Ще строят три тенис корта в Орешак?

* Идеята е на Сдружение „Ски-тенис клуб – Троян”, предвидената инвестиция – 30 хил. лв. * Кметът предлага на инвеститорите да се предоставят безвъзмездно 6,5 дка в района на бившия стадион

ДА СЕ ПРЕДОСТАВИ на Сдружение „Ски-тенис клуб – Троян”*** за безвъзмездно ползване за срок от 10 години терен от 6,5 дка в района на бившия стадион в с. Орешак. Това предложение е внесъл за разглеждане на предстоящата на 28 април сесия на Общинския съвет (ОбС) в Троян кметът Минко Акимов. Въпросният имот обхваща бившите игрища за волейбол и баскетбол, санитарен възел и тревни площи, а общото му състояние в момента е много лошо, тъй като дълги години не е поддържан.

НО В АРГУМЕНТАЦИЯТА на кметското предложение се подчертава, че „въпреки описаните недостатъци, имотът има своите предимства и качества – добре организирана инфраструктура и достъпност; и не на последно място фактът, че се намира в най-голямото село на територията на общината, където както младите хора, така и постоянно нарастващият брой хора, притежаващи къщи и вили за почивка, и почиващите там имат необходимост от действащо спортно съоръжение, което да предоставя необходимите условия за спорт”.

ОТ СДРУЖЕНИЕТО, осъществяващо дейност в обществена полза, са представили идеен проект за изграждане на три тенис корта върху бившето волейболно игрище плюс съблекалня с баня и санитарен възел. Предложението е реализацията да става поетапно: в първите 6 месеца след подписването на договора - изграждане на кортовете с настилка от червен клей, водонапоителна система и ограда на съоръжението; до 1 година след приключването на първия етап – изграждане на стена за тренировка на децата и съблекалня с баня и санитарен възел.

ПРЕДВИДЕНАТА ИНВЕСТИЦИЯ за двата етапа е в размер на 30 хил. лв. Заявени са и намерения в по-късен етап да се изгради мултифункционално игрище (върху бившето баскетболно игрище). Сдружението предлага бонус при организиране на мероприятия на училищата от община Троян – безплатно ползване на тенис кортовете по предварително изготвен график.

ПРИПОМНЯМЕ – при третия мандат (2003 – 2007 г.) на предишния кмет на Троян инж. Дилян Енкин теренът на бившия стадион в Орешак, около 30 дка, бе отдаден на столична фирма, свързана с Венелин Праматаров - началник на пресслужбата на спортния министър Васил Иванов-Лучано (кабинета Сакскобургготски). Обявени бяха сериозни инвестиционни намерения и изграждане на модерен спортен център с хотелска база и други екстри. Въпросната фирма обаче не изпълни нито едно от обещанията си и след години бездействие договорът бе разтрогнат. Но нови сериозни кандидати тъй и не се намериха, а с времето базата добиваше все по окаян вид.

Т21

*** В материалите за сесията на ОбС на 28 април 2011 г. няма информация за Сдружение "Ски-тенис клуб - Троян".

Заб. Снимките са от стадиона в с. Орешак, по-точно - от това, което е останало от него.

54 коментара:

Анонимен каза...

Кой стои зад това сдружение?
Акимов не дава ей така и на когото и да е, каквото и да е!
Да се направи проверка, кой стои зад името и веднага ще лъсне далаверата!
А Ангел Балев да каже колко плаща на Общината за тенис корта до стадион "Лунен Пейзаж", в Троян!

Анонимен каза...

В този малък град където се познават всички, за да не се разберат такива сделки колко са чисти намеренията, като много други една от тях прясно обсъждана с продадени 51% на търговия Троян или трябва да сме сляпи или глупави или сме смотани.

Анонимен каза...

Дано това да е с чисто намерение.

Дядо Йоцо каза...

/3/Големи наивници в тоз форум брейййй...

Анонимен каза...

големи мошеници в таз община бреййййй...

Анонимен каза...

Зад сдружението стоят Дочко Дочев и Бойновски. ПРотив тях нищо лошо, защото определено имат чисти намерения плюс това са сериозни бизнесмени. Обаче този тъп трапчански милицинер е оставил не стотици, а хиляди общински имоти да пустеят. Вместо да ги даде на инвеститори, както е станало тук.

Л.Г.

Анонимен каза...

Това "безвъзмездно" не е ли малко подозрително та туй е супер атрактивен имот в едно туристическо селище

Анонимен каза...

И като е атрактивен имота,защо години пустее.На вас не може се угоди.Ако пустее,кмета е виновен че не го дава на инвеститори,ако се даде,защо се дава значи има нещо гнило или ще се приберат едни пари.Аман от вас,не заслужавате нищо да се прави тук.Троян се превръща в село и то благодарение на вас.Защото повечето тук пишещи са затъпели селяндури.

Анонимен каза...

Г-н гл. Редактор,вие работите май с интернет,потърсете с името Венелин Праматаров и напишете нещо.Може и на гражданството да просветне нещо в главите.Или попитайте!

Анонимен каза...

Олеле.е.е...! Прочетох, ами, че то май нашия Делянчо си е бачкал с мутрите! То за това сме си на този хал. Няма справедливост, мамицата му...

Анонимен каза...

Смеееех, голем смех,
Много поздрави и на 6-ти и на 8-ми. Предлагам им като имат малко свободно време да попрочетат нещо за управление на общинска, държавна и т.н. публични собствености. Верно е че е по-добре да се отдадат имотите и да не пустеят ама как решиха, че това е най-добрия кандидат. Как решиха, че това е най-добрата цена?! В нормалния свят има едни процедури дето им викат търгове, публично-частно партньорство и т.н. Няма начин другаря Акимов да не е ходил поне на няколко семинара по въпроса.

Иначе може би не е лошо кмета да гледа повече новини. Един негов колега от региона май малко поосъден за неизгодна сделка с един имот в търновско. Нищо, че ще го минат през общинския съвет. Тъкмо и другаря Балев ще попише, та да си припомни че на есен ще се преподава:)

Като гледам как нещата се правят като за последно си мисля, че е много лошо да те подкрепят една сюрия "чичковци" дето си им длъжен до толкова, че да се налага да правиш такива глупости само и само до последно да се облагодетелстват на гърба на всички жители на региона.

Анонимен каза...

Изникна ми името на т.н. архитект Пенко Терзиев, като участник в това сдружение....
Мдаа, нещата си идват на мястото...
Явно бухала е разбрал че няма да бъде повече общински съветник, и срещу една "услуга", Стареца му дава ей така за 10 години да си прави пачка...

Анонимен каза...

А така Пеню Мафиота Терзиев щом е там си връщам думите назад относно "чистото начинание".

Арх. Терзиев: "В този проект сме сгрешили тука с един метър" До месец ще оправим нещата. Чакахме го няколко години обаче.

Анонимен каза...

Ама в това "сдружение", не е ли участник и Ачко (големия шлем) Балев?
А за Терзиев какво ли може да се каже...Ама май хората имали честта да се докоснат до изкуството на този талант могат най-добре да кажат...
А една лека данъчна проверка на доходите му, ще е много любопитна...

Анонимен каза...

Ами те нещата си дойдоха на мястото. Лошото е, че сдружението в държавен вестник се води на Минца Хитров, Валери Баровски и Йордан Стефанов по актуализация от 27.09.2010г. Та покрай маймуните споменати от горните коментиращи ще изгорят и тези момчета.

Анонимен каза...

Не се притеснявайте,всичко е предизборна герберска пушилка,помнете ми думата.Вижте само как е разсрочено във времето,за да може да се приказва,че нещо се прави на стадиона в Орешак.Освен всичко друго,стадионите са публична общинска собственост,разпореждането с нея е доста по-особено.Но с такива общински съветници всичко може.Колкото до предишното съсипване на стадиона-с фирмата на Лучано и говорителят на СИК Праматаров не е имало никакъв договор.Просто им е разрешено да си правят каквото си искат.Много е верояно и сега да стане така.Село без кучета!Отчайващо,но амебите не протестират,както е известно.

Анонимен каза...

За информация, инвестиция от 30 000лв е просто смешна за съоръжение при такъв мащаб!3 тенис корта + изграждане на съблекални и санитарни възли?????? Че и безвъзмездно предоставяне на имот?????

Анонимен каза...

Друго не мога да разбера:
Да предположим, че нещата се случат според обещанията (което е абсолютно сигурно, че няма как да стане), защо да водим децата до Орешак за планирано мероприятие при положение, че има кортове и на стадиона? Ми те са си почти общински нали ги държи общински съветник?! Та даже да се наложи да му се отстъпи наема който плаща за цял месец пак ще излезе по-евтино от това да се возят децата до Орешак. :)

Анонимен каза...

За кортовете в Троян сдружението на общинския съветник не плаща наем също са дадени безвъзмездно

Анонимен каза...

Пак ще се краде.Нали тъй?

Анонимен каза...

Инчо и Енкин съсипаха футболния терен и дадоха пръстта на Андреев да си насипе площадката около фабриката.Сега Терзиев и Акимов ще досъсипят останалото.Орешак повече стадион няма да има.Ще стане на парцели за вили.Това е целта.Ми отсреща старите гробища като ги продадоха на Олимпия да не би нещо да стана?Пустош.

Анонимен каза...

Да построят голф игрище, сега е актуално :)

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

УВажаеми г-н глупав Миньо,
ще ти обясня някои работи че не са ти ясни пак.

6,5 декара= 6500кв.м.(на центъра на Орешак) няма проблеми да се продадат по 23-25лева на кв., а с малко късмет и по 30лв/кв. дори сега по време на криза. Значи вземи си елката и въведи 6500x30лв и би трябвало да получиш 195 000. ИЛИ ПО ТОЧНО ТИ ПОДАРЯВАШ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ТЕРЕН ЗА 200 000ЛВ. БЕЗ КОНКУРС И ТЪРГ, КАКТО ГО ПРАВИШ В МНОГО ДРУГИ ПОДОБНИ СЛУЧАИ. ТОВА НА КАКВО ПРИЛИЧА БЕ ЧЕНГЕ МРЪСНО????

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Според мене 24 ти си глупак. Много сте силни с калкулаторите когато трябва да продавате. Може и по евтино да ги дадеш като не си давал пари за тях нали? ТАКА ПРОДАВАЙ НА БАБА ТИ МЕСТАТА. Тук според мене става въпрос за облагородяване на парцел и вдигане на цената му. Преотстъпените места не са продадени места и те си остават общински.

Анонимен каза...

24 разбра ли,бе тъпчо!

Анонимен каза...

Ама, ти май си прекарил коката, пичанга! За 24, горгия!

Анонимен каза...

Без бой че ще викна милиционера генерал Акимов.

Анонимен каза...

О, появиха се трима дупелизци миньови...
Бързо някой да даде сопата, и да ги застъпям по кратуните....

Анонимен каза...

26 i 27 Вие сте тъпаци и тоя тон ще държите само пред майките си и жените ви ако имате смелост.
Аз съм продавал и съм купувал кожа имот, а вие само знаете да лаете тук, песове долнопробни.
Значи терен за над 200 000лв. да се отстъпва безвъзмездно без конкурс или търг, ами че то това никъде го няма бе отрепки.

ОТ 24

Анонимен каза...

Поткрепям 31ви.Не мога да разбера как може да има такива безмозъчни същества като 26 и 27ми.Ми аз ще инвестирам 5 хиляди повече,дали ще ми го дадат на мен.Оня енкин раздаде цял Троян на сулю и пулю,па си е добре нали,ми акимов що пък да не ееееееееееееееее,един път си кмет.Най лошото е че раздадоха България,раздадоха това което беше изградено от нашите баби и дядовци,за да може шепа индивиди да си животуркат.Но сме си виновни ние защото си траем.Какво може да се направи в случая, дайте да видим???

Анонимен каза...

ЗНачи съвсем сериозно предлагам 60 000лв. за да закупя терена. НЕка да има търг, със сигурност ще има и други желаещи.

Анонимен каза...

Да ама е късно вече, на сесията днес Миню го е подарил вече!

Анонимен каза...

Както се казва честито на печелившите!!!

Анонимен каза...

Искам да кажа на всички анонимни писачи по горе че просто ме е срам от вас.Аз съм Председателя на това сдружение и се казвам Валери Баровски Ако някои си мисли че някои ще прави далавера жестоко се лъже.Сдружението е в обществена полза и членуват хора с доказано име в обществото.Искаме да направим нещо за този град и за децата да имат къде да спортуват,ако някои въобще го е грижа за тях.До но обаче на нас ни пука за нашите деца.Ние не искаме да копуваме,а наемаме и инвестираме в това.след 10г този имот пак ще си е общински,верно е че инвестицията не е голяма но се надявам че ще има хора които ще помогнат и с още пари.

Анонимен каза...

Валери Баровски, бре, бре, много ти БАРОВСКА работата. Само, че не съм и чувала за теб. С доказани имена в обществото? Къде и какво сте направили? С 30 хилядарки и кенеф не можеш да построиш. Надяваш се, че ще има хора да ти помогнат с още пари? Защо като нямаш достатъчно парички се пънеш? Пука ти не за децата, а за таксата, която ще им взимаш за ползване. Я кажи още сега: каква ще е цената за 1 час за възрастни и каква за децата, за който милееш?
Исчислил си, че ще лапнеш за 10 години поне 20 пъти по 30 хиляди от входна такса. Това е. Не се прави на патриот. А кои малоумник ще ти "помогне"
и с "още пари"? Тои да дарява - ти да събирашшшш?
Аман от бизнесмени с "добри" намерения.....

Анонимен каза...

Г-жо и г-ца не знам как да се обърна към вас,но едно ще ви кажа,виждам че мисленето ви е крайно ограничено и че от финанси и инвестиции изобщо си нямате и понятие.колко ще струва един час,ами много по поносимо отколкото е в момента на съществуващите такива кортове в Троян.Не е редно да обиждате хора които са склонни да дадат пари да се направи нещо хубаво и които не познавате.Надявам се вашия кенеф да ви е струвал по евтино

Анонимен каза...

Г-нь БАРОВСКИ,
Какъв бизнес сте създали? На колко хора давате работа, щом толкова разбирате от финанси и инвестиций? И не на последно място - кажете на КАКВИ ЦЕНИ имате "доброто" намерение да работи корта? Най вероятно не знаеш и не си виждал как изглеждат 3, а не 30 хиляди лева! Пожелавам ти да спечелиш от тотото или държавната лотария, че да видиш.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Що е това Val бре №40 или "латински" ли да ти думаме? Бързо се "американизирахте" . Брей, брей.

Анонимен каза...

Кажете който разбира може ли с 30 хилки да се направят 3/три/ червени корта?Приказвах с един строител и той ми се исмя на въпроса...

Анонимен каза...

Само Пенко Тезиев ще иска 10 бона. Трябват още 2 бона за такси и заверки. С останалите 18 може да си нарисуват 3 корта на картинка с водни бойчки, че маслените са много скъпи.
Чула жаба, че се кове кон и тя дигнала крак.

Анонимен каза...

Каква е тази фамилия Баровски?
Баба му да не е прала на барата, па тогава дядо му да е започнал рода. Големи баровци - голяма работа.

Анонимен каза...

Този "ГОЛЯМ БИЗНЕСМЕН" е председател на Алпийски клуб Троян и е член на Българска федерация по катерене и алпинизъм,това пише в интернет.ДА НИ Е ЧЕСТИТ НОВИЯ ТЕНИСКОРТ

Анонимен каза...

Ами да си се катери момъка по баирите, но да не се изхвърля, че разбира от финанси и инвестиций.
Наистина с 30 хиляди и телена ограда няма да направи. Тук на друго ми мирише - на следващият общински съвет току Миньо и компания решили, че на Орешак и Троян МНОООГО са необходими тези кортове. По нататък следва малка помощ -финансиране с общински средства. Па ние па че си чупиме картерите и носачите из Троянските "миньовки" - разбираи дупки.

Анонимен каза...

Е те това за "миньовките" си е попадение в десятката:):) Много "миньовки" в тоа град брейййй гърмят гуми и шарнири на всеки метър.Монтьорите требе да обявят наш Миньо за свой патрон и да гласуват масово за него!!

Анонимен каза...

Освен негативното мислене и злобата май нищо не е останало у "хората" или по-точно "анонимните" тук. А дали някой се замисли за себе си ??? Дали може да се почувства малко удовлетворен от това , че може направи нещо за децата, да допренесе нещо добро. Не всичко е игра на пари.
Ако ценностите ни не се напълно деградирали, може би с желанието си всички да помогнем да се осъществи една добра идея за нашите деца все пак ще се чувстваме значими и самите ние. Нападението и убиването на идеята още преди да е започнала с насочването на усилията и всичката си енергия към лошото не ни кара да се чувстваме никак добре.
Нека си помислим направихме ли нещо добро дори и само в мечтите си ???

troyan21 каза...

Спазвайте правилата за коментарите!
Админът

Анонимен каза...

Прекалено много започна да се спекулира с думата "деца".Всички правели за децата и в името на децата!
Баровски как реши че децата от Троян ще оттренирват "форхенда" си в Орешак.Та те ако толкова искат, ще го правят в Троян- по-близо е!?!?
И каква е тази практика Общината да дава безвъзмездно на някой Общински имоти,намвесто да печели от тях по време на криза?
Нещо намирисва цялата история?
А и при положение, че Баровски мисли с толкова смешна сума пари да прави спортно съоръжение,едва ли въпросните пари са проблем за Общината, та да го направи тя.
Хем ще покаже че се грижи за децата, хем че стопанисва терена , а и менаджерски нюх от който да вади пари?!?!?

Анонимен каза...

На такива палячовци като вас тука все неможе да им се угоди !!! 50-ти какво ти е виновен Баровски бе ??? Ти какво си дал за спорта в Троян? Извади и една стотинка повече и го вземи ти бе плъх...пишете си имената поне като изказвате мнение !!! То пред компа е лесно,тоя сте вземе това,тоя сте открадне онова! Пламен Петков

Анонимен каза...

е видяхте ли че страна нямаше нужда от злобни коментари !!! е кефете се сега !!! поне някой хора мислят за спорта не само за ПАРИТЕ !!!!

Анонимен каза...

37. на теб като не ти харесва идеята айде в гората какво ти пречи какво прави господин Баровски!!! като не ти харесва идеята хвани патя за гората и там стой явно ще ти е по удобно отколкото някави хора да зимат пари !! гората е добро място !! няма никой да ти пречи ама внимававай някой да не направи нещо там ;))

Анонимен каза...

Господин Баровски?
Аха да падна от смях...
Навместо да си харчи левчетата, що не предложи да плаща по-голяма рента на Общината за тенискорта до стадиона?Така и така е готов и работещ....
Ма не може нали,Ачко ще плачка, а в Орешак с Пенко правия ъгъл, ще се държат за ръце и ще се гледат влюбено...
Защо не го направиха преди 2 години,преди 4 години,а сега когато Пенко Радиуса се оттегля от политиката, и решава да чупне нещо и за него от баничката?
Айде бягай сега да си играеш, и да знаеш че "патя", се пише с "ъ"....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |