Да не дава Господ!

* Огромна дупка зее насред пътя, на метри от входа на „Актавис“, признавам си – аз я „залесих“ * Като не са хора, трябва да ги натиснем и да ги натискаме до дупка, за да запълнят дупките
Хубава работа, ама троянска
ОПИТВАМ СЕ да съм спокоен, не става. На ул. „Акад. Ангел Балевски“, в един от най-натоварените пътни участъци в Троян, поемащ и немалка част от транзитния поток, на метри от входа на „Актавис“, насред едното платно (в посока излизане от Троян) зее огромна дупка, не дупка, а яма – около 50-60 см дълга, 40-50 см широка и дълбока около 20 см. Яма убиец на коли, която – да не дава Господ – може да стане и убиец на хора. Защото попаднеш ли по невнимание в нея, дори с 40-50 км/час, катастрофата е сигурна. Пак казвам, да не дава Господ!

ДНЕС, ЧЕТВЪРТЪК, 15 ЮНИ, около обед, минах оттам и ми се размина на косъм. Затова на връщане намерих начин да помогна на колегите и обезопасих/залесих шосейната яма – виж на снимките. Ако полицията търси извършителя на това самоволно деяние, признавам си, аз съм.

НО СЕ ПИТАМ, няма ли някоя служба, на която да й пука за подобни неща?! Някой пътен началник, който да прати един работник да нахвърля с лопатата малко сипица в ямата. Не да реши проблема, просто да превърже раната, докато дойде докторът, т. е. преди годишните пътни кърпежи и ремонти, които кой знае кога ще започнат. Да прояви човещина и загриженост за шофьорите и хората. Говоря за служби и чиновници и това някак, тук при нас, не се връзва с човещина и загриженост. Но не бива да е така, като не са хора, трябва да ги натиснем и да ги натискаме до дупка. За да запълнят дупките, тази конкретната и всички останали, не само по пътищата.

Генадий Маринов

13 коментара:

Анонимен каза...

Плюеш и храчиш срещу най-успешният кмет на Троян!Ти съвест нямаш!
Я кажи с какви пари купи новата кола?

Анонимен каза...

То да беше само една дупка ! Преди време минаха с една машина и нахвърляха чакъл и асфалт и нищо и половина при първият дъжд се изми всичко ! Замазват очите на хората ! Да доста неща се правят и обновяват в Троян и съм сигурен че госпожа кметицата не може да огрее навред ,но нали затова са тези "търтей" в общината за да им помагат не да си взимат заплатите и когато човек отиде при тях да му се сопат !

Анонимен каза...

Всички "търтеи" са на Охрид 80 човека на напоителен семинар понеже са доста изморени и малко да разпуснат.Ще се вдигат наздравици на гърба на троянският данъкоплатец, а като се завърнат може да ни вдигнат такса смет още малко да има авоари за софри.

Анонимен каза...

Да глобят "залесителя"!

Анонимен каза...

Страхотна тема за дебат ни предложи Генади. Сега „дежурните„ наблюдатели ще ни светнат как още преди 30 години, когато е изграден пътя във връзка с идването на дипломатическия корпус комунистите са заложили таен капан за появяване на дупката. През годините по време на управлението на Енкин този проект е изчаквал подходящо време за да не се подкопае крехкото мнозинство на демокрацията. По времето на Акимов - нямаше как да бъде осъществен защото той беше зает с построяването на островчета на пазара. И ето, че най после му дойде времето. Общинското мнозинство е от десни, а кмет е ляв.Тази дупка ще ни даде много отговори на натрупали се проблеми в общината. Например как не еднократно сме предупреждавани, че тази дупка е заложена още в бюджета на общината,че водния цикъл не се е справил достатъчно успешно с дупките. Ще научим не само виновниците, но и кой, колко е крал, краде и ще открадне от появата на дупката. Кои фирми, било общински, държавни или частни са „за„ и „против„ появата й. Каква инфраструктура е необходима за запълването на дупката. Пък и защо да се запълва като в града не останаха хора които да се движат по улиците. Може би за това си поставил цветя Генади, като на гроб. Хайде нека упражненията по интелигентните анализи започнат сега. С нетърпение очакваме достойния троянски гражданин, шлагера на вечната опозиция, който не пести сили енергия и опит - И.Пеевски да изпълзи от някъде с разбиващ коментар.

Анонимен каза...

5-ти, нещо си се пообъркал с "опозицията", а с "пълзенето" съвсем. Темите с "дупките", "кон на площада", "крави на пътя" или "овца в градинката" са твоите теми и "Страхотни теми за дебат".
Е, когато се появят теми за "бюджета на общината" /особено з бюджетните излишъци/, за "структурата на управлението", за "План 2020", за неадекватния ОбС, за липсата на гражданския сектор и т.н. или в крайна сметка за сбърканата и погубваща ни вече близо 30 години политико-управленска Система - там теб и не само теб ви няма.
Проблемите са системни, а дупките, конете и овцете /вкл.двукраките/ и т.н. са само следствие от тези проблеми.
За какви "интелигентни анализи" сънуваш? Анализи за дупки и крави? Иди в ОбС Троян и там ще ги видиш и чуеш тези "интелигентни анализи". Там обаче никога няма да чуеш защо Троян пропада от над 20 години и кои са причините. Ами те, вашите избраници, а не моите - не знаят. Както се казва - "хабер си нямат" и точно по тази причина си играят на "леви" и "десни", както и на "управляващо мнозинство" и "опозиция". След което тази идиотщина се прехвърля в обществото и започва папагало-говоренето за "леви", "десни" и "опозиция" в един ОбС.
Ти, 5-ти, можеш ли да ми напишеш поне по три характерни белега за "лявото" и "дясното" в един ОбС?
И да те "светна" защо си се объркал с "вечната опозиция" - няма как да съм опозиция на неграмотни и ниско интелигентни дебили и тяхната неадекватна политика като част от убийствената в прекия смисъл Система. Няма как да си опозиция на пациентите от Карлуково. Огънят не е опозиция на водата, нито обратното. Схващаш ли? Може да си опозиция на нещо, когато си част от това нещо. Ако си разбрал - добре, ако не си - пусни си някой друг "шлагер".
Нищо лично и бъди здрав.

Анонимен каза...

Произходът на тази дупка е неясен, може да е от паднал метеорит, заблудена бомба от война, терористичен акт, да се е появила след тежката зима. Тя е единично явление и може да бъде обявена за туристическа забележителност. Минаването през нея да се плаща в магазин за гуми, цена 1 или 2 гуми, според случая. Може и по-скъпо.

Анонимен каза...

Отговор на 6-ти.Също нищо лично.
Три характерни белега на „ляво„ и „дясно„ :
1-ви; Лявото да пречи по всички начини на дясното да управлява общината.
2-ри; Дясното да пречи по всички начини на лявото да управлява общината.
3-ти; И ляво и дясно да управляват, като за последно.

Анонимен каза...

8-ми, както се очакваше, сериозен отговор на въпроса няма как да получа. И не защото не знаете и не разбирате, а защото "те таково животно" като ляво и дясно в една местна политика на местно ниво не съществува никъде по света. Местната политика е нещо много по-различно от държавната политика, която се формира от партиите, които са носители на подобни квалификации като леви, десни, либерални, консервативни, националистически и т.н. Това по принцип, а що се касае до българските партии, те само на книга се водят такива, а иначе са абсолютно припокриващи се и може да минат под общия знаменател като "бандитски партии". Всичките над 300 до една!
В Троян с политика обикновено се занимават простички, ниско образовани и още по-ниско интелигентни хора и понеже нищичко не разбират - започват да копират на местно ниво клишетата и даденостите от държавната /партийната/ политика с най-огромна проява и изяви в парламента. Дори започват да се изживяват като "леви" и "десни" общински съветници или кметове, което за всеки що годе грамотен човек е голямо забавление и смях. Ето пример с "десния" А.Балев, който през живота си не е изкарал една стотинка на свободния пазар и цял живот е бил наемен работник и е чакал подаянията /заплатките/ от държавата или общината. Той бил "десен" и с "дясно мислене"??!! От друга страна В.Хаджийски, който от над 20 години развива частен бизнес и ползва наемен труд за да формира печалбите си - той пък бил "ляв" и с "ляво мислене"??!!
Разбира се, на тотално неграмотното /в политическия смисъл/ население на Троян тези дебили могат да му пробутат какво ли не. Шарани и простаци в Троян с лопата да ги ринеш. И това не е обида а сериозна констатация, която многократно бе доказвана с времето. След като един милиционер, бивш началник на "народната милиция", ДС и в последствие КГБ, ортодоксален комуняга и член на бюрото на ГК на БКП ви го пробутаха за "десен", "демократ" и „антикомунист“, а шараните и простаците си го избраха за кмет и два пъти за общински съветник - какво по-голямо доказателство за едно масово невежество и опростачване.
И за финал нещо интересно. Понеже в Троян продължавате да си играете на леви и десни и понеже е "модерно" и "правилно" да си "десен", как мислите – колко „десни“ ще останат, ако примерно улиците и паркингите в централната част станат платени за паркиране? Сещаш ли се какъв вой ще надигнат "десните" смешници? Нищо, че няма град в света, където местата за паркиране в централните части на градовете да не са платени. На троянските измислени "леви" и "десни" политици и управници им дай само да харчат готови пари - дали от местния бюджет, дали от еврофондовете. Нито знаят как, нито могат да увеличат местния бюджет, освен чрез вдигане на данъците или чрез измамите на Михайлова с мъртвите "преходни остатъци", които прехвърля в бюджета за следващата година за да прави "рекордните" си увеличения на бюджета. А той, местния бюджет на Троян от над 10 години е един и същ. Пълна трагедия!
Михайлова проспа 6 години в общината, преди нея Акимов проспа 4 години, а преди него Енкин проспа цели 12 години или общо 22 години „здрав управленски сън“ и нищо стойностно. Няма град който да издържи на подобна управленска немощ и посредственост, да не говорим за град /или държава/, която е сменила /поне на книга/ обществения си строй и където е задължителна смяната на Системата – и на национално и на местно ниво. Ни Система се сменя, ни комунягите си отиват. Е, още ли се чудите защо САМО България пропада и е за посмешище в цяла Европа или защо община Троян се топи и бъдещето и е все по-неясно?
Важното е да не ви пука. Ако Ислямска държава не поеме отговорност за съсипването на Троян, обещавам аз да поема отговорност. И без това троянските медии ви „подгряха“ за тази моя „отговорност“.
Та, добре ли "изпълзях"?

Анонимен каза...

Генади виж какъв хубав дебат става от една дупка. Трябва да откриеш рубрика „Извадено от форума„
Та да караме подред. Уважавам мнението на И.П. Има неща, за които е прав. НО.. Има и такива, които умишлено пресилва за да подчертае правотата си.Първо искам да кажа, че от 1990 год. не съм гласувал, а от 5 години не съм стъпвал на родна земя.Нямам никакви политически пристрастия. (Пеевски приготви се сега ще ни обвинят за родоотстъпници и ще ни лишат от мнение) Имам предвид, че от 10 ноември 1989 год. мина много време и е абсурдно вече да се обвиняват комунистите за провала на демокрацията в страната и в частност в Троян. Има един закон в природата „Единство и борба на противоположностите„ Той ни подсказва, че колкото и да са противоположни политическите сили те са единни в борбата си власт. И това ще е така до приключи тяхното първоначално натрупване на капитали. След това пак ще ги има, но ще са търпеливи и ще изчакват реда си от изборите. Пееевски ти си от хората, които искат да направят революция и да променят това статукво. Само, че поправи ме ако греша - Коя революция до сега е успяла и кой революционер не се е провалил в опита си да промени системата. Аз също не харесвам системата в страната и в частност в моя роден град, но разбрах едно, че политиката е цинизъм и колкото по далече си от нея толкова по добре за тебе.
Иначе не си кривя душата. Всеки от избраниците за кметове през годините, наред с лошото оставиха и нещо добро макар и с цената на данъкоплатците. Ако не беше Енкин например още щяхме да спъваме по плочите на площада (знаеш на какво приличаше) Той започна и ремонта на ул. Хр. Ботев и в края на мандата му стигна до общината. Акимов го завърши. Д.Михайлова макар и в центъра предаде един по красив облик. Това е съвсем малка част от техните заслуги. Не може вечно да плюем и да сме недоволни защото не се споделят нашите виждания. Редовно споменаваш бюджета на общината. Ами такива са възможностите. И не само за бюджета, а и за инфраструктурата, заетостта, социалните дейности и пр. Не може с ограничени средства всичко да се промени от един мандат. Аделаида е възникнал през 1870 год. , но съм сигурен, че ако ти се възложи ще направиш хиляди препоръки за промяна въпреки, че там системата не е сменяна и няма комунисти. Когато написах първият коментар, исках да те предизвикам да извадиш кинжала за да ти напомня, че трябва да уважаваме избора на съгражданите си и да дадем шанс на управляващите да се докажат.Нека историята ги съди.Ние само можем да им напомняме, че носят отговорност и добре трябва да си помислят какво вършат.
Иначе за „изпълзяването„ е добре. Сега се изправи и се огледай. Няма как да промениш системата.Такава е обективната действителност.
Генади подмени цветята на дупката - може и някой да реагира.

Анонимен каза...

10-ти, имаш пълното право да се примиряваш с последиците от управленията на бившите номенклатури на БКП Енкин, Акимов и Михайлова. Имаш пълното право да сравняваш несравними неща, с което да оеднаквяваш и равнопоставяш погрома който бе нанесен на Троян от тази бивши номенклатури на БКП.
За 22 години община Троян загуби близо 50% от населението си. За три мандата Енкин разпродаде огромната част от материалните ресурси на Троян, които надлежно бяха прахосани или оплюскани и унищожи всички уникални възможности, които получихме покрай амеиканския екопроект от средата на 90-те. За 4 години Акимов успя да загроби Троян с близо 20 милиона преки и косвени загуби. До 2020 г имаме да изплащаме всяка годинa по 7-800 000 лева глоби и санккции от управлението му. За 6 години Михайлова тотално обвърза общината с т.нар. европроекти и ни направи тотално зависими. Ако има проекти - нещичко се прави, а то е предимно козметика, а когато няма, както е от доста време - нищо и половина, но с много медийни фанфари, брутална стъкмистика и безконечни "разговори"-общи приказки. С две думи – наложи едно пълно безвремие.
Няма никакво пресилване на нещата, защото зад всяка моя дума стоят сериозни анализи, фактология и документи. Просто не сте свикнали да ви се казват нещата право в очите и предпочитате да ви лъжат, мамят и манипулират, както е от години наред.
Целия този погром над Троян се опитвате да го омаловажавате и да ми говорите за "хубавите" неща като една улица и малко китки или нашарени яйца по площада - всичко това за цели 22 години. Сорри, ама аз не съм дебил, че да ми пробутвате тези номера. За 22 години видях какво са направили в Сингапур, Малайзия, Виетнам, Индонезия или пък в балтийските републики, или пък в държавите от вишеградската четворка и в още близо 40 държави в които съм ходил, но не да си купувам шушляк и дънки като троянските управленски дебили и измамници, които си правят туризъм за ваша сметка . Да не искате да ми кажете, че само в България и в частност в Троян е невъзможно нещо подобно да се случи, защото били „такива възможностите“, както и да се примиряваме с политическите и управленски некадърници или бандити, които закопаха и държавата и общината ни, а населението го прогонват или унищожават без да им пука?
Между другото, площада е строен не по времето на Енкин, а през далечните 85-87 година по времето на кмета Цоневски.
За бюджета също не си прав. Да, такива са възможностите, но това са ограничените възможности на Енкин, Акимов, Михайлова и различните състави на ОбС - вашите избраници. Една малка справка показва, че кмета на Каварна Цонев успя само за два мандата да вдигне местните приходи в бюджета на Каварна от около 3,2 на малко над 20 милиона през 2009-та година. А община Каварна е „само“ три пъти по-малка от община Троян, чиито местни приходи в бюджета от над 10-на години са се закотвили на около 5,5-6 милиона и ги поддържат изкуствено на това ниво или с вдигане на данъци или с разпродажби на земя и имущество. Сещате ли се още колко време ще издържи една подобна управленска идиотщина и потресаваща некадърност при тази жестока загуба на човешкия ресурс? Освен да харчат и пилеят готови пари /местни приходи и пари от европроекти/ – за друго не ги търси тези „успешни“ троянски политически и управленски /не се чете/
П.п. Какво става с „Програма 2020“, която Михайлова лично обвърза на 100% с европроекти, за да скрие управленската си немощ и нищоправенето с местните приходи, от които прави бомбастични бюджетни излишъци през всичките си години като кмет? Има ли поне едно нещичко изпълнено? И защо всички си траят? Все пак става дума за 9-цифрена сума за инвестиции в Троян. Къде са? А? Нямало европроекти? Ами я вижте в архива на ОбС колко пъти я предупреждавах, че няма да има европроекти и че създава предизвестен провал за Троян? Нищо де, на кой ли му пука - „такива са възможностите“.

Анонимен каза...

Махнете колите от тротоарите - особено по "Ботев", не търпимо е вече!

Анонимен каза...

12-ти, не грамотен си.
Няма да си мръдна колата.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |