„Байканджии“ в Априлци – за шести път

* Над 300 са се записали за участие тази година, стартът – 5 юни, събота, 10:00 ч., кв. „Острец“ * За състезатели и гости от 15:00 ч. ще пее Миленита, вечерта в „Тихият кът“ са блусарите от „Delta Roosters“
Предстоящо
НА 5 ЮНИ, събота, ще се проведе шестото състезание по планинско колоездене „Байканджии“ в Априлци, организирано от Младежки клуб за пешеходен и велотуризъм и Тур клуб „РеМарк“ с подкрепата на Община Априлци. Стартът е в 10:00 ч. на обичайното място – площада в кв. „Острец“.

НАТРУПАЛОТО вече биография състезание, чието начало бе през 2015 г., е определяно от участници и познавачи като едно от най-красивите в българския спортен календар заради уникалните гледки към Балкана - връх Марагидик, първенеца Ботев, величествения Голям Купен,  стари махали, букови гори, зелени поляни и слънчеви баири. А организаторите на „Байканджии“ тази година действат с двойно повече ентусиазъм, заради паузата през 2020 г.; „След дългите месеци на изолация всички имаме нужда да наваксаме пропуснатото!“, казват те.

ДО МОМЕНТА за участие са се регистрирали над 300 човека от цялата страна, като маршрутът за големите е почти 40 км, а за по-малките до 18 години – 8 км. Тази година има и нова категория – „Ентусиаст“, тя е за възрастни, които желаят да се състезават по късото трасе.

ТРАДИЦИОННО ще има и съпътстваща програма с много музика и танци. „Гвоздеят“ тази година е неповторимата Миленита и нейната група, които ще се качат на сцената (на площада в кв. „Острец“) около 15:00 ч. Вечерта е купонът на открито край басейна на хотел „Тихият кът“ – с блусарите от „Delta Roosters“ и след тях DJ Ostap. Тази година ще има наливна ловешка бира в биоразградими чаши, а който има собствен съд (чаша, канче), ще получи отстъпка от цената. Ще има и много други кулинарни изкушения – натурални какаови продукти, еко десерти и т. н.; а за всеки състезател – кебапче по троянска рецепта.

„БАЙКАНДЖИИ“ е известно и с екологичната си философия – маркировката на велотрасето се прави само с естествени материали, без пластмаса за еднократна употреба, всички състезатели са предупредени да си носят собствени бутилки за вода, а ако някой замърсява, ще бъде дисквалифициран. Медалите за най-добрите в надпреварата пък се изработват ръчно от местни керамици. По време на събитието ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ можете да намерите в страницата на състезанието във фейсбук „Велосъстезание „БАЙКанджии“ в Априлци“ – https://www.facebook.com/BiketourApriltsy, в страницата на събитието за 2021 г. – https://www.facebook.com/events/268956984695817, както и в сайта www.velo.apriltsy.com.

Т21, по информация на Тур клуб „РеМарк“


 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |