„Някак гордо българско ми стана“

ФотоОко
На летището в Амстердам

СЛУЧВА се преди няколко дни, на летището в Амстердам, Нидерландия. Наш (на Т21) приятел, българин (не е от Троян), живеещ в Германия, пътува по работа към Англия, на въпросното летище, в една дрогерия, си купува кутийка от прочутия крем „Sudocrem“; и с изненада видял, че пише: „Произведено от „Балканфарма Троян“ АД, Троян, България“. „Някак гордо българско ми стана“, похвали ни се.

А НИЕ му уточнихме, че въпросният „Sudocrem“, един от най-печелившите фармацевтични продукти в световен мащаб, продаван в над 40 държави, е създаден през 1931 г. в Ирландия (Дъблин), става един вид ирландска емблема (като кокаколата за Америка), после „Актавис“ откупува правата за производството му за 25 млрд. долара, после пък „Тева“ придобива „Актавис“, чието подразделение е „Балканфарма Троян“, и така в един момент производството на ирландското лечебно-козметично чудо от Дъблин бе преместено в Троян (официалното откриване стана на 6 юни 2023 г.)
 
ХУБАВО, даже много! Но никак не е хубаво, че такава голяма и печеливша компания като „Тева“ досега не се е ангажирала с никаква кауза на местната троянска общност?! Дано занапред…

Т21

2 коментара:

? каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
? каза...

Прав е. А как ли се чувстват китайците, като произвеждат всякакви стоки?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |