Биче отива на училище в Троян

* От контрольора научихме, че телето е на „Недко от Циганския завой (към с. Балабанско)“ и че въпросният Недко има досега 5 (пет) акта за подобни нарушения; и петте, разбира се, неплатени
Хубава работа, ама троянска
ОКОЛО 9:00 ч. днес, 15 септември, по ул. „Стара планина“ в централната градска част – водеща към най-голямото троянско училище СУ „Васил Левски“, което се готвеше за церемонията по откриването на новата учебна година – се разтъпкваше едно биче (мъжко теле). Особено любопитство прояви към аутлета на фирма „Фина“.

А ПЕШЕХОДЦИ и шофьори, явно обръгнали на подобни троянски гледки, като че ли не се впечатляваха особено. Един първолак с голям букет, воден от мама за ръка към училището, май бе най-развълнуван от видяното; „Мамо, мамо, виж!“, провикна се малчуганът, но родителката му енергично го побутна напред, по пътя към школото. Ние пък се сетихме за бичите улични кушии в Памплона (Испания), може някой да бе решил да внедри испанския опит по троянските улици?! Сетихме се и за Индия...

ВЕДНАГА на място пристигна контрольор от Общината, явно бяха получили сигнал, но и той бе безпомощен и единственото, което можеше да направи, бе да следи добичето да не направи някоя голяма беля – примерно да падне в изкопа на близкия строеж и т. н. От контрольора научихме, че телето е на „Недко от Циганския завой (към с. Балабанско)“ и че въпросният Недко има досега 5 (пет) акта за подобни нарушения; и петте, разбира се, неплатени.

МАЛКО по-рано – казаха ни го очевидци – рогатото е било на входа на хотел „Троян Плаза“, после по Главната (ул. „Васил Левски“) стигнало до Малкия пазар, нямаме информация дали си е „напазарувало“ нещо от сергиите и оттам поело нагоре по „Стара планина“... Както се казва – хубава работа, ама троянска!

Т21

Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

На Балабанския завой всеки ден 3 коня си стоят на пътя. Видимост няма, шофьорите ги виждат в последния момент. Въпрос на време е да стане катастрофа там.

Нали уж имаше наредба общината да прибира животните до заплащане на глобата, а ако до 15 дни не е платена, те да се продават?

Анонимен каза...

Вземат, колят, правят суджуци и Бойко ги
пребира, че корем трябва да поддържа.

Анонимен каза...

Недко имал пет неплатени акта и нищо не следва от това! Ами има съдия-изпълнител! То вярно, че кмета не може да доведе инвеститори в Троян, ама дали ще има ред в града или не, това зависи от кмета. В Троян ред няма, даже по-лошо става.

Анонимен каза...

Добре казано 3-ти, ама КВО да му вземе съдията на Недко циганина от Балабанския завой? А Генчо пък дори го е страх да каже, че теленцето е на мангал.
Така де и Генади вече е политик и трябва да се изразява според наложените правила от тъпите либерали, които ни докараха до там, че на мангал нежно да казваме ром. Мале, мале....

Анонимен каза...

Има какво да му вземе. Телето ще му вземе и след като го продаде, ще погаси задълженията на Недко по глобите.
Ако кажат, че не може да се докаже на кого е телето, тогава влизаме в нарушение на ветеринарно-санитарните норми. Това значи, че или телето има ясен собственик и той подлежи на санкция или няма собственик и държавата е длъжна да го конфискува.
Има начини. Ако общината или държавата искат, има начин. Ама и общината, и държавата нехаят.

Анонимен каза...

Собственик на разхождащо се по улиците теле се глобява, ако не я плати телето се конфискува. Кон също. Много просто.

Анонимен каза...

Конете на дърварите съсипаха градините и овошките на няколко села наоколо и никой не си мръдна пръста по въпроса . Не било ясно на кой са конете . Ми като не е ясно конете се конфискуват . От време на време глобят някой дървар ама после изобщо не си търсят глобата със съдия изпълнител и на дърварите не им дреме .

Анонимен каза...

Да го конфискуват и в някои стол за социално слаби или за изоставени деца, всичко е толкова просто.
А мизерията около сервиза на Петелев, единствения тротуар по ул Борова е затрупан с изоставени перални и боклуци.
А фекалиите от кравите на Паймака дето текат по улуцата в село Горно Трапе.
И още има, но нямам време сега

alja каза...

Изобщо не е вярно, че няма какво да му вземе. Всеки има нещо - например мъжко теле. Просто нещата трябва да се довършат.

Анонимен каза...

Ама пък има големи топки..

Анонимен каза...

Хем Недко,хем ром,хем живеел на циганския завой..хаха,то като вица дето в селото имало само един българин,казвал се Иван циганина..хаха..жалки съществителни!

Анонимен каза...

Малко преди 9ч., тази сутрин, въпросното биче, посети и кафене" Тифани" Миловидно и спокойно влезе под шапрона и си топна муцуната в чашата с кафе на едно момче.
Е, те това е!

Анонимен каза...

Много е мъдуресто бичето :)

Анонимен каза...

Вие подигравате ли ни се?
Показвате очевидно нарушение и как никой нищо не прави.
Явно искате да покажете колко са примирени овцете и само гледат отстрани безучастно.
Утре може би ще публикувате как някой мангал насред центъра тормози българче и пак никой нищо не прави.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |