Страховити дупки зеят в „Черногор“

* Станимир Рачев: Плашим се и за децата си, и за нас самите * Молбата на черногорци е Общината да вземе мерки - и не някога, а сега

Станимир Рачев
Зов за помощ

ДВЕ ОГРОМНИ дупки, буквално на/до пътя, на 100-тина метра една от друга, стряскат жителите на троянския жк „Черногор“ от години и цяло чудо е, че досега не се е случило нещо непоправимо. Това ни сподели нашият читател Станимир Рачев, живеещ в квартала. Сигнализирали сме нееднократно, очаквахме при скорошните ремонти по водния цикъл нещо да се направи, но дупките си стоят и се плашим и за децата си, и за нас самите, поясни г-н Рачев.

СПОРЕД ЖИВЕЕЩИТЕ в района едната дупка била за някакви подземни кабели, но била зарязана преди много години и така си стои до днес, дълбока е 10-тина метра и е изключително опасна. Другата е стара шахта за отточните води, която вече не се използва и ако някой, не дай Боже, по невнимание падне в нея, ще го намерят чак в реката при „Елма“, а шансът му да оцелее е минимален. Наплашените съкварталци са покрили едната дупка с ламарина, а върху ламарината на другата отскоро са сложили и няколко стари автомобилни гуми за сигнализация.

Едната дупка
Другата дупка
ОЧАКВАНИЯТА на жителите на жк „Черногор“, че при скорошните ремонти по водния цикъл опасната стара шахта ще се ремонтира, се оказали илюзорни – никой не я пипнал, отворили друга шахта, но тя пък не поемала водите и те отивали в гаражите и мазетата (но това е отделна тема). За другата 10-метрова дупка никой и не помислял. Затова молбата на черногорци, която изказват чрез Т21, е Общината да вземе мерки за двете опасни дупки в квартала. И не някога, а сега!

Т21
Снимки: Станимир Рачев

11 коментара:

Анонимен каза...

Вземете си имоти по ул. Ботев. Там дупки нема, като аутобан е, а всички знаем, че по скоростните отсечки няма дупки. Златно троянско правило.

Анонимен каза...

Отговор на жалба:
В бюджет 2016 няма предвидени средства за такъв ремонт.
Ще вземем мерки за бюджет 2017 при възможност да се предвидят средства и дупките да бъдат запълнени.

Анонимен каза...

СПОРЕД ЖИВЕЕЩИТЕ в района едната дупка била за някакви подземни кабели, но била зарязана преди много години и така си стои до днес, дълбока е 10-тина метра и е изключително опасна.

Гена, извинявай, никой на зарива толкова дълбоко кабели.

Анонимен каза...

Вместо да подкрепим съгражданина Станимир Рачев,вие с по-горните коментари пак философствате ,типично по Троянски.Разбира се че някой трябва да повдигне въпрос за даден проблем ,иначе нищо не се променя.А в момента квартала ''Черногор''отново е разкопан ,точно преди да се разкаля хубаво,дали преди снега ще завършат започнатото.....

Анонимен каза...

Не живея във вашият квартал,но имам предложение.
Някой по-инициативен да организира акция.
Който иска и има възможност да се включи.
Да докара камъни и баластра с личния си автомобил от реката и да запълним дупките.
Аз лично ще докарам.
Тия от общината я ви помогнат,я не.

Анонимен каза...

Ей сега ти повдигнаха обвинение за промяна вида и формата на речното корито, незаконно добиване на инертни материали, превоз на повече от позволеният товар.
Отделно автомобила е съучастник в престъплението и следва да бъде конфискуван.

Анонимен каза...

6-ти,това дето казваш,ми е ясно.
Рекат ли да се заяждат,отръвка няма.
Но цял живот ли да търпим некадърни хора да управляват?
Мога да дам и по-приемливо предложение с общинско участие.
Правим фестивал на дупката и нейното запълване и тогава няма да остане дупка незапълнена,че и музика ще има.

Анонимен каза...

Ето това е идея.
Ако пък откраднем и едни луди европейски пари
ще е ибаси далаверата.
Да обявим 18-ти октомври (на случаен принцип) за
Троянски Фестивал на Дупките и Тяхното Запълване
или казано накратко ТФДТЗ :)

Анонимен каза...

Не че съм добронамерен към общината в сегашното й ръководство, но в самата статия пише че тези дупки са зарязани от много години, като едната дори била на стара неизползваема шахта. Е защо чак сега гражданин пише за този проблем, след като е от много години?! По-скоро ми се струва че този сигнал е насочен срещу Донка Михайлова, видите ли че не си е свършила работата, и вместо да оправи дупките, тя си е сложила в джоба парите за ремонта им. Звучи безумно, като закъснелият сигнал за този дългогодишен проблем.

Анонимен каза...

Най-голямата дупка е в кметството Донка Гробарката копае в града ака и не си го зарива

Мими Петкова каза...

Госпожо Михайлова! Забрави ли сте , че сте работник на нас – гражданите-избиратели.Едно от задълженията Ви, като такъв, е да отговаряте на писмените ни запитвания и в определеното приемно време за гражданите/вашия работодател/, лично да се запознавате с проблемите , да изслушвате въпросите им и да давате отговори /положителни или отрицателни в определен срок/. Повече от година ,Вие не отговаряте на писмено подадените ни запитвани и въпреки десетките ни записвания за приемен час, не ни приемате. .КОЙ ДРУГ РАБОТНИК МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ТОВА? Още по-лошото е , че ставате пример за подражание на много , назначени в Общината ,млади служители./Е разбира се те не ни губят ,като Вас, с месеци времето .Повечето от тях ,като например г-н Николай Райковски, началник отдел „Капитално строителство….“, още не седнал на мекия стол ни заяви: „Общината не е длъжна да дава обяснение на гражданите какво прави…“. ТОВА, ЧЕ ВАШИЯ РАБОТОДАТЕЛ СА ХИЛЯДИ ОТРУДЕНИ ,ЧЕСТНИ ХОРА,НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ПОВОД ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ СПЕЦИАЛНА, А НАПРОТИВ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА СТЕ ПО-ОТГОВОРНА! Поведението Ви, като дете от детската градина , което с едни деца общува , а с други не,е не само обидно, но и недопустимо за един кмет. Надяваме се най-накрая да намерите време да изпълните задълженията си!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |