Загубихме един голям троянец!

* Тази нощ, 30 юни 2019 г., внезапно и само на 53 си отиде един от най-обичаните и авторитетни троянски лекари – д-р Пламен Нанков
* Лекуваше от и със сърце, бе от родените лекари, и имаше нещо повече от професионализъм – призванието на лечител
In memoriam
ТАЗИ нощ, на 30 юни срещу 1 юли 2019 г., внезапно и само на 53 си отиде един от най-обичаните и авторитетни троянски лекари – д-р Пламен Нанков, общопрактикуващ лекар с една от най-големите практики в общината, председател на местната структура на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. Загубихме един голям троянец!

БЕЗСПОРНИЯТ професионализъм на д-р Нанков имаше различни измерения – бе изключителен диагностик, прословуто бе вниманието му към пациентите, ангажираността с болката на другите, а чудесната му усмивка допълваше „инструментариума“ при лечението. Той лекуваше от и със сърце, бе от родените лекари, и имаше нещо повече от професионализъм – призванието и дарбата на лечител.

ОТДЕЛНО бе обществената му ангажираност – той бе най-отпред при стачката на троянските джипита през 2010 г., а след това и през 2016 г., отпред бе и при скорошната криза с овакантяването на три места в троянската колегия на общопрактикуващите лекари и проблемите за няколко хиляди пациенти. През 2015 г. пое и ролята на общински съветник, от гражданската квота в една от групите в местния парламент – поредна изява на гражданската му ангажираност.

Д-Р ПЛАМЕН НАНКОВ бе светъл и обичан човек, който ще липсва на всички ни, ще липсва на Троян. Нашите най-искрени съболезнования на семейството – съпругата и двамата синове. Дълбок поклон!

Т21

1 Коментара:

Unknown каза...

Ванка, и баща ти лекуваше със сърце и душа и не отказваше на никой! Бог да ги прости - жалко, че си отиват кадърни лекари!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |