„Байканджии 2023“ наближава

* Велосипедната надпревара сред магията на Балкана край Априлци ще е по две трасета  – дълго (39 км) и детско (8 км) * Без пластмасови чаши, с много кулинарни и други изненади, крафт бира и концерт на  „Цунами рок бенд“ и „Атлас“, на закриването – DJ парти край 
басейна в „Тихият кът“
Априлци, събота, 10 юни
НА 10 ЮНИ (събота)  ще се състои поредното състезание по планинско колоездене в Априлци (старт-финалът е на площада в кв. „Острец“). А трасето, освен физическо предизвикателство, отново ще  предложи необятни гледки към Централен Балкан, свеж планински въздух и гъсти букови гори! Организаторите са обичайните – Община Априлци, Тур клуб „РеМарк“, националният Младежки клуб за пешеходен и велотуризъм и Народно читалище „Бъдеще – 1894 г.“ (Априлци, кв. „Острец“).

МАРШРУТЪТ, както винаги, е разнообразен - коларски пътища, горски пътеки, поляни, асфалт. И отново има две дистанции: дълга – 39 км (старт 10:00 ч.), която е за всички над 18 години (юношите между 15 и 18 г. също ще могат да се състезават по нея); къса – 8 км (старт 10:05 ч.), за децата до 14 г.  Отново ще има и категория „Ентусиасти" – за всички над 14 г., които не се чувстват готови за дългото трасе и ще се пробват на късото.

ДЕЦАТА от община Априлци и членовете на Младежки клуб по пешеходен и велотуризъм не заплащат такса участие, но регистрацията им е задължителна; а регистрацията си можете да направите дистанционно ето тук: https://tracksport.live/e/velosiestezanie-baikandzii-2023. Молим участниците да не оставят плащането на таксата за последния момент, тъй като това затруднява организацията и точното време на стартиране.

ЩЕ СЕ ПОСТАРАЕМ на „Байканджии 2023“ да няма изделия от пластмаса, с което много се гордеем. Силно ви препоръчваме да си вземете бутилки за вода, които да ползвате на многото разхлаждащи чешми по трасето. Подготвили сме различни награди и изненади - крафт бира, домашни печива, хрупкави какаови изкушения и топъл шоколад. Не забравяйте да си носите собствените любими чаши (халби, канчета), за да си казваме „Наздраве“ по-екологично! Няма да изневерим на стила си и след края на състезанието ще разпуснем с много музика и танци, а веднага след награждаването (14:00 ч.) започва концертът на „Цунами рок бенд“ (15:00 ч.) и час по-късно – на група „Атлас“.

КУПОНЪТ ще се състои в новия Парк за отдих в кв. „Острец“ – което ще е и неговото официално откриване. Паркът е разположен непосредствено до площада, край реката, на площ от 10 декара и има многофункционално спортно игрище (за футбол, волейбол, баскетбол и тенис), детски площадки, беседки. Празникът ще завърши с традиционното вечерно DJ парти край басейна на хотел „Тихият кът“.

ВСИЧКО ЗА СЪБИТИЕТО може да научите от страницата на събитието във фейсбук (Велосъстезание „БАЙКанджии“ в Априлци) и на сайта velo.apriltsy.com

Даря Заричинова, Тур клуб „РеМарк“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |