Община Троян: Тонимир Гечев лъже, вестникът разпространява лъжите

* „Надяваме се, че собственикът на дружеството Общински съвет Троян ще реагира на поредното посегателство, този път върху държавна собственост и ще защити интересите на гражданите“
Право на отговор
От Община Троян ни изпратиха свой писмен отговор във връзка с разкопаването на ново асфартираната ул. „Амбарица“ и обвиненията от управителя на „ВиК Стенето“ ЕООД инж. Тонимир Гечев за занижен общински контрол (виж „Защо разкопаха току-що асфалтираната ул. „Амбарица“?, публикувано и в печатното издание на Т21 от вчера, 24 ноември – бел. ред.). И от своя страна обвиниха управителя в „защитна реакция след остра забележка на кмета на общината Донка Михайлова“, а нас – че публикуваме „лъжи и внушения от управителя на „ВиК Стенето“ Тонимир Гечев, без да се търси насрещно мнение“.

ПО ПОВОД на материала „Защо разкопаха току-що асфалтираната улица „Амбарица“, публикуван във в. „Троян 21“, Община Троян ОТГОВАРЯ:

НЕ НАМИРАМЕ за добър стил това, че за пореден път четем от страниците на в. „Троян 21“  лъжи и внушения от управителя на ВиК „Стенето“ г-н Тонимир Гечев, без да се търси насрещно мнение от вестника, който на практика става разпространител на лъжите. Както обикновено реакцията на г-н Гечев е защитна реакция след остра забележка на кмета на общината Донка Михайлова към поредното разкопаване на улица в града, непосредствено след асфалтирането й.

РАЗКОПАНИЯТ участък, в непосредствена близост до ремонтираната от Община Троян ул. „Амбарица“, е върху републикански път, ремонтиран от Областно пътно управление. Обектът „Превантивен ремонт на път  II-35 Ловеч - Троян - Кърнаре от км 73+167 до км 75+260 в град Троян“ е възложен от АПИ и реализиран през 2020 г. и 2021 г. Община Троян нито е възложител на обекта, нито има правомощие да контролира изпълнението му. Лъжа е, че асфалтиращата фирма е наета от Община Троян. Общината няма не само задължение, но и право да влага общински средства върху държавна собственост, каквато е републиканската пътна мрежа, нито да контролира фирми, с които няма договорни отношения.

САМО в последния месец ВиК дружеството разкопа без надлежно разрешение от Областно пътно управление новоасфалтирани участъци от републикански път на северния вход на Троян, републикански път на южния вход на Троян в кв. „Василевско“, републикански път на входа на паркинга на „Лидъл“ при нарушение на закона.

НАДЯВАМЕ се, че собственикът на дружеството Общински съвет Троян ще реагира на поредното посегателство, този път върху държавна собственост и ще защити интересите на гражданите.
24 ноември 2021 г.
Община Троян

Бележка на редакцията

Вестникът не е детектор на лъжата


* Кой е длъжен да преасфалтира – ВиК дружеството, Общината или някой друг, и докога ще продължават тези троянски безобразия

ЗАРАДИ споменатия материал („Защо разкопаха току-що асфалтираната ул. „Амбарица“?“) от Община Троян обвиниха и нас, Т21, че за пореден път публикуваме „лъжи и внушения от управителя на „ВиК Стенето“; нещо повече – без да търсим насрещното мнение. Така вестникът не проявява добър стил и „на практика става разпространител на лъжите“. На което пък ние сме длъжни да отговорим, че вестникът не е детектор на лъжата и не ние определяме кой лъже и кой не, нашата отговорност е коректно да предадем казаното, както, мислим, направихме и в случая. А че насрещното мнение бе потърсено, отговорът на Община Троян го доказва. По въпроса за стила няма какво да кажем – всеки си има право на мнение.  

И ОЩЕ НЕЩО, по-важно – случилото се с „Амбарица“, т. е. да се разкопае здрава улица за водопроводни ремонти, не е единичен факт, можем да го видим редовно в Троян и по селата. Но от този проблем следва друг, още по-голям – разкопаното не се преасфалтира навреме, дупката си стои с месеци, дълбае се с времето и се превръща в реална опасност за движението; за неудобствата от неравностите и „клопането“ на автомобилите е излишно да говорим, за естетиката също. Два съвсем пресни примера – няколкометровият изкоп от лятото пред новата гостилница „На ДворЪТ“ на малката и и без това трудна за движение, а иначе съвсем централна уличка „Ангел Кънчев“ и разкопаното на входа на ритейл парка на поемащата сериозен трафик ул. „Акад. Ангел Балевски“, за което писахме наскоро (виж „Кой се изсра на входа на ритейл парка???“ – бел. ред.). Въпросът тук е кой носи отговорност, иначе казано кой е длъжен да преасфалтира – ВиК дружеството, Общината или някой друг, и докога ще продължават тези троянски безобразия.

Т21
 
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |