„Пежо“ удари кон на пътя за Шипково

* Конският екшън се разиграл късно вечерта на 11 февруари, за радост младата шофьорка е невредима, четириногото също се отървало
 * Местните твърдят, че два коня се шляят в този участък от дни
 и никой не взема мерки
Сблъсъци
Кон на пътя във въпросния участък
ПОРЕДНИЯТ троянски пътен инцидент заради безстопанствени животни, шляещи се безконтролно по пътища, улици и къде ли не из общината, включително в града (Троян), включително в най-централните градски части. За радост (и) този път се размина без човешки жертви, въпросът е дали винаги ще е така.

ЕКШЪНЪТ става късно вечерта на 11 февруари, събота, след 22:00 ч., в мах „Конанска“ (местността Калугерово) на с. Горно Трапе, на шосето за с. Шипково (на 100-тина метра след разклона за комплекс „Азарея“). Участъкът е неосветен и пред лек автомобил „Пежо“, движещ се в посока към Шипково, неочаквано изскочил… кон. Последвал удар, предната част на колата била потрошена, но за радост и късмет – младата дама зад волана се отървала само с уплаха и без наранявания. Четириногото също оцеляло.

ПРИСТИГНАЛИЯТ на място полицейски екип безуспешно (?!) се опитал да установи на кого са животните – удареното конче си имало и другарче и двете, по сведения на махленците, се размотавали по шосето и наоколо от дни и никой не се грижел за тях, нямало реакция и на подадените сигнали. „Ако мен питате, трябва да се гръмнат и в хладилника за месо“, коментирал неофициално един от униформените, което, разбира се, не е начинът да се реши проблемът. Знае се и със сигурност го знаят и органите на реда, че има други начини, има и нормативни документи (законови и общински наредби), сочещи решенията – стига, казвали сме го неведнъж, да има воля и хора за тези решения. Всеизвестното е още нещо: че не кончетата са виновниците, а безотговорните стопани, които не се грижат за животните си и по този начин застрашават сигурността и живота на всички ни; също нашето всеобщо безхаберие и търпимост (на органи, власти, гражданство).  

НАУЧИХМЕ, пак от местните, че освен конете в същия участък от пътя – който е равен, прав, извън полезрението на органите и мнозина шофьори натискат здраво газта – се шляе, включително по тъмното вечер, местен пияница, имало дори случай да лежи върху асфалта. И добре все пак, че този път бе конят, а не човекът… И дано случилото се „светне лампичката“ на когото трябва.

Т21
 
Още по темата:

И още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |