Държавата ни върна 80 бона, неусвоени по ПИП

* Със средствата ще бъде положен последният (износващият) слой асфалт по ул. „Македония”
Добрата новина
Началото на основно ремонтирата ул. "Македония", предстои полагане на последния слой асфалт
ОКОЛО 80 хил. лв. – които не бяха усвоени по проекта за реконструкция на седем пътни участъка в Троян, финансиран от държавната Публично-инвестиционна програма (ПИП) през 2014 г. – ще ни бъдат върнати. Това съобщи на пресконференция миналата седмица кметът Донка Михайлова. Парите ще се използват целево за полагане на последния (износващия) слой асфалт на основно ремонтираната със средства по ПИП ул. „Македония”. Ако споменатите средства не ни бяха върнати, Община Троян трябваше да осигури последния етап от преасфалтирането на невралгичната троянска улица със собствени средства.

ПРИПОМНЯМЕ – по проекта по ПИП бе планирана и извършена цялостна реконструкция на ул. „Симеон Велики” и ул. „Македония”, основен ремонт на малката централна улица „Д-р Спас Бояджиев”, рехабилитация на амортизиран участък от ул. „Радецки” и ул. „Здравец” (от жк „Буковец” до ул. „Стефан Караджа”), преасфалтиране на местен път в кв. „Миревско” и изграждане на тротоари в кв. „Ливадето”. Проектът по ПИП бе синхронизиран с работата по интегрирания воден цикъл на Троян и бе насочен основно към участъци, „потърпевши” от работата по него (по водния цикъл не се предвиждаше цялостно преасфалтиране/реконструкция на разкопаните улици, а само частички „кърпежи” - бел. Т21); приключи в началото на м. декември м. г. Общо усвоените средства бяха 1,106 млн. лв., като единствената нереализирана дейност бе полагането на износващия слой асфалт на ул. „Македония”.

Т21

 Още по темата:

13 коментара:

Анонимен каза...

А кога точно ще се асфалтира "пътя" към Орешак?

Анонимен каза...

Ако някой си мисли, че така лесно се връщат неусвоени пари, изобщо не е в час. Затова, поздравление за Михайлова! За пореден път доказа, че може и че знае как.

Анонимен каза...

"Пътя" към с. Орешак е републикански и това е отговорност на държавата.

Анонимен каза...

Парите са върнати благодарение на Акимов. Той движеше и цялата дейност.браво

Dobri каза...

А кога ще асфалтирате останалите улици във града.Този град заприлича на след воина.Това е недопустимо и подсъдимо за това,което причинявате на всички в този град ако може да се нарече вече град.Това го няма никъде по целия свят.

Анонимен каза...

Тука май почнахме да хвалим определени хора.Предлагам за следващите местни избори следните другари.Кмет на ротационен принцип - Михайлова,Енкин, Акимов,Като се завъртят по година и нещо ей го мандата минал.През останалото време да са зам.Кметове.И тримата яко се натискат за кметското столче особенно Минчо Акимов.Той завалията със зъби и нокти драпа за столчето.

Анонимен каза...

Като споменахте Акимов.Тук някой може ли да ми каже.Чувам че Минцата бил изхвърлен от управляващия орган на герб Троян и избягал като наакан.Вярно ли е това.

Анонимен каза...

Kандидатите на ГЕРБ ЗА КМЕТ СА:

1. ДЯДО МИНЮ АКИМОВ
2. МИХОВСКИ
3. ПЕТКО ПЕНКОВ

ОТ ТЯХ НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ СЕ ИЗДИГНЕ АКИМОВ, ЗАЩОТО ТОЙ Е ПРИЯТЕЛ НА ЦВЕТАНОВ. В ТАЗИ ПАРТИЯ Е КАКВОТО ТОЙ КАЖЕ.

Анонимен каза...

Ало 4-ти ти добре ли си. Нещо май те е ударило много силно по главата. Какъв Акимов бил човекЪТ, благодарение на когото са върнати парите? Що не вземеш да се самоубиеш, че да спреш да пишеш глупости.

Анонимен каза...

4-и, коя процедура е движил Акимов бе, братче! Ти на този свят ли си?
Само дето Михайлова направи "Македония" и "Симеон Велики", на които Акимов пълнеше само дупките! И тези преди него също - десетилетия наред. А пък хората там им казват бул. "Донка Михайлова".

Анонимен каза...

Защо скрихте статията за санирането?
Ето истинските факти:
https://anonybulgaria.wordpress.com/2015/02/09/%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5/

Анонимен каза...

Механизма на "получените" и "върнати" пари по ПИП от държавата е малко по- друг от тук представения. Средствата по ПИП се предоставяха на общините от кабинета Орешарски. В края на годината кабинет Борисов-2 изпрати финансови одити на бенефициентите и временно спря възможността общините да ги ползват-сряха се плащанията от страна на министерство на финансите по представените фактури от общините. След Нова година/а и преди Нова година се знаеше/ излезе министерско постановление с което се разреши на общините да усвоят остатъка от средствата.Това пояснявам за читателя за да е наясно как върви финансовия поток по ПИП/публична инвестиционна програма/ и че общината не е връщала пари на държавата, след което държавата в лицето на министерство на финансите отново ни ги е дала, а има временно спиране и възможност за усвояване.Което стана добре иначе капиталовата програма заложена в проекто бюджета на общината щеше да отиде на кино.Та изнесеното е горе долу едно и също но не баш.

Анонимен каза...

Ей, никой да не пише против Акимов, че ще ме ядосате.
Той е наш спасител и бъдещ кмет.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |