Гости за Великден в Дома за стари хора в Априлци

* Идеята – на преподавателката в СОУ „Кв. Климент Охридски” Красимира Ненова * Анонимен дарител предостави 1000 лв. за дома

В НАВЕЧЕРИЕТО на Великденските празници, на 20 април (сряда), група ученици и учители от СОУ „Св. Климент Охридски” са посетили дома за стари хора в гр. Априлци, съобщава училищният сайт. Инициативата е на Красимира Ненова, преподавателка по физическо и синдикалистка, която преди време силно се впечатлила от телевизионен репортаж за живеещата в Австрия Красимира Димова и благотворителната дейност на основаната от нея фондация „Априлци” (в края на миналата година Т21 също писа за дарителската дейност на г-жа Димова и за връчената й престижна австрийска Награда за човечност за 2010 г. – бел. Т21).

УЧИТЕЛИТЕ от троянското СОУ събрали средства за закупуване на традиционните великденски козунаци и яйца и организирали група ученици, които да зарадват възрастните хора с музикалните си изпълнения, с присъствието си и с по китка здравец. Троянската група е била посрещната в центъра на Априлци от Спас Спасов - координатор на фондация „Априлци”. Красимира Ненова пък връчила на дома парична сума от 1000 лева, предоставена чрез училището от анонимен дарител. И от нас – браво!

1 Коментара:

Анонимен каза...

В тази криза трудно се става дарител...Браво за идеята!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |