Американски пари за ОУ „Иван Хаджийски”?

* Има реална възможност най-старото троянско школо да получи средства за ремонт на базата си от програма на флота на САЩ
А дано...
Връчването на наградите "Бризби", ОУ "Иван Хаджийски", 2011 г.
ИМА РЕАЛНА възможност най-старото троянско училище – сегашното ОУ „Иван Хаджийски”, носило преди години името на дарителя Константин (Кочо) хаджи Калчов, наследило възрожденското Жълто училище и намиращо се в емблематична за Троян сграда от 1896 г. – да получи американско финансиране за цялостен ремонт и реновиране на базата. Това стана ясно на пресконференция на кмета Донка Михайлова миналата седмица.

ЗВУЧИ МАЛКО изненадващо, но парите могат да дойдат от програма на американския флот, подкрепяща подобни обекти. Предстои американски експерти да пристигнат на място в Троян, за да проучат условията. Ще се проведе и среща с колектива на училището и чак тогава ще се вземе решение. Ще припомним, че сградата на ОУ „Иван Хаджийски”, най-старата и безспорно най-красивата училищна сграда в общината, отдавна плаче за сериозен ремонт. Училището пък кой знае защо бе подминавано при всички проекти по европейски програми, чрез които се обнови голяма част от училищната база в Троян и общината.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Всичко звучи много хубаво и дано се случи нооооооо деца няма деца....

Анонимен каза...

"Училището пък кой знае защо бе подминавано при всички проекти по европейски програми, чрез които се обнови голяма част от училищната база в Троян и общината."
Всеки знае защо, за да те одобрят за финансиране по някой проект, първо трябва да кандидатстваш по него. А това е труд, без сигурен резултат, който не всеки желае да положи...

Анонимен каза...

2-ри, написа нещо и каза нищо. Отстрани и ти за мен да кажем си поредния безделник, но може и да не съм прав, може например да си и пълен глупендер :) Питай в общината какви са им мераците за това училище от години наред и после върви разправяй, кой много работлив и кой не. Мит ли е, че от сумати и години община Троян се е прицелила в апетитния имот? Защо се говореше по времето на един червен кмет, че ще го правят хотел? Така се говори в Троян, така.....и между другото за да говориш нещо, трябва да знаеш поне елементарно за какво става въпрос, нали ? По отношение на участие в проекти също е редно да си свериш часовника, на най- напред му смени механизма, със слънчев не става. Отделно на това сигурно изобщо не си наясно, че гр. Троян не е изключение от България. В смисъл за демографски срив чувал ли си ? След 5 години ще бъдем свидетели на масова закриване на училища, защото просто има демографски срив. Всичко се изселва от малките градове и заминава да живее основно в 2-3 града в България. Така например в София има невъзможност всички деца да бъдат приети в детска градина или на училище, докато в малките градове депърво ще се случват страшни неща. Неуместно е да има 2 начални училища и 2 СОУ-та. за постоянно намаляващия капацитет на деца в троянска община. Трябва да има едно начално училище, едно основно училище и Двете големи гимназии да приемат ученици само след 7-ми клас. Но защо това не се случва аз няма как да знам, има си хора, които знаят много повече от мен, пък и вероятно това им е работата да кажат, защо е така.

Анонимен каза...

3-ти, няма страшно. Природата не търпи празно пространство. Ня мястото на изселилите се троянци идват и ще идват други "заселници", а те са много плодовити-уверявам Ви! Само дето не обичат да ходят на училище....

Анонимен каза...

Училището бе подминавано при всички проекти по европейски програми, зощато има хора от града ни които искат да го затворят и да ползват сградата за други цели, а децата да попълнят маломерните паралелки в другите училища. Но спомнети си, че това училище има история, че това е една стара сграда в града са учели много деца /дори някои от нас/. Това училище е давала и ще дава знания на децата ни.Това училище има минало и голямо бъдеще. Ето защо трябва да бъде ремонтирано.
И така като идва 15,09, искам да пожелая ни всички учители и ученици здраве и успешна учебна година. И нека се гордеят, че учат и преподават в ОУ "Ив.Хаджийски"

Анонимен каза...

Парите от флота на САЩ са кървави. Именно тези самолетоносачи от флота на сАЩ избиха милиони мъже, жени и деца по света заради алчността си.Лично аз не бих приел.

Анонимен каза...

Също на на разрушените семейства, на недояждането на много деца, на недостойния живот на пенсионерите, на принудителната икономическа емиграция, на мизерното съществуване, на ранната смърт, на постоянния стрес и несигурност, на работещите бедни и много други, се крепи царския живот на една шепа хора и един работещ за интересите си парламент и правителство! Но...ние сме си виновни както изглежда! Кой, ако не ние, и кога, ако не сега ще променим това положение?
Ще е много хубаво, ако това училище се ремонтира и приема децата, дори, и ако остане само то в града ни! Ще е още по–добре, ако го ремонтираме ние самите, без чужда намеса! Но...отново НО, много, много е беден народа ни, а богатите си ги държат за собствено консумация!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |