Д-р Султанка Петрова: Подкрепяме, но сме страшно критични

* Народната представителка от Патриотичния фронт обеща да осигури нов апарат за хемодиализа за МБАЛ - Троян * Научихме тези хора (партньорите от ГЕРБ, Реформаторски блок и АБВ) да работят в екип и да се съобразяват с другите
Срещи
Д-р Султанка Петрова и лидерът на троянските "войводи" Даниел Сираков, Троян, 6 февруари
НАРОДНИЯТ представител от Патриотичния фронт (ВМРО и НФСБ) д-р Султанка Петрова в петък, 6 февруари, бе на посещение в Троян. Д-р Петрова проведе среща с кмета Донка Михайлова и управителите на двете троянски болници – д-р Пенко Бамбов (МБАЛ - Троян) и д-р Цветомила Дудевска (Белодробната болница), след което даде пресконференция за местните медии в офиса на ВМРО – Троян.

ПОВОДЪТ за троянската визита, както обясни пред медиите лидерът на ВМРО – Троян Даниел Сираков, са законодателните инициативи на ПФ в областта на здравеопазването. Обсъден бил внесеният от ПФ законопроект за промяна на чл. 106 от Закона за здравето, касаещ комисиите ТЕЛК и НЕЛК и предвиждащ да се съкрати срокът (сега от 3 до 5 години) и облекчи процедурата за освидетелстване на хората с тежки заболявания; проектът изненадващо не получил одобрение в Здравната комисия, партньорите от ГЕРБ гласували с „въздържал се”, но д-р Петрова е уверена, че в зала законопроектът ще бъде одобрен. В тази връзка депутатката се похвали, че групата на ПФ е най-активната в Народното събрание и досега има внесени 10 законопроекта.

РАЗБРА СЕ, че д-р Султанка Петрова е поела и ангажимент да лобира за доставката на нов апарат за хемодиализа за МБАЛ – Троян. „Изключително отговорни разговори водихме с ръководството на Общината и с управителите на двете троянски болници. Удовлетворена съм от това, че диалогът бе много откровен. Мисля, че с времето бих могла да помогна за решаването на някои от поставените проблеми”, заяви на пресконференцията д-р Петрова. След което самата тя съобщи за поетия конкретен ангажимент: „Проблемите на общинските болници като цяло са много сериозни и това води до неефективна и некачествена работа. Самият факт, че в Троян се поставя въпросът за обновяване на апаратурата за хемодиализа, говори, че старият апарат не пречиства добре кръвта на пациентите и това води до задълбочаване на заболяването им. Аз поех ангажимент за осигуряване на нов апарат и ще направя всичко възможно това да се случи в най-кратки срокове”.

НА ВЪПРОСА на Т21 ще издържи ли трудната управленска коалиция, отговорът на представителката на ПФ в парламента бе следният: „Ние не сме в коалиция, имаме подписано споразумение, в което включихме 10 точки и държим те да се изпълняват. Подкрепяме правителството, но сме страшно критични. Научихме тези хора (партньорите от ГЕРБ, Реформаторски блок и АБВ) да работят в екип и да се съобразяват с другите. Мога да заявя, че екипността в работата, която вършим заедно, е добра”.

Т21 

4 коментара:

Анонимен каза...

Добре че поне си вярвате...

Анонимен каза...

В рамките на няколко години, ВМР0 влизаше от коалиция в коалиция, коя от коя по безпринципни. Особено интересна беше тази с Бареков, с който уж щяха да се борят срещу олигархията, а той самият беше продукт на тази олигархия. Пълен абсурд, който така и не повлиява на видимо неразсъждаващият им електорат. Партнъорите им пък от СКАТ 5 години си вадеха хляба, като наричаха Б.Борисов престъпник, мафиот, правеха специални предавания, който да го разобличат и накрая и с него направиха коалиция. Къде ти е патриотизма г-н Каракачанов, къде е принципността ? Нали правеше инициативи в подкрепа на АЕЦ Белене, защо не повдигаш сега този въпрос ? Какво да кажем мза коалициите, които тези 'патриоти" правят по места. Например подкрепата за БСП в Пловдив на миналите избори, с ДПС във Велинград, подкрепили за председател на общинския съвет човека на Доган – Мустафа Джамбаз (това става в договореност с местния турски феодал Фидел Беев – “бея” на града)подкрепиха избора на кмет в Пещера заедно с ГЕРБ, ДРОМ, БСП, ДПС, издигнали обща кандидатура за кмет на Куклен заедно с ДПС, подкрепят ГЕРБ в София и Кърджали, и много други примери. Никакви патриоти не сте вие. Това да го прочете онзи местен философ с не дотам информиран изказ на политически теми - БОЯН ВЛАДОВСКИ, който следи политиката само от вечерните новини.

Анонимен каза...

Ти направо го закопа,бе !

Анонимен каза...

Тъй, тъй, тия само тъпана де не са били...:) :) :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |