„Копнеж по Рая” в троянската галерия

* Троянското културно събитие на месеца, а защо не и на годината

В НАВЕЧЕРИЕТО на най-големия християнски празник, Великден, в троянската галерия „Серяковата къща” бе открита една дълбоко свързана с християнската вяра изложба – дърворезба и дървопластика (плюс една изящна сребърна миниатюра със сюжет от българската средновековна история) на живеещия повече от две десетилетия в Германия Владимир Златков. Художникът не е троянец, родом е от Кочериново до Рилската Света обител, но има вила в нашия край (в с. Терзийско) и всяко лято се зарежда творчески именно там; където пък съсед му е известният живописец Цвятко Дочев, който, разбира се, бе сред гостите на вернисажа. За събитието, неслучайно озаглавено „Копнеж по Рая”, бяха пристигнали и приятели на художника чак от Австрия и САЩ.

АВТОРЪТ БЕ ПРЕДСТАВЕН от председателя на троянския Ротари клуб и инициатор за изложбата Христо Ковачев, който подчерта, че художникът също е част от ротарианската общност и споделя ротарианските ценности. Г-н Ковачев пространно говори и за християнската символика в изкуството на Владимир Златков. Галеристката Мариела Шошкова пък обяви настоящата изложба за троянското културно събитие на месеца, прибавяйки: „А защо не и на годината!”.

Т21

9 коментара:

Анонимен каза...

Миньо-наместник в Трапето/макар,че Магда е по-добра/.Валя Букарева -кмет на Троян/с мощната помощ на Иван Гълъбчето/.
Отварям дебат.

Анонимен каза...

Кой е Иван Гълъбчето?

Анонимен каза...

Първи,я не пиши глупости.То на нас само такава като Валя ни трябва.С махленския си манталитет ще ни докара наистина до селяндурщина и ще превърне града в най-голямата клюкарня.Ха.

Анонимен каза...

След като написал фамозния коментар, 3- ти скочил от мост и сложил край на мъките си...

Анонимен каза...

Мечтай си 4-ти,мечтите са безплатни...

Н. Генкова каза...

Чудесна изложба!

Анонимен каза...

Браво на Н. Генкова, че ни върна към темата! Все още не съм видяла изложбата, но скоро мисля да го направя. Как е възможно, когато в Троян се случват и добри неща, в коментарите под тях да се "отключва" подобна простащина?!?

Анонимен каза...

Щом и тоя шопар Хр.Ковачев започна да разбира от изкуство.Втасахми я.

Анонимен каза...

Всяка свиня в еидн момент почва да си мисли че не е !Уви, пуснеш ли го в стадо с прасета няма да се различава!
Ристе, кажи мама как купи помещението в което се помещаваш....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |