Ремонтът на „македонската дупка“ започна веднага

*  Задачата е възложена на строително-ремонтното звено на „Комунални услуги - Троян“ * Инж. Николай Райковски: Вероятната причина – слягане на пластовете поради недостатъчно уплътняване при работата по водния цикъл * Сигнал за нова дупка, още по-дълбока – на ул. „Минко Радковски“ до Пачовия мост
Тема с продължение
Дупката на ул. „Македония“, 26 юли 2020 г.
Дупката вече е запълнена, 27 юли 2020 г.
ВЧЕРА, както вече ви информирахме, на ул. „Македония", десетина метра след кръстовището с ул. „Ген. Карцов“, се появи 2-метрова дупка и слягане на асфалта около нея. Улицата е изключително важна, тъй като поема огромния трафик на тировете от и за „Калинел“ ЕООД и е основна пътна връзка за кв. „Балкан“ и с. Горно Трапе. Спешният ремонт на „македонската дупка“ започна рано тази сутрин, понеделник, 27 юли, като със задачата бе натоварено строително-ремонтното звено на Общинското предприятие „Комунални услуги – Троян“.

инж. Николай Райковски
ЗА ПОВЕЧЕ информация около неприятния инцидент на ул. „Македония“ потърсихме инж. Николай Райковски, директор на дирекция „Строителство“ в общинската администрация. Отговорът му: „Не е съвсем ясно какво се е случило, възможностите са две. По-вероятната – да е слягане на пластовете поради недостатъчно уплътняване при работата по водния цикъл през 2014 г., на още няколко места по трасето на водния цикъл в града има слягания, макар и не от такъв мащаб, което подкрепя това предположение. Другата възможност – пробив на канала и подкопаване на улицата след дъждовете. В момента екип на ОП „Комунални услуги - Троян“ запълва дупката, това е спешната мярка, след това предстои допълнително уплътняване и асфалтиране на участъка“.

Дупката на ул. „Минко Радковски“, 27 юли 2020 г.
Поглед във вътрешността
МАЛКО след разговора ни с инж. Райковски получихме нов сигнал за подобна дупка на пътя – този път на ул. „Минко Радковски“ (на метри от новото кръгово кръстовище при АИР-а и Пачовия мост), подаде ни го нашият приятел инж. Тихомир Лилов, чийто офис се намира в съседната кооперация. „Дупката е много дълбока, сигурно има 3 метра и е изключително опасна, някой може да се пребие в нея. Толкова е дълбока, че като надникнеш, се вижда заустеното дере Алдица. Подадохме сигнал в Общината и очакваме спешни мерки“, коментира инж. Лилов. И поясни, че воден цикъл там не е минавал, но миналата година е правен ремонт на канализацията.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Дедо Спас каза...

Аз няколко пъти ви писах, че как Донка е от БСП, но работи по Герберастката методика. Наред са къщите и блоковете в стеснението на тръбите на Алдица над и около кръговото, дето не е кръгово. Честито на печелившите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |