Въпросите ни са само три

* Пешеходците дори не се подсмихваха, не се и гневяха, заобикаляйки конското возило и конската „тяга“ с червения пискюл на челото
Хубава работа, ама троянска
ЧЕ ПОДОБНИ идиотщини са си в реда на нещата тук, е факт. Циганската каруца, паркирана на тротоара на пъпа на Троян (кръстовището на ул. „Симеон Велики“ и ул. „Ангел Кънчев“) посред бял ден, 18 юли, не впечатляваше никого, пешеходците дори не се подсмихваха, не се и гневяха, заобикаляйки конското возило и конската „тяга“ с червен пискюл на челото. Както се казва – коментарът е излишен. Но все пак ще си позволим да попитаме (полиция, Община, контрольори, катаджии, съветници и т. н.), въпросите ни са само три и не търсим отговор, риторични са.

ПЪРВО, как така, след като има специална Наредба №2 за организация и безопасност на движението на територията на община Троян, забраняваща движението на ППС с животинска тяга в този участък (виж чл. 15), конското возило безпрепятствено е стигнало дотук и на никого не му пука за нарушението?! Второ, нали всички каруци в Троян отдавна трябваше да имат общинска регистрация и поставена табела с номер плюс престилка за конското акано (и това е уредено със споменатата Наредба №2, виж чл. 26), а пък тази нямаше и на никого не му пука за нарушението?! 

ТРЕТО, неотдавна, през 2016 г., в Общинския съвет бе внесено предложение за пълна забрана за движението на ППС с животинска тяга в целия Троян и малко не достигна предложението да бъде прието, въпросът ни е – не е ли навремило за тази забрана, още повече че скоро ще честваме 150-годишен градски юбилей и не спираме да се хвалим какъв град сме; питаме, защото някак неградско е конско возило да паркира на пъпа на „града“, нали?!

Т21

1 Коментара:

Unknown каза...

Да е само коня с каруцата!
На първата и трета снимка черната шкода срещу знака , на четвъртата снимка сивата кола на тротоара.
Браво на полицията нали онази шефка която постоянно шофира и говори по телефона получи награда.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |