И защо няма чуждестранни инвеститори у нас?!

* Имаме ниски данъци и евтина работна ръка; но нямаме правосъдие, законност и ред, нямаме здравеопазване, нямаме образование

Георги Николов
Позиция

Авторът Георги Николов е троянец, финансист, бивш директор на Fibank, клон Троян. В момента работи в Българската банка за развитие в София - Национален гаранционен фонд (НГФ), занимава се с програмите за он-лендинг финансиране на търговските банки и гаранционните схеми на НГФ, подпомагащи и допълващи обезпеченията при кредитирането на фирми от страна на банките. Изразената по-долу позиция е лична и не ангажира споменатите институции. Т21

БЪЛГАРИЯ отговаря на две от най-важните условия за привличане на чуждестранни инвестиции: ниски данъци и евтина работна ръка. При това едни от най-ниските данъци и най-евтината работна ръка в Европейския съюз. И защо въпреки това няма достатъчно чуждестранни инвеститори у нас?!

ПЪРВО: Липсата на правосъдие, законност и ред в страната! Никой чужд инвеститор не би вложил парите си в държава, в която няма да се чувства защитен и няма да е сигурен за вложенията си. А ще бъде обект на постоянен натиск от корумпирани политици, корумпирани магистрати, корумпирани чиновници и организираната престъпност.

ВТОРО: Липсата на здравеопазване! Никой не би инвестирал в общество от застаряващи и болни хора.

ТРЕТО: Липсата на добро образование! Колкото и да е евтина работната ръка у нас, никой не би инвестирал в необразовани и нискоквалифицирани служители.

ЗАТОВА приоритет на всяка една политическа сила трябва да бъдат незабавните реформи в правосъдната, здравната и образователната системи. Те са в основата на политическата и икономическа стабилност на държавата. Когато наближават избори, всички си го говорим, но народната ни памет и манталитет са изключително имагинерни понятия.

Георги Николов

8 коментара:

Анонимен каза...

Тази позиция е ясна за всеки един здравомислещ човек останал в тази държава. НЕ разбирам какво е това включване, на мен ми се стори, че е спам първо и не го прочетох. Между другото за ПИБ хич, не чета хубави неща от доста време на сам, дали е основателно?

Анонимен каза...

Донякъде е така. Но по-добре е инвеститорите да са български, за да плащат данъци тук.

Анонимен каза...

Приятно закръгленият чичко пише пълни глупости.
Особено ми харесват чуденките накрая. Да се придаде по-голяма тежест на написаното раз..шшшш ли!

Всички тези три ключови сфери имат големи проблеми, но че изобщо НЯМА... Никак, ма никак не е вярно!

Колкото най-важните условия за привличане на чуждестранни инвестиции били ниски данъци и евтина работна ръка.... Боже опази и това ми било икономист!!! толкова са верни и трите тезички, препечатани или от Блиц, или от Шок, или в 00.00 часа на кило троянска... сливова...

Наздраве на всички трезвомислещи българи!

Анонимен каза...

Абе Гена ти нормален ли си този толуп го изгониха от ПИБ пипал беше касичката и влачеше само ученички и казиното го влечеше какъв банкер ми е той смешник

Анонимен каза...

Не ученички а кльощави златотърсачки ама и те си мислеха че парата расте по дърветата!А Гошето имаше само къс "повод"

Анонимен каза...

Реформа трябва да има и в банковата сфера, където работи и г-н Георги Николов. Въпреки, че банките в България са немски, австрийски, френски, италиански, работят по други правила и проценти от тези в Европа. Просто ни разказват играта.

Анонимен каза...

Е ти как мислиш в Европа лихвите са толкова ниски? Като съдират кожите на хората в България.

Анонимен каза...

Георги, преди да раздаваш "мозък", си напъни зад..ка и имай доблестта да си върнеш борчовете, след като си толкова "голяма работа",че си позволяващ да анализираш системи от които нищо не разбираш. Сложил си си грехове, които никога няма да изкупиш.
Твоя позната, която предпочите никога да не те е познавала.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |