Спипаха пияна и дрогирана зад волана в Орешак

* Засечката станала около 2:00 ч. след полунощ в неделя, 12 февруари, фирканата и омаяна водачка е от с. Радювене, Ловешко, образувани са й две досъдебни производства
Крими
КАТАДЖИИ спипаха в с. Орешак – около 2:00 ч. след полунощ в неделя, 12 февруари – пияна като кирка ловчалийка зад волана. Дрегерът отчел „шампионските“ 2,15 промила алкохол в издишания въздух, а за капак – положителна се оказала и пробата за употреба на наркотици. Фирканата е на 42 години, от с. Радювене (и по наложената полицейска информативна традиция инициали и други данни за нарушителката не се съобщават – бел. ред.). Съставени са й два акта по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) и е била задържана за 24 часа в предварителния арест. Според официалната полицейска информация на пияната шофьорка са издадени талони за кръвна проба и проба за урина, но резултатите още не са известни. По случая в РУ на МВР - Троян са образувани две досъдебни производства.

И ДА ПРИПОМНИМ разпоредбите в Наказателния кодекс, касаещи подобно деяние, по-конкретно чл. 343б: ал. 1. Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с глоба от 200 лв. до 1000 лв.; ал. 2. Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с глоба от 500 лв. до 1500 лв.

Т21, по информация от ОД на МВР - Ловеч

1 Коментара:

Z@Q каза...

Не вземе да пие боза...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |