Благотворителното рожденическо парти на депутата Миховски

* Събраните 15 хил. лв. ще подкрепят семейства с репродуктивни проблеми и каузата на фондация „Искам бебе“ * „11 дечица са се появили на бял свят, откакто правим молебена и този мой благотворителен празник“
Добрата новина
Дядо Сионий и Иван Миховски на Молебена за чадородие в Троянския манастир, 29 юни 2019 г.
15 000 ЛЕВА бяха събрани на провеждащото се за трета поредна година благотворително парти (29 юни) за каузата на фондация „Искам бебе“, организирано от народния представител инж. Иван Миховски по случай рождения му ден (мястото на събитието бе известен ресторант в манастирското село Орешак). Рожденическият купон бе съпътстван от Молебен за чадородие в Троянския манастир, отслужен от игумена Велички епископ Сионий – също по инициатива на депутата и също за поредна година.

Момент от Молебена за чадородие
В ЕМОЦИОНАЛНОТО слово към гостите си – колеги от Народното събрание, партийни съмишленици от Троянско, семейни приятели, Миховски ги призова да проявят щедрост за благородната кауза и подчерта, че от основаването си до днес благодарение на финансовата и логистична подкрепа на „Искам бебе“ са проплакали над 2000 бебета. От своя страна основателката на фондацията Радина Велчева му благодари и подчерта уникалността на молебена за чадородие. „В началото почти не вярвахме, че ще се случи. Когато се роди идеята, с Иван Миховски събрахме в един проливен дъжд над 100 семейства, които почти всички вече са родители. Троянската света обител всъщност се превърна в място, където не само на молебена идват хора да измолват своите рожби. А това е благодарение на подкрепата на дядо Сионий, на когото благодарим сърдечно“, каза още Велчева, като уточни, че по последни данни около 145 000 български семейства имат тежки репродуктивни проблеми и се нуждаят от подкрепа.

На благотворителното рожденическо парти
Иван Миховски и епископ Сионий с гостенката Десислава Атанасова
ПРЕДСТАВЕНО бе и последното бебе, родено буквално преди дни (в средата на м. юни) след инвитро процедури, извършени със средства от миналогодишното благотворително парти на троянския депутат (събраната тогава сума бе 11 500 лв., виж „Молебен за чадородие и депутат рожденик помагат на „Искам бебе“ – бел. ред.). „11 дечица са се появили на бял свят, откакто правим молебена и този мой благотворителен празник. Най-големия подарък, който получавам, са родените бебета с нашата подкрепа, това си пожелавам и сега – да има повече щастливи семейства и догодина тук да има още нови бебешки колички“, каза още виновникът за благотворителното събитието, превръщащо се в хубава традиция.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |