да ги разследват! Като няма правосъдие, има други "начини". Досещайте се какви!

Анонимен каза...

Към №69 - Идвайте по-бързо да ни подкрепите. Красимир Кръстев се крие във Велико Търново кв. "Триъгълника" на ул. "Полтава" бл.11 , вх. Б , ет. 7. Жената с която живее се казва Веселка, а малкото му дете от тази жена се казва Симона. Първата му жена живее в Троян с с 2-те му дъщери, но той живее във Велико Търново с втората или не знам коя поред жена.
Търсете го! Информацията е достоверна. Красимир Кръстев е там в момента.

Анонимен каза...

По повод на това, което е написано от номер 72- дори и малко истина да има в това или цялото да е истина може да се каже на кого се е метнала голямата дъщеря на г-н Кръстев- с интригите и раздорите, които обича да прави във връзките на хората!!! Потърпевши има в този град и от нея!!! Винаги е компетентна по хорските въпроси!!!

Анонимен каза...

Към №73. Истина е всичко това, което съм написала. Аз живея в съседния блок до Красимир Кръстев и съм го виждала много пъти да се разхожда с жена си Весела и малкото си детенце Симона-Не знам как да ви докажа, че е истина. Ако си напиша тел. номер се страхувам, че може да последва тормоз. А все пак аз съм жена и се страхувам. Напишете ми по какъв начин мога да се свържа с вас, за да ви докажа, че всичко това, което съм написала за Красимир Кръстев е истина. Имам близък човек, който също е пострадал от тази фирма. Дайте ми някаква връзка да се свържа с вас и да ви обясня по-подробно! Може и Skype.

Анонимен каза...

Съжалявам, никои тук няма да си напише името само теглата остават от тези хора! Градът е малък все ще се пресекът пътищата на хората и историите ще бъдат споделени за раздорите, кражбите и гаврата с човешките животи!

Анонимен каза...

Ей, вие пък всички излезнахте ПЕРФЕКТНИ тук!!! Какво намесвате семейства, дъщери и т.н. " Който няма грях, нека хвърли пръв камъка". Кой кого разделил, кой с кого живее, ваша работа ли е или тяхна? Айде спрете се вече с тези типично селски коментари! Всеки сам решава как ще живее!!! Айде изчакайте да видим дали ще се върнат пари или не, пък тогава коментирайте! Да не излезне накрая, че плюем и обиждаме грешния човек!

Unknown каза...

Красимир Кръстев - ще го съдим до дупка - докато не върне на всички парите - Сега прехвърля топката на Гинев - ама той ни взе парите и той се подписа - който прави измами да ще си понесе последствията

Анонимен каза...

Към №76 Вие ли наричате нашите коментари селски? Ние не коментираме личния му живот. Ние коментираме къде и как се крие като мишка този нещастник, който си мисли, че е недосегаем. Всеки е свободен да живее както и с когото си иска, но да не върши неща, с които да се облагодетелства за сметка на нещастните хора, които в отчаянието си са му се доверили. Хората си искат парите и са в правото си! Договора не е изпълнен! Ще върнат парите на Куково лято, ако не бъдат притиснати до стената от всички нас! Хайде моля Ви не ги изкарвайте жертва! Още малко ще поискате да ги канонизираме и за светци! Щом защитавате тези мошеници, явно сте един от тях!

Анонимен каза...

Всички искаме да си вземем парите! И айде моля Ви се, но коментарите са си селски и коментирате живота на хора, които НЕ са прибрали те парите!

Анонимен каза...

Кристиян Костов, доста ограничено мислене за млад човек като теб! Съди, никой не те спира!

Анонимен каза...

Че кой подмами хората бе ,селяндурски гражданино, да подпишат договорите и им обещаваше примамливи оферти за работа? Кой им взе парите ? Кой? Кой? Кой? Същият този мошеник Красимир Кръстев, който сега се крие като мишок под фустата на жена си и се оправдава и се гърчи като червей? Не само ще ви осъдят, но преди това ще ви линчуват публично! Няма да ви се размине лесно!

Анонимен каза...

Xaxaxaxa с вашите камъни... по вашите глави !!

Анонимен каза...

Към №82. Аз лично не съм пострадала, но пострада мой близък! Не се смей, палячо! Ще те издиря вдън земя кой си и ще си получиш заслуженото! Познавам лично хора , които безплатно ще отмъстят и тогава смехът ти ще се превърне в хленчещ плач!

Анонимен каза...

Преди около час Андон Гинев е бил изкаран от колата си, пребит и подритван по пътното платно на габровско кръстовище.
Същото очаква и Красимир Кръстев!

Анонимен каза...

Явно Велинградските помаци са пристигнали! Хайде Троянци, Балканджии, покажете, че сте достойни мъже!

Анонимен каза...

Под колко фусти се крие този Красимир?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Хора не знам какво да ви кажа.Нова тв се забави с репортажа за Троян с няколко дни ! Защо ли ???? Господари на ефира са информирани ,но дали ще пожелаят да дадат гласност.трябва ви ефир ,телевизия !!! съберете се с тези от Русе.
Андон Гинев е един прост футболист от Янтра-Габрово той няма толкова акъл да измисли цялата схема. Баща му е учител по Физика и член на СДС. тая утайка Андон и него го мъчиха за политик СДС но е просто момче.Според мен има някой над него.има информация,че са го били в Габрово пак.....полицията е корумпирана в Бг и трудно ще помогне.сега има избори някой може и да поиска да помогне.Трябват бързи и общи действия иначе ще мине време и нищо ни бой ни пари............Късмет хора,няма какво да губите Закона е сляп !!!!!

Анонимен каза...

От къде тия новини? В нета нищо не пише?

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730?fref=ts

раздел----последни побликации.

Анонимен каза...

Към номер 76-селски не са коментарите а селски са постъпките! Моля да не оправдаваме простодушието на някои хора и това че се разбраха личните животи на някои хора е нормално.../интригантства,раздели и многоженство/ както мамиш и лъжеш в личният си живот така го правиш и на други места! Всеки може да се оправдава! Така се става НАГЪЛ И БЕЗКРУПОЛЕН!!! Към 80-Доста ограничено мислене за хора които оправдават и подстрекават подобни качества! Всеки ще си живее с които и както си иска- но според вас на ГЪРБА НА ДРУГИТЕ! Е дано има ОБЩЕСТВО!!!

Анонимен каза...

brigadiri.com тема-беликобритания2014

Потребител
Мнения: 4
Регистриран на: 17.04.14
Публикувано на 30-04-2014 13:34 | RE: Великобритания2014

НЕ ТРАГВАЙТЕ НИКАДЕ С ГИНЕВ.....А МАЛТА Я ЗАБРАВЕТЕ КАТО ДЕСТИНАЦИЯ НИЕ СМЕ ТУК 2 ДЕНА И НЯМАМЕ РАБОТА!!! ПО ДОБРЕ СТОЙТЕ В БГ И СИ ТЪРСЕТЕ ПАРИТЕ!!!!!!!!

Анонимен каза...

Не подкрепям това, казвам само, че не е редно да се бъркате в живота на човек, който не е прибрал парите в джоба си! Всички се надяваме на чудо! Всеки си иска парите, но колкото и да заплашвате, да обиждате и т.н. .... за сега повече ТЪРПЕНИЕ и дано някой ден живеем в друг свят!!

Анонимен каза...

Като не ги е прибрал той парите да каже кой ги прибра? Всяка крушка си има опашка! И моля не заплашвайте по телефона сина ми, защото ще се върна от Италия и ще ви се види тясно и в Троян и във Велико Търново! Към Красимир Кръстев ми е този пост!

Анонимен каза...

Андон Гинев е бил пребит като куче в Габрово и захвърлен в контейнер! Сега си ближе раните в болницата! Другите се изпокриха в миши дупки, но не за дълго! И тях ги очаква същото! Не можете да се криете вечно мишоци! Все някой ден ще изпълзите от дупките си!

Анонимен каза...

Сега е ред на Красимир - да го пребият като куче и да кажа на тоя анонимен боклук - дето се прави на мъж ела ми - само ми ела или застани пред всички - измамени и ги говори тези неща - и ако се прибереш здрав - ще е геройство - Гинев е бит сега е време Красимир Кръстев да отговаря за действията си - и боят ще е малко - и двамата в пандиза да станат мъжки - проститутки

Анонимен каза...

Пламен Минков също е протеже на Красимир Кръстев - залъгва троянците и беше написал във фейсбука - Кой е викнал Нова Телевизия да стане медийна звезда - какъв ограничен човек само - че горките хора са викнали медийте да предупредят другите хора да не се опарят - Красимир Кръстев е излъгал над 100 човека в Троян - Ловеч - Плевен - и много хора от селата - както и много възрастни хора със земи - нито земи - нито пари - и продължава да мами - Семейството му не знае че има и още 1 дъщеря във Велико Търново - детенцето се казва Симона

Анонимен каза...

Ами господа, вижте само правописа на този с КОНСУЛТАНСКИТЕ ОСЛУГИ и след това давайте парите си на неграмотните мошеници! В две думи - две грешки - и чакате да ви осигури работа този неграмотник ли?

Анонимен каза...

Хора, аз съм майката на един от потърпевшите. Моят син е бил заплашван със саморазправа от Красимир Кръстев, който до вчера се криеше при жена си в Търново, а сега се е скрил в миша дупка! Докъде стига наглостта на някои хора?

Анонимен каза...

Е явно е вярна ей, голяма система Кръстев с 2 жени и 3 деца, а от сигурни източници голямата му прави интриги и разделя хора!!! Ей това са оправни хора! Евала! "Свестни хора с авторитет, за пример!!!"

Анонимен каза...

Колата от Велинград,мина през Габрово.Сега са на път за Търново.Усещате ли страхът?

Анонимен каза...

Познавам Родопчани! Те са истински мъжкари! Знам, че ще отмъстят за всички ни! Хайде, Троянци, Габровлии, подкрепете ги! Като няма правосъдие - публичен линч!

Анонимен каза...

Лошо тарикатите и измамниците , трябва да гният в затвора ! Дано да има правосъдие за подобни шарлатани

Анонимен каза...

Да,дано да има правосъдие!Нагли са и са виновни,че знаят и да обиждат ЦЯЛ град ги сочи!Да връщат парите на хората,стига са яли чуждото!Не се ли наядохте,не се ли наживяхте,че и на хорският гръб!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |