Закопчаха рецидивиста, разбил и обрал базата на ПСС под връх Ботев

* Извършителят е 43-годишният „шумкар“ П. М. Ф. от Априлци, криминално проявен, осъждан неколкократно, същият е ударил и базата на Училището за планински водачи;
грози го до 10 години затвор
Крими
гл. инсп. Радостина Петкова
СЛЕД НЕЛЕКА издирвателна дейност троянските полицаи са закопчали крадеца, разбил и ограбил неотдавна (средата на м. септември) високопланинската база на ПСС – Троян в местността Бъзов дял под връх Ботев и намиращата се наблизо тренировъчна база на Училището за планински водачи (с. Черни Осъм). Това научихме днес, 6 октомври, от началника на РУ на МВР – Троян гл. инсп. Радостина Петкова.

ПРИПОМНЯМЕ – на 15 септември спасителите от ПСС – Троян подадоха сигнал за разбитата и ограбена база; и публично обявиха, че е изтърбушен целият авариен склад и е откраднат инвентар, нужен при спасителните акции за бедстващи в планината хора. Изразено бе предположение, че същият извършител е атакувал и учебната база на черноосъмското училище.

ПОДРОБНОСТИТЕ. Крадецът, съобщи гл. инсп. Петкова, е 43-годишният П. М. Ф. от гр. Априлци, стар познайник на полицията, криминално проявен, осъждан неколкократно. Но задържането се забавило с дни, тъй като апашът постоянно скитосвал по горите и не се застоявал на едно място. Откраднатото от базата на троянската ПСС – 400 м алпийски въжета, четири радиостанции със зарадните устройства за тях, комплект „котки“ за скално катерене, карабинери и др., е намерено (укрито било в Севлиево и севлиевското с. Сенник) и иззето. Доказано е, че същият „шумкар“ е тарашил и базата на Училището за планински водачи.

Атакуваната от П. М. Ф. база на ПСС - Троян на Бъзов дял под връх Ботев, снимка - Милена Рачева
СРЕЩУ П. М. Ф. са образувани две досъдебни производства по чл. 195, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс. Въпросният законов текст третира престъплението кражба „извършена чрез разрушаване, повреждане или подкопаване на прегради, здраво направени за защита на лица или имот“ и предвижда лишаване от свобода от 1 до 10 години. В случая обаче има и утежняващи вината обстоятелства, тъй като става дума за поредно подобно престъпление.

Т21

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

Интересно:
"Това научихме днес, 6 септември, от началника на РУ на МВР – Троян гл. инсп. Радостина Петкова."
научили сте го преди 1м, а чак сега ни го казвате?!?!?!
Чудесно. Всичко става мноооого бързо тука.

Анонимен каза...

Просто грешка в месеца, бе № 1. Защо си толкова дребнав?!?

Анонимен каза...

Защото буквоядството е първото нещо, което на човек му идва на ум, когато няма какво да каже :)) Да не се сърдим на дребните душици.

Анонимен каза...

Оооохххх, какво да направя, за да попадна в горещите и безпощадни ръце на това момиче...

Анонимен каза...

Бий си сабя и ще ти олекне...

Анонимен каза...

А от къде може да е ясно, че е грешка?
Ти да не би пък да имаше какво да напишеш?

Анонимен каза...

6, от това, че сигналът е подаден на 15 септември?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

е, за първи път от години насам има нещо свършено.
И не са го свършили те, а някой го е предал.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |