Марияна Николова в Троянската обител на 14 февруари

* Работим по създаването на дестинации за поклоннически туризъм, с които ще насърчим посещенията на свети места и обекти като Троянския манастир, заяви вицепремиерът и министър на туризма
Гости
РАБОТИМ по създаването на дестинации за поклоннически туризъм, с които ще насърчим посещенията на свети места и обекти като Троянския манастир. По този начин ще стимулираме пътуванията през цялата година и ще подпомогнем местните икономики и заетостта през четирите сезона. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при посещението си в Троянския манастир днес, 14 февруари.  

ПОКЛОННИЧЕСКИЯТ туризъм е неразработен у нас, но е с голям потенциал и именно подобни услуги могат да допринесат за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация, каза още г-жа Николова. Подчертавайки, че Троянският манастир „Успение Богородично“ - третият по-големина у нас, е сред най-предпочитаните родни дестинации за религиозни посещения и има тенденция към непрекъснато увеличаване на туристите тук.

ВИП ГОСТЕНКАТА се поклони пред чудотворната икона на прсв. Богородица Троеручица в манастирската църква, запали свещичка за здраве и разгледа музея на Левски и възстановеното със средства от правителството Антимово крило на обителта. Денят на министерското посещение в Троянския манастир не бе случаен – на 14 февруари православната ни църква отбелязва успението на просветителя и създател на азбуката ни св. Константин-Кирил Философ.

Т21, по информация от Министерството на туризма


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |