Яко в Априлци!

* Браво на априлчани и на кмета Кукенски  а страхотния нов парк в кв. „Острец“ – амбициозно, мащабно, градско, стилно
У комшиите
НА 10 ЮНИ, събота следобед, с два големи концерта – на темпераментните млади рокаджии от „Цунами рок бенд“ и на ветераните от „Атлас“, чиято „Кукла“ от 89-та е сред вечните родни поп парчета, на сцена, зад която исполински се извисяваше неповторимият в красотата и величието си Марагидик – бе закрито деветото издание на състезанието по планинско колоездене „Байканджии“ (2023 г.), чиито трасета са сред буковите гори и вълшебните гледки около курортното градче. Но наред със закриването имаше и едно откриване. На страхотния нов парк в кв. „Острец“, на метри от площадчето и „опрял“ в река Видима.

БЯХМЕ ТАМ, видяхме и сме очаровани от направеното – амбициозно, мащабно (10 дка), с множество екстри (всякакви детски забавачки – площадки, люлки, игрушки и т. н., кътове за отмора с беседки, пейки), грамадни затревени зелени площи, дълги алеи с каменни плочи, белокаменна чешма с леденостудена питейна вода, чудесна спортна площадка без компромиси с размерите, удобна за множество видове спорт (футбол, тенис, волей), места за търговия с адекватни на всичко останало дървени къщички, немалък паркинг, лесен достъп по новоасфалтиран път, възможност за развитие. И още нещо – някак много градско, защото парковете са градско явление, елемент от градската културност и ниво, и много стилно.

БРАВО на априлчани! Говорихме с един троянец с априлски корени и живеещ в Априлци, от прочутата фамилия Църови, попитахме го как оценява новия парк, отговори ни: „Чудесно е, похвалете кмета Кукенски!“. Хвалим го, още веднъж браво! Но ще си позволим и едно предупреждение – новият парк е безспорно постижение и да се надяваме, че, както се казва, проектът ще е траен, няма да станем свидетели на добичета из тревните площи, пияндурски вакханалии, боклуци и съсипия. Не бива да е така. Вярваме, че няма да е!

Генадий Маринов

На снимките: Гледки от закриването/откриването, 
Априлци, кв. „Острец, 10 юни 2023 г.

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |