Дълбока дупка зейна насред ул. „Македония“

* Дупката е с диаметър 30-40 см и дълбочина около 2 метра, в радиус около метър асфалтът е слегнат и е възможно ново пропадане 
* Участъкът е обезопасен, очакваме информация
 от компетентните органи
Внимание!
ДЪЛБОКА дупка е зейнала по средата на ул. „Македония“ – на десетина метра по стръмното след пресечката с ул. „Ген. Карцов“, ни съобщи в късния неделен следобед (26 юли) нашият читател Цветан Печевски. Отидохме на място – дупката наистина бе дълбока, вероятно около 2 метра, намираше се непосредствено до капака на отводнителна шахта и отворът й бе около 30-40 см, а асфалтът в радиус около метър се бе вдлъбнал и ново пропадане бе много вероятно.

КРИТИЧНИЯТ участък бе обезопасен по атрактивен начин – с поставен до предупредителния триъгълник яркооранжев строителен костюм, създаващ илюзията на приседнал до дупката пътен работник в поза „Мислителят“ на Роден. Оранжевата инсталация се виждаше отдалеч и вършеше добре предупредителната си функция – нещо изключително важно, тъй като навлизане на автомобил в участъка със сигурност би довело до ново пропадане и непредвидими щети.

„СЛЯГАНЕТО си личеше от дни и беше ясно, че нещо ще се случи на това място“, коментира пред Т21 живущ в близката кооперация. А какво точно се е случило и каква е причината, ще очакваме отговора на компетентните органи. Както и информация за належащия спешен ремонт, който трябва да започне възможно най-скоро.

УЛ. „МАКЕДОНИЯ“ е изключително важна, тъй като поема огромния трафик на тировете от и за „Калинел“ ЕООД, освен това е основна пътна връзка за кв. „Балкан“ и с. Горно Трапе. По улицата през 2014 г. премина водния цикъл, а след разкопаването за канализационния ремонт тя бе основно реконструирана със средства по националната Публично-инвестиционна програма (ПИП) на правителството Орешарски; по тази програма Троян получи 1,3 млн. лв., с които бяха ремонтирани още ул. „Симеон Велики“ и ул. „Д-р Спас Бояджиев“, както и участъци от ул. „Радецки“ и ул. „Здравец“ в кв. „Буковец“ и местен път в кв. „Миревското“. Досега с тези пътни ремонти не е имало проблеми.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |