Колко тежи среброто на Владимир Илиев

* Тежка загуба на „Чавдар“ при гостуването на „Академик София 2“ в Правец – 113:74; а преди месец ги бихме Троян с 23 точки разлика?!
 
 Баскетбол, „А“ РБГ
Владимир Илиев със среброто от СП 2019
Рубриката се води от
треньора по баскетбол
 Стефан Генков

ВЕДНАГА отговарям категорично. Това е най-тежкият и ценен медал, завоюван някога от троянски спортист в досегашната спортна история на града ни. Сребърен медал от Световно първенство в толкова популярен и труден олимпийски спорт, какъвто е биатлонът. Неслучайно вече седмица водещите спортни и не само спортни медии у нас отразяват това постижение, а името на Владо, Троян и България стават все по-известни. Гордеем се с теб, троянецо! И си позволявам, като водещ спортната рубрика на Т21, още сега да номинирам Владимир Илиев за почетен гражданин на Троян.
***

СЛЕД ТОВА велико събитие за троянския спорт да се върна на редовната си баскетболна тема. Малко неловко ми е да се прехвърля от единия полюс на емоциите на другия полюс. Да, последният кръг в мъжката „А“ РБГ не беше никак успешен, дори твърде неуспешен след тази загуба на „Чавдар“ с 113:74 от „Академик София 2“ в Правец. Вярно е, че това е отборът, който е на първо място, но нали същия този отбор го победихме в Троян преди около месец с 23 точки разлика, а сега губим с 39 точки?! Дълго е за обяснение и непонятно за неосведомените привърженици на баскетбола, затова след последния кръг ще се опитам да дам повече яснота. Така или иначе „въртележката“ за класиране от второ до пето място в групата, за която нееднократно съм споменавал, отново яко се завъртя и така ще продължи и следващата неделя, когато ще се изиграе последният кръг от този етап на първенството. Тогава ще стане ясно крайното класиране в Първа петица и Втора четворка и как ще бъдат оформени двойките за плейофната  фаза от първенството.

ЗА ЗЛОПОЛУЧНИЯ мач в Правец накратко. Резултатът в отделните части – 34:22, 23:23, 27:18, 29:11 и краен резултат 113:74 за „Академик София 2“. Реализатори за нашите: Михаил Танев (24 т.), Леонид Бажанов (13 т.), Тодор Колев (10 т.), Ивайло Вучков (9 т.), Михаил Капитанов (9 т.), Георги Павлов (8 т.), Васил Найденов (1 т.). Първо участие в мъжкия ни отбор записа 14-годишният Никола Цоневски.

ПРЕДИ ПОСЛЕДНИЯ кръг класирането в групата е: 1. „Академик София 2“ с баланс от 6 победи и 2 загуби); 2. „Черноморец“ (Бургас) – 4 победи, 3 загуби; 3. „Атлетик“ (София) – 3 победи, 4 загуби; 4. „Чавдар“ (Троян) – 3 победи, 4 загуби, но по-лоша точкова разлика; 5. ИУ (Варна) – 2 победи, 5 загуби. В последния решителен кръг „Академик София 2“ почива, „Чавдар“ е домакин на „Черноморец“, а в София играят „Атлетик“ и ИУ. Надяваме се, че както беше досега, „Чавдар“ няма да изневери на традицията и ще спечели поредния си домакински мач, а с това и по-удобен противник в следващата фаза на надпреварата. Успех!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

 Още по темата: 
     сезон 2018/19 г.
     сезон 2017/18 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |