Йоана Радевска: „Не го проумявам?!“

* Кой отсече без разрешително четири дървета до бившата къща на Димитър Гимиджийски на ул. „П. Р. Славейков“ в централната част на Троян и защо няма реакция от никого, пита троянката
Хубава работа, ама троянска
Основно ремонтираната къща на Димитър Гимиджийски на ул. „П. Р. Славейков“
НАЛИ сме наясно кое прави разликата между нас и успешните европейски държави. Че там правилата са за всички, богаташи, началници, големци нарушат ли закона, си го получават. Че там има правов ред. А тук някои могат да си правят каквото си искат и закон не ги лови; и по-лошото, приемаме това за нормално, част от българския „правов“ ред. Нещата, естествено, опират до правосъдната система, но това е по-голяма тема, сега думата ни е за нещо съвсем конкретно и „малко“.

ПРЕДИ седмица ни потърси съгражданката ни Йоана Радевска и бе много разстроена. Разказа ни, че до бившата къща на именития троянец Димитър Гимиджийски – една от някогашните архитектурни забележителности на Троян (на сегашната ул. „П. Р. Славейков“), която бе купена и основно ремонтирана, макар и не в автентичния си архитектурен стил и блясък, от известните бизнесмени и сериозни троянски инвеститори братя Матеви – били отсечени четири дървета. Тихомълком, без никакво обяснение. Голям орех, черница, липа и декоративно дърво.

Г-ЖА РАДЕВСКА сигнализирала в Община Троян, срещнала се и с общинската еколожка Таня Рогачева, оттам вдигали рамене, не знаели кой го е сторил, нямало свидетели, нямало жалба и т. н. шикалкавения. Но признали, че дърветата са отсечени без разрешително от Общината, какъвто е редът. Тоест – дърветата са отсечени незаконно, но без никакви последствия.

„НЕ ГО ПРОУМЯВАМ?! Как така ще отсечеш четири дървета в централната част на града без никаква реакция от никакъв орган. Нямало свидетели?! Ами ако убия четирима души и няма свидетели, пак ли няма да има последствия… Къде са общинските власти, къде са органите на реда?!“, бе тежкият въпрос на троянката. Задаваме го и ние, и дано някой се наеме с отговора.

Генадий Маринов
 
Бел. авт. И нали още ни държи влага сравнението на Троян с Виена, тръгнало от миналогодишните местни избори и преповтаряно неведнъж, къде шеговито, къде по-насериозно, се питам – представяте ли си някой във Виена да отсече без разрешително четири дървета? Но да оставим Виена, представяте ли си го да се случи и в най-малкото и забутано  градче, на която и да е европейска (западно- и дори централно-) държава. Аз не! 


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |