За една троянска дупка

Пълненето на дупката, 16 май 2022 г.
* Една митична троянска дупка най-после бе запълнена * Но защо бе това затрайване и шикалкавене? И защо никой не размаха пръст?
 
Предизвикано
 
ЕДНА митична троянска дупка – зейнала след водопроводен ремонт в частен имот, опнала се напряко кажи-речи през цялата ул. „Ангел Кънчев“ на пъпа на Троян (уличката с галерията, новата гостилница „На ДворЪТ“, офисите на известен адвокат и известен нотариус, входът към клуб „Нюанси“, хранителен магазин на ъгъла и т. н., изобщо уличка с физиономия, представителна, централна и натоварена), достигаща 20-30 см на дълбочина, задълбочаваща се с всеки изминат ден и събираща очите и псувните на наши и гости, особено на шофьорите – най-неочаквано бе запълнена.

Характерна част от дупката преди запълването
След запълването, 16 май 2022 г.
В ПОНЕДЕЛНИК сутринта, 16 май. Този път както си му е редът – с асфалт. Щото тя веднъж бе запълнена след наше писание в края на миналата година (виж коментара „Вестникът не е детектор на лъжата“ към материала „Община Троян: Тонимир Гечев лъже, вестникът разпространява лъжите“ – бел. ред.) – но с някакъв асфалтов заместител, „наужким“, и след броени дни пак зейна.

ДУПКАТА вече я няма. Хубаво! Но защо я имаше и я търпяха толкова време, питахме се и ние, и много други?! И каква е причината да я има кажи-речи цяла година?! Мислехме си, че топката е в Общината (общинската администрация). Но преди няколко дни поставихме ребром въпроса на управителя на „ВиК Стенето“ ЕООД инж. Тонимир Гечев и той изплю камъчето – причината е в инвеститора на водопроводния ремонт. Т. е. споменатата гостилница „На ДворЪТ“, т. е. собственикът й, по-точно – собственичката, която е и общински съветник.

ВЕЛИКОЛЕПНО заведение, артистично и стилно, аз лично съм му голям фен, на един безспорен и с име професионалист… Но защо бе това затрайване и шикалкавене с дупката? Никак не им отива… И защо никой не им размаха пръст?

Генадий Маринов 
 
Още по темата:

1 Коментара:

r3d33ms каза...

Важното е да си "бъркаме по дупките" дет викат хората,или "*би мааму,риба да `фанем" ! Ей за тва няма да се оправи тая държава - дяволът е в малките неща!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |