Три пъти злато и общо 12 медала за СКО „Хемус“

* Троянските златни момичета Цветелина, Пламена и Дария отвяха конкуренцията * Треньорът: „Бяха чудесни. Изпреварихме много по-големи и мощни отбори“
Колоориентиране ДП 2022
Трите ни златни медалистки на ДП 2022 – Пламена, Цветелина и Дария
СЕГА НЕЩО от нас – Спортен клуб по ориентиране (ДКО) „Хемус“, Троян. Скоро не сме писали. Не че няма какво, ходим често на състезания и имаме успехи и победи. Но за да пишем в уважаемия вестник „Троян 21“, успехите трябва да са значителни. Сега са такива.

ЕДНА ТЕМА
която винаги ни е вълнувала със своята динамика и трудност –Държавното първенство по колоориентиране. Трудност както физическа, така и мис-ловна – трябва бърза реакция за верен вариант и точното му изпълнение. Арената бяха две села около град Попово. Разнообразни и тежки за каране маршрути. Времето – повече от отвратително. И ако в Троян на 22-24 юли бе много топло, там бе три градуса отгоре, плюс безветрие и слънце в изобилие. Добре че бивака го бяхме планирали добре и сбъднахме желанието на децата: къмпинг край язовир (къпането за съжаление бе забранено). По-прохладно и поносимо. И понеже уводът стана дългичък, нека изразя възхищението си от семейство Теменужка и Явор Иванови. Чудесни родители и добри приятели, те бяха натоварени с грижите по изхранването на отбора и с малко средства успяха да осигурят ресторантско меню, вкусно и разнообразно. Благодарим им!

Отборът на СКО „Хемус“, Троян, 2022 г.
ДЪРЖАВНОТО първенство по колоориентиране 2022 бе много силно – 400 състезатели в надпревара за медалите и званието държавен шампион. Бяхме с малък отбор – девет деца, най-добрите в момента в тази дисциплина (с колелото). Три от тях бяха начинаещи, пуснахме ги пробно, да видят и почувстват духа на голямо състезание, за техните успехи има време. Останалите шест изнесоха състезанието и се бориха за победа. Бяха чудесни. Завоюваха три златни медала, осем сребърни и един бронзов. Изпреварихме много по-големи и мощни отбори.

И ДА ВИ ПРЕДСТАВЯ с няколко думи златните ни медалистки.
Цветелина Матеева
• Цветелина Матеева. Златен и два сребърни медала, връх на дългата й кариера. Доскоро елитна състезателка, със спад след други ангажименти, и сега просто изригна. Амбициозна, упорита, караше с голямо настроение и всичко й се получаваше с лекота. Участваше в по-горната група Ж20 и маршрутът й бе с дължи-на над 20 км по селски пътища и пътеки с голяма денивелация. Победи втората с 10 мин. аванс – впечатляващо. Благодаря ти, Цвети, за себераздаването, ти  из-страда и си заслужи медалите.

Пламена Иванова
• Пламена Иванова. Кавалер на пълен комплект медали – златен, сребърен и бронзов. Когато дойде в отбора преди почти три години, бе нежна, слабичка и срамежлива. Но още тогава показа, че е много упорита, трудолюбива, целеустремена и изключително постоянна в това, което прави. Много ми харесва, че от нея винаги струи оптимизъм и е добър приятел и пример за по-младите. Сега е чудесна девойка, утвърдена състезателка, а в колооринтирането постига чудесни успехи. Златото й също бе много убедително – 3 мин. преди втората; в спринта това е огромна преднина, цяла вечност. Качествата й – бърза мисъл, избор на чудесни варианти и правилно разпределение на силите – са гаранция за бъдещето й развитие и нови победи.

Дария Йончева
• Дария Йончева. Златен и сребърен медал. Със своя висок интелект и матема-тическо изчисляване на вариантите тя също „отвя“ конкурентите си – повече от 10 мин. преднина. И отново да кажа, че за този терен това е много трудно и впечатляващо постижение. Скромна и ерудирана, нашата художничка още със за-почването на кариерата си „рисуваше“ първите си победи с лекота. Този спорт е като създаден за нея и се надяваме, че ще продължи да е една от нас – чудесен приятел и състезател.
ИМАМЕ и четвърти златен медал – на ветерана Христо Василев, влюбен в колелото и планината. Голям приятел, той помага на всички и е истинска реклама на колоориентирането със своя авторитет и пример за подражание. Да отбележим и останалите три момичета от отбора – Християна Христова, Йоана Колева и Кристина Павлова, със сребърни медали от щафетите, изиграли своята роля за този наш отборен успех. Благодаря на всички за труда, емоциите, себераздаването и успехите!

28 юли 2022 г.
Венелин Иванов, треньор, СКО „Хемус“

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |